More

  The Championship: Birmingham – WBA

  Ny deilig fotballhelg på trappene, og som så ofte før er det i The Championship det først tas avspark. Og denne gang er det nabooppgjør det bys på fredag kveld, når Birmingham får besøk av West Brom på St. Andrew’s.


  Det er flust med gode fotballklubber rundt Englands nest største by, og de har alle noen lag de ser på som større rivaler enn andre. For Birminghams del er det Aston Villa som er den største utfordreren, men når de to har tilhold i hver sin divisjon står det ikke noe Second City-derby på menyen. Også Wolves har tilhold i Premier League, og da er det naturlig WBA som blir den mest naturlige rivalen – i alle fall denne sesongen. Mye av det samme gjelder for WBA, som må vente på neste Black Country-derby mot Wolves.

  Les også: Alt du trenger vite om La Liga-runden

  Godkjent start

  Birmingham og West Bromwich har samlet sammen henholdsvis 15 og 16 poeng fra sesongens 10 første kamper i The Championship, og de er dermed begge på skuddhold av play off. Birmingham har fordel av hjemmebane, en hjemmebane hvor de fortsatt er ubeseiret denne sesongen. West Bromwich har imidlertid selv skaffet seg godt med selvtillit de siste ukene. Forrige helgs 4-0-seier borte mot tredjeplasserte Preston North End var spesielt imponerende, og WBA har bare tapt to av sine første ti kamper.

  Birmingham – West Bromwich Albion

  The Championship; Birmingham - Wba
  Hjemmeseier: Birmingham Vant 2-0 I Forrige Sesongs Tilsvarende Møte På St. Andrew’S

  The Championship
  St. Andrew’s, fredag 21.00
  Odds fra Norsk Tipping: 2,55 – 3,05 – 2,50

  Ubeseiret hjemme i The Championship

  Birmingham gikk seks strake i alle turneringer uten å vinne, før det i midtuka løsnet hjemme mot Huddersfield. Siriki Dembele var endelig tilbake fra skade, ble tomålsscorer og herjet da The Terrieres ble slått 4-1. Manager John Eustace var ganske sikkert bekymret etter å ha fått se eget lag gå målløse av banen i tre av siste fire, og var tilsvarende lettet etter fire mål i en og samme kamp før kveldens lokaloppgjør. Slo West Bromwich både hjemme og borte i The Championship forrige sesong, men Eustace mener dette betyr lite før avspark i kveld.

  -Det er to svært forandrede lag som går på banen i kveld. TV-sendt lokaloppgjør fredag kveld, under flomlysene på St. Andrew’s, er uansett noe av det beste vi vet. Vi er på tå hev, og står klare til å levere, sier Blues-bossen som er ubeseiret fra sesongens fem første hjemmekamper denne sesongen.

  Fem strake

  The Championship
  Knepen Seier: John Swift Ble Matchvinner Da Wba Slo Sheffield Wednesday I The Championship I Midtuka

  John Swift var banens bestemann, og scoret også kampens eneste mål, da West Bromwich tirsdag slo tabelljumbo Sheffield Wednesday 1-0 på The Hawthorns. WBA hadde ballen over 70% av tiden, og vant skuddstatistikken 17-4, så seieren var mer overbevisende enn sluttresultatet skulle tyde på. Albion har nå gått fem strake uten tap, men siste tre mot West Midlands-naboen er tapt. Grady Diangana scoret sist WBA slo Birmingham, og i kveld er angriperen tilbake fra skaden som holdt ham utenfor 1-0-seieren mot Wednesday i midtuka. Jeremy Sarmiento er imidlertid ute av spill i noen uker, etter muskelskaden han pådro seg i midtuka.

  -Dette er en kamp vi alle gleder oss til. Begge lag har fått en god start, og vi vet hva kampen betyr for fansen, sier Albion-manager Carlos Corberan.

  *Kveldens kamp fra The Championship vises direkte på Viaplay

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen