More

  La Liga runde 9

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går gjennom samtlige kamper i La Liga runde 9.

  Siste La Liga-runde før landslagspausen står over oss, og etter noen uker med Derbi Madrileño og Derbi Vasco, er det en litt roligere La Liga-helg som venter, og denne helgen er det storoppgjøret Atlético Madrid – Real Sociedad som er rundens høydepunkt. Den får sin egen preview når det nærmer seg avspark på Cívitas Metropolitano. Her går vi gjennom alle helgens kamper i La Liga runde 9.

  LES OGSÅ: Helgens avis er klar

  Athletic Bilbao – Almería

  Bekmørk uke for Athletic Bilbao, som røk hele 0-3 i baskerderbyet mot Real Sociedad sist helg. Det var løvenes første nederlag siden tapet for Real Madrid i ligapremieren, så Athletic har atskillig å revansjere her. Har vært svært sterke hjemme på San Mamés denne sesongen, så blir nokså klare forhåndsfavoritter her. Almería venter stadig på sesongens første triumf, etter at de hadde seieren i lomma mot Granada sist. Et ellevilt hattrick av Luis Suárez på bare fire minutter, ga Almería 3-0-ledelse til pause, men gjestene kom på spektakulært vis tilbake og fikk med seg 3-3. Det var sesongens desidert største nedtur for Rojiblancos, som ikke har vunnet borte siden de slo Getafe i april.

  Cádiz – Girona

  Cádiz gikk frekt og freidig opp i 2-0-ledelse i bortekampen mot Atlético Madrid sist helg, bare for å tape 2-3 til slutt. Det var Los Piratas’ fjerde strake uten seier, men hjemme på Nuevo Mirandilla er de en vanskelig nøtt å knekke. Her har de forbilledlige 5-2-0 på sine syv siste, og fem av disse har endt med under 2,5 mål. Etter en helt fantastisk start på sesongen, kom Girona omsider ned på jorda igjen, da de ble satt ettertrykkelig på plass av Real Madrid med 0-3. Hadde lite å stille opp med mot tittelutfordrerne, men bør ikke henge altfor mye med hodet av den grunn, all den tid de fremdeles holder tredjeplassen. Har vunnet alle sine tre siste bortekamper.

  Real Madrid – Osasuna

  Real Madrid leverte en maktdemonstrasjon mot det som før forrige runde var ligaleder, Girona. Vant hele 3-0 i Katalonia, etter scoringer av Joselu, Aurelién Tchouaéni og ja, du gjettet riktig, Jude Bellingham. Dermed tok Real Madrid over tabelltoppen, og akter ikke å slippe den fra seg med det første. Har formidable 7-1-0 på sine åtte siste hjemmekamper. Osasuna stod med bare ett poeng på de fire siste kampene før forrige helgs ligarunde mot Alavés, og kom seg tilbake på vinnersporet i baskerderbyet med 2-0-seier. José Arnaíz og Ante Budimir med målene for Gorritxoak, og Osasuna har faktisk vunnet tre av sine fire bortekamper denne sesongen. 

  La Liga Runde 9
  Vinícius Júnior Er Tilbake For Real Madrid.

  Mallorca – Valencia

  Etter at de tok sesongens første seier mot Celta Vigo for tre uker siden, har det gått tyngre igjen for Mallorca. Påfølgende runder mot Girona, Barcelona og Rayo Vallecano har gitt bare to poeng, men prestasjonen mot Barca og Rayo var av den oppløftende sorten. Mallorca står imidlertid uten seier på alle sine fire siste forsøk. Valencia fortsetter å svinge voldsomt i resultater og prestasjoner, og hadde forsvinnende lite å stille opp med i helgens 0-3-nederlag borte mot Real Betis. Hjemme på Mestalla har Los Che vunnet og tapt annenhver kamp denne sesongen, og har ikke vunnet noen av sine tre siste forsøk på fremmed gress. Dette kan ende med hva som helst.

  Sevilla – Rayo Vallecano

  Sevilla med en oppløftende prestasjon i fredagens bortekamp mot Barcelona, men Sergio Ramos, av alle, ble den store syndebukken med selvmålet som ga Barca 1-0-seier mot stopperkjempens gamle erkerivaler. Ørjan Nyland fikk fornyet tillit i buret, og nordmannen virker nå å være Sevilla nye førstevalg mellom stengene. Rayo Vallecano er for tidene La Ligas uavgjort-spesialister, og ankommer Ramón Sánchez Pizjuán med tre strake poengdelinger i bagasjen. 1-1, 0-0 og 2-2 er fasit fra tre siste oppgjør mot Villarreal, Cádiz og Mallorca. Radamel Falcao reddet det ene poenget mot Mallorca sist hele 12 minutter på overtid fra straffemerket, og Rayo har vært brukbare på bortebane denne høsten med 2-1-1 på fremmed gress. 

  La Liga Runde 9
  Ørjan Nyland Fortsetter Å Få Tillit Mellom Stengene For Sevilla.

  Villarreal – Las Palmas

  Villarreals vanskelige sesongåpning fortsetter, og den gule ubåten tar imot nyopprykkede Las Palmas uten seier på sine tre siste. Alexander Sørloth kan ikke lastes for Villarreals svake poengfangst, og nordmannen har scoret fire mål for klubben etter ankomst La Cerámica. Over 2,5 mål i alle Villarreals fem siste hjemmekamper. Las Palmas lå lenge under i mandagens hjemmekamp mot Celta Vigo, men vant til slutt 2-1 etter en formidabel opphenting. Marc Cardona ble matchvinner med en flott scoring syv minutter på overtid, og med to seirer på sine tre siste kamper, har Las Palmas bykset oppover på tabellen. Står imidlertid med 21 strake uten borteseier i La Liga. 

  Atlético Madrid – Real Sociedad

  Atlético Madrid så ut til å skulle snuble da de lå under 0-2 i hjemmekampen mot Cádiz, men en flott andreomgang sørget for 3-2-seier til slutt. Ángel Correal ble den store helten for Los Colchoneros med sine to scoringer, og César Azpilicueta kunne sågar innkassere sitt første målpoeng for klubben etter overgangen fra Chelsea i sommer. Real Sociedad ankommer Madrid i strålende humør etter å ha banket sine baskiske erkerivaler Athletic Bilbao med hele 3-0 forrige helg. Robin Le Normand, Take Kubo og Mikel Oyarzabal scoret målene for La Real, som nå er oppe på femteplass på tabellen, etter å ha vunnet alle sine tre siste i La Liga. Har vunnet tre av sine siste 11 på bortebane. 

  La Liga Runde 9
  Blir Det Mer Jubel For Álvaro Morata Denne Helgen?

  Alavés – Real Betis

  Alavés blir stående med sine to seirer etter de åtte første ligarundene, etter å ha tatt bare ett poeng på de fire siste matchene sine. Hadde lite å stille opp med i forrige helgs 0-2-tap i baskerderbyet mot Osasuna, og begge deres to siste hjemmekamper på Mendizorroza har endt med 0-2-tap. Kan imidlertid dra nytte av at Real Betis har vært opptatt med Europa League-spill denne uken. Los Verdiblancos har ikke hatt en optimal start på sesongen, men viste atskillige tegn til bedring i 3-0-seieren mot Valencia forrige helg. Fikk også i gang Abde Ezzalzouli, som scoret sitt første mål for Betis etter overgangen fra Barcelona i sommer. Har imidlertid sluppet inn ti mål i sine tre siste bortekamper.

  Celta – Getafe

  Celta hadde seieren i lomma i mandagens bortekamp mot Las Palmas, men etter en sen utligning, og enda senere matchvinnende scoring, røk Rafa Benítez’ tungtslitende mannskap 1-2 til slutt. Jørgen Strand Larsen fikk dessuten en scoring annullert av VAR på stillingen 0-0, og Celta står dermed med bare én seier og fem poeng så langt denne sesongen. Getafe viste seg fra en usedvanlig disiplinert side i 0-0-oppgjøret mot Villarreal lørdag formiddag, og det var Azulones’ andre strake poengdeling. Ligger på en relativt komfortabel 11. plass, men Getafe har vunnet bare én av sine siste fem. På bortebane venter man imidlertid på sesongens første triumf.

  Granada – Barcelona

  Granada var «down» and out etter at et Luis Suárez-hattrick på fire minutter sendte dem under 0-3 til pause. Men, en strålende «remontada» i andreomgang, sørget for at det nyopprykkede laget kom tilbake og fikk med seg 3-3. Fikk dermed med seg en vanvittig vitamininnsprøytning før helgens møte med de regjerende ligamesterne. Barcelona dro i land en noe heldig 1-0-seier over Sevilla forrige fredag, etter et selvmål av Sergio Ramos. Barca overbeviste på ingen måte, og klarte ikke sette Ørjan Nyland på de altfor store prøvene. Har likevel til gode å tape denne sesongen, og seks av sine syv siste, med 2-2 mot Mallorca som eneste blemme siden ligapremieren mot Getafe.

  La Liga Runde 9
  Robert Lewandowski Er Usikker Etter Denne Smellen Mot Porto I Midtuken.

  Skader og suspensjoner

  Alavés: Giuliani Simeone og Jon Guridi er skadet. Antonio Blanco soner karantene. 

  Almería: Lucas Robertone, Martin Svidersky og Marc Pubill er skadet. 

  Athlétic Bilbao: Peru Nolaskoain, Iñigo Ruíz og Unai Gómez er skadet. 

  Atlético Madrid: José Giménez, Stefan Savic, Memphis Depay, Thomas Lemar, Pablo Barrios, Caglar Söyüncü og Reinildo er skadet. 

  Barcelona: Raphinha, Frenkie de Jong og Pedri er skadet. Robert Lewandowski er usikker. 

  Cádiz: Fali, Luis Hernández, Fede San Emeterio, Cala og Brian Ocampo er skadet. Victor Chust er usikker. 

  Celta Vigo: Stiller trolig skadefritt. 

  Getafe: José Ángel Carmona, Luis Milla og Enes Ünal er skadet. 

  Girona: Portu, Viktor Tsygankov, Joel Roca Casals, Bernardo Espinosa, Ricard Artero og Tonia Villa er skadet. 

  Granada: Jesús Vallejo er skadet. 

  Las Palmas: Omenuke Mfulu, Sandro Ramírez, Benito Ramírez, Alberto Moleiro, Fabio González og Vitolo er skadet. 

  Mallorca: Antonio Raillo er skadet. Pablo Maffeo soner karantene. 

  Osasuna: Moi Gómez og Unai García er skadet. 

  Rayo Vallecano: Khalid Abdul Mumin er suspendert. Randy Nteka er usikker. 

  Real Betis: Nabil Fekir, Luiz Henrique og Youssouf Sablay er skadet. Marc Bartra er usikker. 

  Real Madrid: Éder Militão, David Alaba, Arda Güler og Thibaut Courtois er skadet. Nacho soner karantene. 

  Real Sociedad: Álvaro Odriozola, Kieran Tierney og Martín Merquelanz er skadet. 

  Sevilla: Erik Lamela, Marcão, Tanguy Nianzou og Alfonso Pastor er skadet. 

  Valencia: José Gàya, Dimitri Foulqier, Sergi Canos og Alberto Marí er skadet. Jesús Vázquez er usikker. 

  Villarreal: Juan Foyth, Denis Suárez, Gerard Moreno og Francis Coquelin er skadet. Alejandro Baena er suspendert.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen