More

  LIVERPOOL – MANCHESTER CITY

  I den tetteste tittelkampen i Premier League på ti år, dukes det lørdag for en klassiker på Anfield. Før runden troner Liverpool i tet, men Manchester City er fortsatt oddsfavoritt til å stikke av med atter en Premier League-pokal. Med seier søndag vil da også Pep Guardiolas utvalgte være forbi.

  Arsenal gikk til helgens runde som tabelltreer, men etter lørdagens dramatiske 2-1-seier mot Brighton er Artetas menn i tet. Og der blir de altså liggende, om det ender med poengdeling på Anfield.

  Liverpool - Manchester City Kai Havertz Liverpool,Manchester City
  Matchvinner: Kai Havertz Ble Matchvinner I Dramatisk Batalje Mellom Arsenal Og Brentford

  Det er naturlig fokus på oppgjøret i Liverpool, men det spilles så definitivt flere interessante Premier League-kamper i dag.

  Knapp fordel tredje utfordrer

  Bookmakerne holder City som tittelfavoritt, men det gjenstående spilleprogrammet bidrar til å så tvil. Liverpool og Arsenal har begge seks gjenstående hjemmekamper, mens City bare har fem. I tillegg til Liverpool skal de også besøke Tottenham, der de har tapt alle sine siste fire Premier League-kamper, med total målscore 0-6. De skal også besøke et uberegnelig Brighton på Amex, der de bare har vunnet én av sine siste tre. City skal også opp mot både Arsenal og tabellfirer Aston Villa.

  Liverpools eneste gjenstående bortekamp mot et topp 4-lag, er mot Villa. Nøkkelkampene for de røde virker å bli merseysiderderbyet mot et nedrykkstruet Everton på Goodison, bortekampen mot uberegnelige Manchester United og hjemmekampen mot topp 4-jagende Tottenham. Det kan argumenteres for at Arsenal har det enklest gjenstående programmet, med bortekampene mot City og Tottenham som de to høyeste hindrene. At alle lag kan stikke kjepper i hjulene for alle ble imidlertid bevist senest lørdag, mens Liverpool sist fikk kjenne på utfordringen mot Forest forrige helg.

  Scoringsgaranti

  Darwin Nunez
  Målscorer_ Darwin Nunez Har Vært En Avgjørende Brikke For Liverpool

  Det er vanskelig å plukke en vinner av pokalen, og det er heller ikke enkelt å se en opplagt vinner av søndagens batalje på Anfield. At det blir scoringer, føler vi oss uansett rimelig sikre på. Alle de siste 14 innbyrdes har gitt nettsus, og 13 av de 14 har inneholdt minst to scoringer. Både Liverpool og City har levert et snitt på godt over to scoringer i Premier League denne sesongen, og spesielt hjemmelaget har det offensive som sin styrke. Nå er også både Darwin Nunez og Mo Salah friskmeldte, og da lukter det scoringer av hjemmelaget. Med Haaland, De Bruyne og formspiller Foden på motsatt halvdel er det vanskelig å se dette ende målløst.

  Ulikt utgangspunkt

  Liverpool hadde forrige helg stø kurs mot poengdeling på City Ground, men innbytter Darwin Nunez reddet fortsatt tabelltopp da han i niende (!) tilleggsminutt stanget inn seiersmålet. Som i ligacupfinalen mot Chelsea ble æren reddet på overtid, og ved begge anledninger hadde Klopp et begrenset utvalg førstelagsspillere å plukke av. Nå er Nunez og Mo Salah tilbake, men fortsatt er det store mangler i Liverpool-troppen – med Alisson Becker, Joel Matip, Curtis Jones, Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota som de tyngste fraværene. En ulempe er det også at det så sent som torsdag kveld var bortekamp i Europa League.

  Diogo Jota, Loverpool
  Skadeskutt: Med Diogo Jotas Skade Har Liverpool Mistet Et Viktig Angrepsvåpen

  Manchester City har en langt hyggeligere inngang til slaget på Anfield. De himmelblå trengte ikke gå i kjelleren for å hente avansement i Champions League hjemme mot FCK, og de pådro seg heller ikke noen skader i kampen hvor Bernardo Silva, Kevin de Bruyne, Nathan Ake og Kyle Walker alle fikk spillefri, mens John Stones bare var på banen i 20 minutter.  Med unntak av Jack Grealish kan Pep Guardiola mot Liverpool plukke fra en helt skadefri tropp.  

  Toppscorerduell

  Liverpool - Manchester City Haaland Liverpool,Manchester City
  Toppscorer: Haaland Skriver Fortsatt Rekorder

  Erling Braut Haaland ble overlegen toppscorer i Premier League forrige sesong, med spinnville 36 fulltreffere fra 35 kamper. Nordmannen troner i tet også denne sesongen, men det er langt tettere i kampen om trofeet denne gang. Haaland står med 18 scoringer fra sine 22 kamper, mens Ollie Watkins har levert 16 på 27 kamper. Mo Salah har bare spilt 21 kamper, men er likevel bare tre bak Haaland i tet. Nå er Liverpools høyrekant tilbake etter afrikamesterskap og påfølgende skade, og klar for å ta opp kampen med Citys lyslugg.

  -Det er fantastisk å ha ham tilbake, men det er en intensiv periode, og han skal snart tilbake til Egypt for nye landskamper. Vi trenger alle spillere vi har nå, og da må vi bare krysse fingrene, sa Klopp til engelsk presse før torsdagens europacupkamp i Tsjekkia.

  Heldig poeng

  Det endte 1-1 i omvendte møte i Manchester, i en kamp hvor Erling Braut Haaland brøt nye barrierer. Nordmannen ble da raskeste spiller til 50 Premier League-scoringer, da han i sin kamp nummer 48 sendte City i føringen. Ruben Dias virket å ha doblet ledelsen, men Liverpool slapp unna da dommer og VAR fant uregelmessigheter i trekket før nettkjenningen. Haaland hadde også en heading som strøk tverrliggeren, før Trent Alexander-Arnold sikret Liverpool-poeng med en suser i Edersons høyre hjørne. City var klart best, vant skuddstatistikken 16-8, og vil nok tenke at de her kastet bort to poeng.

  Liverpool
  Tolvte Mann: Det Vil Garantert Bli Høylytt På Anfield I Dag

  Søndag kan det være duket for rollebytte. Anfield-publikummet er en langt bedre tolvte mann enn hva City har å vise til på eget stadium, og dette kan være hva som avgjør til hjemmelagets fordel.

  Liverpool – Manchester City

  Anfield
  Søndag 16.45 – på Viaplay

  Nummer 1 mot nummer 2, og atskillig på spill på Anfield. Hjemmelaget var sekunder unna å avgi poeng på besøk i Nottingham lørdag, men innbytter Darwin Nunez avgjorde i niende tilleggsminutt. Denne helgen spiller han garantert fra start, som han gjorde da han satte to flotte scoringer mot Sparta Praha i midtuka. Der var også Mo Salah tilbake. Kun ett ligatap på Anfield siste tre år. Diogo Jota, Ryan Gravenberch, Alisson Becker, Thiago, Stefan Bajcetic, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip og Curtis Jones er skadet. Ibrahima Konate og Joe Gomez er dessuten usikre. Mo Salah har vært involvert i 17 scoringer på 19 kamper mot City.

  City havnet under i søndagens Manchester-derby, men var egentlig aldri i nærheten av å avgi poeng. Phil Foden er i sitt livs form, og blir en håndfull for Liverpool-forsvaret. Søndag snudde han egenhendig kampen, før Haaland pyntet til 3-1 på overtid. Tillot seg å spare flere førstelagsspillere i Champions League-returen mot FCK. City var best i det omvendte møtet, men Liverpool fikk uansett med seg det ene poenget. Jack Grealish er eneste skadefravær. Kun én av siste 20 mot Liverpool på Anfield er vunnet.

  Tettrioens gjenstående program

  LIVERPOOL

  Manchester City (h)
  Everton (b)
  Brighton (h)
  Sheffield United (h)
  Manchester United (b)
  Crystal Palace (h)
  Fulham (b)
  West Ham (b)
  Tottenham (h)
  Aston Villa (b)
  Wolves (h)

  MANCHESTER CITY

  Liverpool (b)
  Brighton (b)
  Arsenal (h)
  Aston Villa (h)
  Crystal Palace (b)
  Luton (h)
  Tottenham (b)
  Nottingham Forest (b)
  Wolves (h)
  Fulham (b)
  West Ham (h)

  ARSENAL

  Brentford (h, 2-1))
  Chelsea (h)
  Manchester City (b)
  Luton (h)
  Brighton (b)
  Aston Villa (h)
  Wolves (b)
  Tottenham (b)
  Bournemouth (h)
  Manchester United (b)
  Everton (h)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen