More

  Lillestrøm – Vålerenga 2-0: LSK klart best i røyklagt derby

  LILLESTRØM – VÅLERENGA: Lillestrøm hadde god kontroll på erkefienden Vålerenga, og tok seriedobbelen mot hovedstadslaget.

  Det var en helt spesiell ramme som preget Åråsen i Norges heteste derby søndag. Lillestrøms hjemmebane var fylt til randen av supportere som hadde tatt turen til Romerikes storstue for å bevitne Eliteserie-oppgjøret Lillestrøm – Vålerenga, og som må sies å være den fotballkampen i Norge som spiller aller mest på følelsesregisteret. Ikke minst var Geir Bakke tilbake på Åråsen for første gang etter det særdeles kontroversielle trenerskiftet i sommer.

  LES OGSÅ: Ny managersparking i League Two

  Det kom også godt til syne allerede før avspark. Vålerengas supporterbuss var fullastet med bluss som ble avfyrt på stadion, og med et røyklagt Åråsen, hadde dommer Rohit Saggi intet valg enn å utsette kampstarten til sikten var god nok.

  Lillestrøm - Vålerenga
  Geir Bakke Skulle Få Et Tøft Gjensyn Med Åråsen.

  1. omgang

  Da kampen omsider kom i gang, var det tøft, tett og jevnt, som forventet. Men, etter noen intense åpningsminutter, tok Lillestrøm mer og mer over, og etter snaue kvarteret fikk de kampens første målsjanse. Et perfekt innlegg fra Gjermund Åsen fant pannen til midtstopper Martin Ove Roseth, som ikke fikk god nok kontroll på headingen, og headet like til side. Det skulle imidlertid komme mer fra midtstopperen ikke lenge etter.

  Lillestrøm - Vålerenga
  Full Jubel Da Martin Ove Roseth Stanget Inn Kampens Første Scoring.

  For i det 26. minutt fikk Lillestrøm corner, og som på sedvanlig vis ble presist slått inn fra Gjermund Åsen. Igjen var det god adresse til Roseth, og denne gang hadde stopperkjempen få problemer med å stange inn 1-0 til vertene, og var overlegen i hodeduellen mot Petter Strand. Vålerenga prøvde å svare, men hadde forsvinnende lite å stille opp med i førsteomgang, og i løpet av de første 45 minuttenem, hadde ikke gjestene fra hovedstaden klart å skape én kvalifisert målsjanse, og gjensynet med Åråsen var alt annet enn et lykkelig et for Vålerenga-trener Geir Bakke.

  2. omgang

  Bakke hadde atskillig å ta tak i pausen, og pausepraten hjalp tydeligvis. For det var et atskillig bedre Vålerenga etter hvilen, og utover i andreomgangen satte de Lillestrøm under stadig mer press. Magnus Riisnæs og Andrej Ilic kom til gode muligheter, uten å få uttelling. Lillestrøm virket å bli mer og mer slitne, og LSK-sjef Eirik Bakke så seg nødt til å gjøre grep. Midtveis i omgangen ble Marius Lundemo og Mathis Bolly satt inn fra benken, to bytter som Bakke på ingen måte skulle komme til å angre på.

  For Bolly hadde vært på banen i bare to minutter da han snappet ballen fra Vålerengas Riisnæs, som gjorde en diger blemme. Bolly kunne løpe alene mot VIF-keeper Jacob Storevik, og Bolly hadde mer enn nok tid til å finne ut hva han skulle gjøre. Han rundet enkelt av Vålerenga-keeperen og trillet enda enklere inn 2-0, og da eksploderte selvfølgelig Åråsen, som hadde sett gjestene ta over kampen mer og mer.

  Lillestrøm - Vålerenga
  Mathis Bolly Runder Keeper Og Triller Inn 2-0.

  2-0-scoringen virket å ta lufta fullstendig av gjestene, og Vålerenga var tilbake i den samme elendigheten som i førsteomgangen etter at Lillestrøm doblet ledelsen. Vertene var enn fornøyde med å kontrollere inn oppgjøret, og tok en overraskende kontrollert seier. Dermed er hovedstadslaget fremdeles i reell nedrykksfare, og kan være på kvalikplass når 17-runden er over.

  Kampfakta Lillestrøm – Vålerenga

  1-0 26′ Martin Ove Roseth (Gjermund Åsen)
  2-0 68′ Mathis Bolly

  Gule kort Lillestrøm: Henrik Skogvold
  Gule kort Vålerenga: Eneo Bitri

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen