More

  Lillestrøm – Rosenborg 3-0: Kanariene blåste trønderne av banen

  LILLESTRØM – ROSENBORG: LSK vant fullt fortjent i en helsvart ettermiddag på jobb for RBK.

  Rosenborg stilte opp på Åråsen i sorte drakter, nesten for å markere sin egen begravelse på Romerike. For trønderne hadde nemlig ingenting å stille opp med mot suverene Lillestrøm søndag kveld.

  LES OGSÅ: Klart for Derbi Madrileño (+)

  Kristoffer Tønnessen sendte hjemmelaget elegant i ledelsen fem minutter før pause med “feil” fot, og det var ingenting å si på at Lillestrøm ledet ved halvspilt. Andreomgang var bare snaue kvarteret gammelt da André Hansen gjorde sitt beste for å bli innkalt til audition på Ultimate Fighter, og fikk helt korrekt straffespark imot seg, som Thomas Lehne Olsen var sikkerheten selv på. 2-0 til vertene.

  Lillestrøm - Rosenborg
  Thomas Lehne Olsen Scoret To Av Målene I Storseieren Mot Rosenborg.

  Samme mann var på farten igjen bare seks minutter senere, som kontant satte inn sitt andre for dagen og 3-0 på en corner. Da var alle Rosenborgs kveld i vasken, og vondt skulle bli til enda verre rett etter 3-0-scoringen, for Jayden Nelson pådro på idiotisk vis sitt andre gule kort for en etterslenger på Lillestrøms keeper, og amerikaneren måtte dermed gå slukøret i dusjen etter å ha sviktet lagkameratene sine.

  Derfra og ut kontrollerte Lillestrøm inn seieren, uten å anstrenge seg nevneverdig. Rosenborg hadde nok med å holde sluttresultatet så overkommelig som overhodet mulig, selv om 0-3 mot Lillestrøm selvsagt er langt unna hva som aksepteres på Lerkendal. Dette var RBKs tredje strake stygge bortetap, og Svein Maalen har atskillig å fundere på de kommende dagene.

  Ruud-perle i Skien

  Det endte 1-1 mellom Odd og Haugesund i Skien, men det var Espen Ruud som stod for kveldens desiderte C-moment. På stillingen 0-1, blåste 39-åringen til fra 25 meter på direkten, og ballen gikk som et prosjektil inn i krysset. Nesten nøyaktig 20 år etter Eliteserie-debuten, scoret altså Ruud karrierens vakreste scoring, og raketten vil også være en naturlig kandidat til sesongens mål i Eliteserien. Sancheev Manoharan fikk sitt første poeng under beltet etter at han tok over Haugesund.

  Lillestrøm - Rosenborg
  Espen Ruud Kan Atskillig Mer Enn Å Kaste Langt.

  Thriller i Stavanger

  De fleste trodde nok Viking skulle ha full kontroll hjemme mot Sandefjord, og siddisene gikk da også opp i oppskriftsmessig 2-0-ledelse ved Yann-Erik de Lanlay og Lars-Jørgen Salvesen. Men, vestfoldingene kontret inn to kjappe signert Daddys Boy og Danilo Al-Saed, og dermed stod det høyst overraskende 2-2 til pause. Viking fikk ny, fortjent tomålsledelse, men Sandefjord kjempet seg tilbake. Alexander Ruud Tveter banket inn redusering fra straffemerket, og på overtid, fikk Jesper Taaje en kjempemulighet til å utligne til 4-4. Viking slapp imidlertid med skrekken, vant 4-3, og beholder dermed to poengs luke på toppen av tabellen.

  Lillestrøm - Rosenborg
  Lars-Jørgen Salvesen Med Dobbel Mot Sandefjord.

  Pellegrino-show

  På Aspmyra var det Amahl Pellegrino som ble den store profilen, som så ofte før. Angriperen scoret alle Bodø/Glimts fire mål i 4-2-seieren over bunnlaget Vålerenga, hvorav to fra straffemerket. “Pelle” scoret i kampens første og siste minutt, og i mellom der scoret Andrej Ilic og Torgeir Børven for Vålerenga, som dermed sørget for at det lenge var spenning i Bodø. Glimt kom kjærkomment tilbake på vinnersporet, som før denne hadde vunnet bare én av de siste fem i Eliteserien, og Vålerenga puster nok lettet ut over at både Haugesund og Sandefjord avga poeng i sine kamper. Den trioen står nå alle med 21 poeng, men Vålerenga og Sandefjord har spilt en kamp mindre enn Haugesund.

  Lillestrøm - Rosenborg
  Amahl Pellegrini Med Alle Fire Målene Mot Vålerenga.

  Eliteserien 23. runde

  • Aalesund – Stabæk 1-1
  • Bodø/Glimt – Vålerenga 4-2
  • HamKam – Sarpsborg 08 1-1
  • Lillestrøm – Rosenborg 3-0
  • Odd – Haugesund 1-1
  • Strømsgodset – Molde 1-1
  • Viking – Sandefjord 4-3
  • Brann – Tromsø kl. 19:15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen