More

  Klart for Derbi Madrileño

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det dukes for et av verdens heftigste byderbyer, El Derbi Madrileño.

  Atlético Madrid har hatt alt annet enn en optimal oppladning til det som for dem er sesongens aller viktigste hjemmekamp, nemlig Derbi Madrileño hjemme på Civitas Metropolitano. Etter å ha slått Rayo Vallecano sønder og sammen med 7-0, røk Los Colchoneros hele 0-3 mot Valencia forrige helg, og Diego Simeone kunne gjøre lite annet enn å innrømme at hjemmelaget hadde vært mye bedre enn dem, og at dette var hans lags verste forestilling i hele hans regjeringsperiode i den rødhvite delen av Madrid. 

  Vant til rollen som lillebror

  Hadde dermed atskillig å revansjere i tirsdagens Champions League-oppgjør borte mot Lazio, og Pablo Barrios virket og hadde gitt spanjolene tre poeng i åpningsrunden med sin scoring etter snaue halvtimen. Men, på overtid av overtiden i andreomgang, dukket hjemmelagets keeper (!) Ivan Provedel opp, og headet inn utligningen for Lazio. Dermed måtte Atlético nok en gang reise slukøret hjem til Madrid, så det bør derfor ikke være noe å si på motivasjonen når erkerival Real Madrid kommer på besøk til Civitas Metropolitano søndag kveld. 

  Derbi Madrileño
  Ingen God Uke For Nahuel Molina Og Atlético.

  Og det er liten tvil om at Atlético har vært lillebror i byen de senere årene. 1-0-seieren i mai i fjor er Los Colchoneros’ eneste triumf i Derbi Madrileño mot storebror i ligasammenheng siden 2016, men da hadde Real allerede innkassert ligagullet. Et ligagull som Atlético håper å atter en gang kunne utfordre, men da har man ikke råd til blemmer som smellen mot Valencia sist helg. For med det tapet er Atléti allerede åtte poeng bak ligaleder og storebror Real Madrid, men Atlético har i det minste en kamp til gode på ligalederne. Diego Simeones mannskap kan også ta mot av formidabel hjemmeform. De har nemlig vunnet alle sine ti siste hjemmekamper, men mot Real Madrid har det altså som regel blitt bare null eller ett poengene de siste årene. Den trenden er nødt til å snu denne helgen. 

  Nye stjerner skinner for Real

  Jude Bellingham har stjålet absolutt all oppmerksomhet i starten av sesongen. 20-åringen scoret i alle sine fire første kamper for klubben etter overgangen fra Borussia Dortmund, og ble for sikkerhets skyld matchvinner i Champions League-debuten for spanjolene på overtid i inneværende uke. Men i 2-1-seieren mot Real Sociedad, viste Los Blancos at de er mer enn bare Bellingham. Fran García, den 24 år gamle venstrebacken, ankom den spanske hovedstaden for en høyst beskjeden sum fra Rayo Vallecano i juni, €5 millioner, uten all verdens fanfare. Mot La Real viste Fran García seg for alvor frem for sitt nye hjemmepublikum, og serverte begge målene da Real Madrid kom tilbake fra 0-1 til 2-1, og innkasserte dermed sesongens femte strake seier. 

  Derbi Madrileño
  Joselu Kan Skyte Eller Heade Seg Ytterligere Inn I Real-Fansens Hjerter I Kveld.

  Samtidig scoret Joselu sitt andre mål for klubben etter comebacket og ble matchvinner mot Real Sociedad, og det er tydelig at den høyreiste spissen nyter hvert sekund av låneoppholdet i hovedstaden fra Espanyol. Fran García og Joselu seiler opp til å bli uventede stjerner og viktige spillere for Real Madrid denne sesongen, og sjefen sjøl, Carlo Ancelotti, er full av lovord om den noe uortodokse stjerneduoen.

  Skryt fra sjefen

  – Kubo (Real Sociedads høyrekant) er en fantastisk spiller, og Fran García holdt ham under god kontroll, og sørget i tillegg for to fantastiske målgivende som hjalp oss med å vinne kampen. Joselu er en flott ressurs i angrepet vårt, fordi han spiller godt med ryggen mot målet, og er veldig farlig i motstanderens boks. Vi har ingen andre spillere med disse karakteristikkene på topp, sier italieneren om duoen, som langt på vei sørget for sesongens femte strake triumf. 

  LES OGSÅ: Ingen vinner i Nord-London

  Nå kan Fran García og Joselu spille seg enda lengre inn i fansens hjerter om de bidrar til å senke byrivalen Atlético Madrid søndag kveld. Los Blancos har hatt et godt strupetak på sine rødhvite naboer de siste årene, og taper knapt et Derbi Madrileño. Som eneste lag i ligaen uten poengtap hittil, er de allerede i ferd med å innfri favorittstempelet, og reiser de hjem fra Civitas Metropolitano med ny triumf, vil de befeste posisjonen om å være laget som må slås hvis noen skal utfordre om ligagullet denne sesongen. 

  Profilene

  Álvaro Morata

  Få spisser i Europa har en mer imponerende CV enn 30-åringen Álvaro Morata. Den høyreiste spissen har scoret i ligaen for Real Madrid, Juventus, Chelsea og Atlético i løpet av hans 13 år i toppfotballen, og har på merkverdig vis to perioder under beltet for både Real, Juve og Atlético. Nå virker Morata imidlertid å ha slått seg ned i den rødhvite delen av Madrid, og er i ferd med å bli en stadig viktigere del av Diego Simeones lag. Han har riktignok startet bare halvparten av kampene så langt denne sesongen, men er likevel lagets toppscorer med tre fulltreffere i La Liga. Nå håper Morata å kunne senke klubben han vokste opp i og hatt mest suksess i. For det er nemlig i Real Madrid Morata hadde sin beste sesong, da han banket inn 15 fulltreffere i 2016/17-sesongen. 

  Derbi Madrileño
  Klart For Derbi Madrileño 5

  Rodrygo

  Av Real Madrids brasilianske angrepsspillere, er det Vinícius Júnior som har fått det meste av oppmerksomheten de siste sesongene. Han er imidlertid skadet og utilgjengelig i kveld. Rodrygo derimot, har sakte, men sikkert, vokst seg til å bli en spiller i verdensklasse på Santiago Bernabéu. Real Madrids nummer 11 står med ett mål i La Liga så langt denne sesongen, og hadde en strålende 22/23-sesong, da han noterte seg for ni fulltreffere og like mange målgivende i ligaen. Rodrygos fart og glimrende evner til å sanse muligheter har gjort ham til en viktig brikke for Carlo Ancelotti, og 22-åringen har ofte vært en mann for de store anledningene i de største kampene. I kveld får han en ny mulighet til å skinne.

  Derbi Madrileño
  Klart For Derbi Madrileño 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen