More

  Ligacup: Solskjærs fjerde forsøk

  Tottenham slo tirsdag Brentford 2-0, og Spurs er dermed bare én kamp unna et aller første trofé siden 2008.
  I kveld skal finalemotstanderen kåres, og det er ikke smågutter som skal kjempe om en plass på Wembley i april.
  Denne sesongen, som den forrige, dukes det for semifinale mellom de to Manchester-gigantene City og United.
  Manchester United-Manchester City
  Old Trafford, onsdag 20.45
  Rekordjakt
  Pep Guardiola og City har vunnet fem av de siste syv, og alle de siste tre, ligacupfinalene. Fire på rad er det bare Liverpool som har lyktes å ta. Liverpool er cupens mestvinnende med åtte titler, og også den rekorden kan City tangere i kveld.
  United kom til kort i semifinalen forrige sesong, da de tapte 1-3 hjemme før 1-0-seieren på Etihad. Denne sesongen avgjøres semifinalene over én kamp. Står det uavgjort etter 90 minutter på Trafford i kveld, vil det bli spilt ekstraomganger før det eventuelt skal skytes straffer for å kåre en finalist.
  Annet nytt av året i ligacupen, er at finalen er flyttet fra februar til april, at VAR tas i bruk, og at det tillates fem bytter i hvert lag.
  Revansjelystent United
  Mye står på spill, og spesielt i United-laget er det mye revansjelyst å spore.
  Forrige sesong røk man i tre semifinaler. Mot Chelsea i FA-cupen, mot Sevilla i Europa League, mens City altså ble for sterke i ligacupen.
  -Forrige sesong var vi rett og slett ikke gode nok. Vi har imidlertid tatt lange steg siden da. Vi gjør et nytt forsøk, og vi har troen på finale, sier Ole Gunnar Solskjær til engelsk presse.
  United har ikke vunnet pokal siden Jose Mourinho ledet klubben til seier i Europa League i 2017, og dette er naturligvis uvant lang ventetid for en klubb av dette kalibret. Ole Gunnar Solskjær har stigende stjerne etter hva som er prestert i ligaen de siste månedene, og de neste ukene vil kunne avgjøre hvordan han vil bli nevnt i klubbens historiebøker. Semifinalen i kveld er avgjørende, og det samme er Premier League-besøket på Anfield 17.januar.
  De røde djevlene er ubeseiret fra siste elleve kamper (7-4-0). Er i kveld uten Edinson Cavani som soner sin andre av totalt tre kamper.
  Sesongbeste
  City må fortsatt klare seg uten trioen Ferran Torres, Eric Garcia og sisteskanse Ederson. Kyle Walker og Gabriel Jesus antas imidlertid å bli klare.
  Pep måtte klare seg uten flere av stjernespillerne også mot Chelsea, men dette var ikke enkelt å oppdage. Frank Lampards menn ble lekt med, og 3-0-seieren på Stamford Bridge var noe av de bedre man har sett fra City denne sesongen.
  Som United er også City inne i god stim. Peps menn er ubeseiret fra siste syv ligakamper, og etter utklassingen av Chelsea er de himmelblå igjen oddsfavoritt til å vinne Premier League. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen