More

  Lens og Marseille: Utfordrer om gullet

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det er medaljer og Champions League-plass som står på spill når Lens og Marseille møtes til toppkamp i Ligue 1 lørdag kveld. Skulle Paris Saint-Germain fortsette å rote bort poeng så har faktisk begge også fortsatt en liten mulighet på gullet.

  Lens og Marseille: Frankrikes beste hjemmelag

  Lens er Frankrikes beste hjemmelag med 14 seirer på 16 kamper. I midtukens hengekamp gjorde man imidlertid også jobben på fremmed gress da cupvinner Toulouse ble slått 1-0. Det var ingen overraskelse hvem som ble den avgjørende profilen i den kampen. Loïs Openda satt inn sitt sjette mål på sine seks siste ligakamper og er totalt oppe i 18 ligascoringer denne sesongen. Trener Franck Haise var fornøyd med poengene, men er fortsatt avventende til hva man kan oppnå denne sesongen:

  – Vi hadde en vanskelig start på kampen og slet de første 25 minuttene. Heldigvis holdt vi nullen i den perioden og scoret selv på et riktig tidspunkt. I 2. omgangen var vi intelligente. Nå må vi forsette å levere enten på høyt nivå som vi gjorde mot Monaco eller ved å være solide som vi var mot Toulouse. Seieren tok oss et langt steg mot å ende i topp tre, men det er fortsatt mange kamper som skal kjempes. Vi må bare glede oss til lørdag. 2. mot 3. plassen med kun fem kamper igjen av sesongen er et skikkelig høydepunkt.

  Lens-trener Franck Haise

  Lens og Marseille: Imponert Tudor

  Motstander Marseille går til lørdagens storkamp med ett poengs forsprang på tabellen. Forrige helg kom man under hjemme mot formlaget Auxerre, men slo tilbake med to sene scoringer. Alexis Sanchez var som vanlig sentral og er nå oppe i 13 ligamål denne sesongen. Trener Igor Tudor var meget godt fornøyd med det han fikk se:

  – Vi presterte på et meget høyt nivå. Denne kampen burde endt 4-0 eller 5-0. Vi hadde riktig mentalitet hele kampen og fortsatte å angripe. Det var rett og slett en herlig seier.

  Marseille-trener Igor Tudor

  Med fem poeng opp til Paris Saint-Germain lever plutselig det lille håpet om å kunne ta ligatittelen fra storfavoritten, men det krever tre poeng på Stade Bollaert-Delelis. Det er det kun Nice som har klart denne sesongen.

  Lens Og Marseille
  Lens Og Marseille: Utfordrer Om Gullet 2

  Lens og Marseille: Tipset

  Odds fra Norsk Tipping:

  Lens: 2,20
  Uavgjort: 3,35
  Marseille: 2,90

  Gigantoppgjør i Frankrike lørdag kveld. Lens med 1-0-seier borte mot Toulouse i midtuken og spiss Loïs Openda ble igjen den store helten. Han linkes nå sammen med stopper Kevin Danso til langt større klubber. I seks av de syv siste ligakampene har vertene ledet ved pause og vunnet til slutt. I fem av de syv siste har man holdt nullen og totalen viser kun fire tap på de 41 siste ligakampene. 1-0-seier i det omvendte møtet 22. oktober, 0-1-3 på de fire siste tilsvarende oppgjørene.

  Marseille kom tilbake med to sene scoringer mot Auxerre i helgen og flere av spillerne uttrykker nå fornyet håp om å kunne snyte Paris Saint-Germain for ligagullet. Fem runder før slutt skiller det fem poeng opp til tabelltoppen. Fortsatt usikker om Alexis Sánchez blir med videre i klubben, men man har allerede sett seg ut Wilfried Zaha som en perfekt erstatter. Vertene får tipset på sin enorme hjemmestyrke.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen