More

  Fortsatt fransk spenning

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Midtukens hengekamper i Frankrike er nå unnagjort og alle 20 lagene har dermed nøyaktig fem kamper igjen av 2022/23-sesongen. Mye begynner å synes avgjort, men det er fortsatt litt som skal kjempes om denne helgen.

  Tre åpne lørdagskamper

  Ingen fredagskamper i Frankrike denne helgen og runden åpner dermed lørdag ettermiddag med Nice mot Rennes. Der har gjestene mest å spille for, men det synes fortsatt som en helt åpen kamp. Mye lettere er det ikke å spå Reims mot Lille selv om det også der er det gjestene laget som er det som har igjen noe motivasjon i sesonginnspurten. Lørdagsprogrammet avsluttes imidlertid med en skikkelig godbit. Lens og Marseille møtes til toppkamp og det er naturligvis én av våre utvalgte hovedkamper i Tipsbladet Weekend denne uken.

  Fortsatt Fransk Spenning
  Fortsatt Fransk Spenning 2

  Brest kjemper for livet

  Hele syv kamper står på et tettpakket fransk søndagsprogram. Først ut er Monaco som naturligvis blir favoritter borte mot allerede nedrykksklare Angers. Auxerre ligger ett poeng over nedrykksstreken og skal nå ut i hjemmekamp mot et Clermont-lag som nettopp har satt ny klubbrekord med fem strake seirer i Ligue 1. I Lorient – Brest er det fortsatt gjestene som har mest å spille for. Viktig 2-0-seier i hengekampen hjemme mot Nantes i midtuken og trener Éric Roy er klar på at det er de resterende hjemmekampene som blir ekstra viktig:

  – Vi har fem kamper igjen. Tre av dem spilles hjemme. Vi skal kjempe for livet og trenger at fansen støtter oss.

  Brest-trener Éric Roy

  Nedrykksnerver i Nantes

  Toulouse kunne forrige helg feire cuptriumf etter 5-1-seier i finalen mot Nantes. I midtuken ble det 0-1-tap for Lens og man har fortsatt ikke det helt store å spille for i de siste ligakampene. Motstander Ajaccio har på sin side ti poeng opp til sikker plass og nedrykket synes nå tilnærmet sikkert. Dette har vært en tung uke for Nantes som etter den nevnte 1-5-smellen i cupfinalen røk igjen mot Brest i midtuken. Man ligger dermed fortsatt på nedrykksplass før helgens bunnoppgjør hjemme mot Strasbourg. Kun målforskjellen skiller de to lagene før søndagens oppgjør. Trener Antoine Kombouaré er klar på at cupnedturen kjapt må glemmes:

  – Cupfinalen var en enorm skuffelse. Vi møtte ikke opp til kampen. Nå må vi samle oss og forsøke å sikre plassen. Vi har skuffet mange personer og må glemme dette så fort som mulig.

  Nantes-trener r Antoine Kombouaré

  Fem ganger toppscorer

  I kveldskampene blir europacupjaktende Lyon naturlige favoritter hjemme mot Montpellier mens Paris Saint-Germain som vanlig fortsatt blir helgens største franske favoritt. Det var imidlertid også for én uke siden og da ble det som kjent sjokktap 1-3 hjemme mot Lorient. Trener Christophe Galtier var naturlig nok svært skuffet:

  – Vi brukte ikke ballen godt nok og forsvarte oss dårlig. Etter utvisningen forsøkte vi å få med oss i hvert fall ett poeng, men Lorient var flinke og spilte rett igjennom oss.

  PSG-trener Christophe Galtier

  Eneste gleden var at Kylian Mbappé satt inn sitt 23. ligamål for sesongen og er på god vei til å bli toppscorer for første år på rad.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen