More

  Leeds tilbake til tegnebrettet

  Leeds må søndag ta full pott mot Tottenham, og trolig er heller ikke seier godt nok til ny Premier League-kontrakt. Yorkshire-klubben sto for en formidabel redningsaksjon på denne tiden i fjor, men i år ser det tyngre ut. Og hvordan kunne de havne i samme situasjon igjen? Lærte man absolutt ingenting av nestenulykken forrige sesong?

  -Vi har en konkurransedyktig spillerstall, og målet er å havne rundt midten av tabellen. Jeg ønsker ikke havne på randen av hjerteattakk enda en gang, ved å havne i samme trøbbel igjen, sa styreformann Andrea Radrizzani til engelsk presse etter at overtidsseier borte mot Brentford hadde sikret plassen i siste ligarunde forrige sesong.

  Spillerstallen var imidlertid ikke som han håpet eller trodde, og nå står den stolte klubben på kanten av stupet igjen.

  Les også: Alt om sesongens siste Premier League-runde

  Nytt på nytt

  Uavhengig av hvilken divisjon spiller i neste sesong, så vil det bli gjort forandringer. Og da ikke bare i spillerstallen. Sam Allardyce er sesongens tredje United-manager, og Big Sam er som kjent en desperat korttidsløsning. Ny permanent manager må inn, og trolig vil ikke denne bli presentert før det også har kommet nye eiere inn på Elland Road.

  Leeds Tilbake Til Tegnebrettet Sam Allardyce 3 Leeds
  Leeds Tilbake Til Tegnebrettet 3

  Allerede etter to sesonger i Premier League var Leeds United av de 20 klubbene i Europa med høyest omsetning, og i Premier League var man nummer 9. Potensielle nye eiere ser potensialet, og supporterne håper også nytt eierskap kommer inn. I hele år har det virket å være et tidsspørsmål før amerikanske 49ers Enterprises (som i dag eier drøyt 40 %) skulle ta full kontroll, men fortsatt har intet skjedd.

  Leeds trenger hjelp

  Det er kun i bunnstriden det står ting på spill før siste ligarunde, men her er til gjengjeld spenningen til å ta og føle på. Everton har alt i egne hender, og med Toffees-seier hjemme mot Bournemouth står det klart at Southampton får følge av Leicester og Leeds ned i The Championship. Med poengdeling eller borteseier på Goodison åpner det seg imidlertid muligheter også for de andre to. For Leeds gjelder uansett bare å slå Tottenham. Uten hjemmeseier på Elland Road er slaget tapt.

  Og Leeds United skal opp mot tøff statistikk denne helgen. Tottenham har bare tapt én av sine siste ti sesongavslutninger. De har også bare ett tap på siste ti kamper mot Leeds, mens Harry Kane har scoret mål på sesongens siste dag de siste fem årene. Vel har Tottenham vært en total skuffelse denne sesongen, men noen kasteball blir de garantert ikke denne søndagen. Til Leeds-fansens store bekymring og skuffelse.

  Leeds Tilbake Til Tegnebrettet S16 Leeds United Leeds
  Leeds Tilbake Til Tegnebrettet 4

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen