More

  League One: Første Thames Valley-derby i Oxford på 20 år 

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Oxford United og Reading trøbler i hver sin ende av tabellen i League One. Nå skal de opp i et derby som i desember gav politiet utfordringer.  

  Dette er et derby det ikke blir snakket mye om. Kanskje kan de 20 årene uten at klubbene har møttes hatt noe med saken å gjøre, men denne sesongen smalt det igjen, i League One. De to klubben kunne derimot vært en samlet klubb i dag om Robert Maxwell hadde fått viljen sin. Daværende eier i Oxford United i 1982 kom langt i planene om å slå sammen Oxford United og Reading til det som skulle få det nye klubbnavnet Thames Valley Royals. Maxwell kom så langt at han fikk eierskap i Reading og mot slutten av 1982/83-sesongen virket det som en realitet. De to klubbene spilte da i tredje divisjon og planen var sammenslåing den påfølgende sommeren.  

  Redningsmannen for både Oxford United og Reading

  Dagen nyheten smalt ble det store protester fra begge lags fans og Maxwell fikk både spytteklyser og ukvemsord slengt etter seg, noe han i ettertid hisset seg opp over og fortalte da at de kunne finne seg nye klubber om de ikke ville støtet Thames Valley Royals. Heldigvis dukket Roger Smee opp. En tidligere Reading-spiller og nå millionær. Han oppdaget feil i styret og antall aksjer som Maxwells støttespillere satt på. Etter at oppkjøpet, som nesten var i boks, ble stoppet, endte det til slutt med et ekstraordinært styremøtet der Smee med knapp margin stakk av med seieren og kunne ta over som direktør i klubben. Sammenslåingen var endelig lagt død.  

  For Maxwell ble det ikke slutten på sine involveringer. Han eide 19 prosent av Reading og styrte fortsatt Oxford United med jerngrep frem til 1987 før han lot sønnen ta styringen hos de gule. I 1991 døde han på mystisk vis da han falt i sjøen fra sin luksusyacht.  

  Til tross for at de var sammen om å være fra hverandre er dette et derby med futt i. 19 års ventetid ble det før de i desember braket sammen igjen, i oppgjøret som endte 1-1 i Reading. Politiet arresterte 13 personer denne dagen, og derfor er det tidlig start denne lørdagen i Oxford United der hjemmelaget håper på seier over The Royals. Noe de ikke har klart etter at vi bikket år 2000. Med fare for å ryke ut av play off-plassene med poengtap står mye på spill. Det gjør det også for Reading som har tre poeng opp til trygg grunn.  

  Storkamper i toppen 

  Portsmouth blir jaktet av både Bolton, Peterborough, Derby og Barnsley nå. Ligalederne i League One skal ut i hjemmekamp mot Northampton og må vinne denne. I midtuken var de på vei mot tre sterke poeng borte mot Oxford United, men debutmålet til Callum Lang holdt bare til ett poeng da Oxford United utlignet til 2-2 på overtid. Bolton tok seg lett av Carlisle forrige runde og skal nå ut i hjemmekamp mot Barnsley, som på sin side tapte sin første kamp på elleve da Exeter sjokkerte på Oakwell. Trolig blir det like tett og jevnt som når lagene møttes i semifinalene i play off i vår.  

  Callum Lang, Portsmouth
  Callum Lang Scoret I Debuten For Portsmouth Etter Overgangen Fra Wigan, Men Det Ble Bare Ett Poeng.

  Peterborough tar imot Wigan hjemme på eget gress. Og dagens motstander er faktisk det siste laget som har slått Darren Ferguson sitt mannskap i League One denne sesongen helt tilbake i starten av november. Tolv kamper senere møtes de igjen, og vi blir overrasket om Wigan tar tre poeng denne gangen også. Derby som bare er poenget bak Bolton på andreplass skal til managerløse Charlton. The Addicks blir ledet av Curtis Flemming i påventa av ny manager og med Appleton ute tok de et sterkt bortepoeng mot Blackpool sist.  

  Gamblet – og bommet  

  Vi tok en risk forrige helg med spill på Wigan og Port Vale til glimrende odds. Det holdt ikke til tross for at vi i det 80 minutt bare trengte et mål for å få inn begge. Med de mange toppkampene i League One denne runden finner vi spillene vår litt lenger ned på tabellen, men det blir ikke enkelt denne gangen heller. Det frister veldig med et spill på Charlton hjemme mot Derby til hele 3,15 i odds og at Exeter slår Bristol Rovers for andre gang på to uker.   

  FAVORITTEN:     

  • Exeter – Bristol Rovers     
  • TIPS:       
  • H til 2,65 i odds hos Norsk Tipping       

  LURINGEN:        

  • Charlton – Derby County          
  • TIPS:        
  • H til 3,15 i odds hos Norsk Tipping 

  Helgens runde i League One

  • Oxford United – Reading
  • Bolton – Barnsley
  • Burton – Lincoln City
  • Charlton – Derby
  • Cheltenham – Wycombe
  • Exeter – Bristol Rovers
  • Fleetwood – Port Vale
  • Leyton Orient – Carlisle
  • Peterborough – Wigan
  • Portsmouth – Northampton
  • Shrewsbury – Cambridge United
  • Stevenage – Blackpool

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen