More

  League One: Status før midtukerunden

  Helgens kamper er knapt ferdigspilt før vi spenner bena fatt for nye runder i League One. Dette er status i de to divisjonene.

  I League One kom helgens sjokk på Oakwell da formlaget Barnsley plutselig fikk juling med 1-5 hjemme mot Lincoln. Plutselig var direkte opprykk igjen en drøm som forsvant. For Lincoln leverte Jack Moylan igjen en herlig scoring og praktkamp

  Direkte opprykk

  Portsmouth tok et viktig poeng i bortekampen mot Blackpool i helgen. Gledelig for dem var sjokktapet til Barnsley og at Bolton bare klarte 2-2 borte mot Exeter. Dermed beholdt de luken på seks poeng ned til Bolton på tredjeplass. For Derby ble det en perfekt dag med deres 3-0 seier borte mot Bristol Rovers etter nok et mål fra Dwight Gayle. Dermed har de andreplassen med poenget ned til Bolton.

  Peterborough har også meldt seg på igjen i kampen om direkte opprykk etter at de vant sin fjerde strake seier med 3-1 borte mot Burton. Hyggelig var det og for Jonson Clarke-Harris å få et mål igjen etter at han har måttet varme benken store deler av vinteren. Med fire poeng opp til Derby og en kamp til gode er det fortsatt mulig for Darren Fergusons menn. Vi avskriver heller ikke Barnsley som også har en hengekamp til gode, poenget bak The Posh.

  Play off

  Tre av Derby, Bolton, Peterborough og Barnsley tar topp seks og må ut i play off. Dermed er det den sjette og siste plassen det spilles om. Der har Stevenage fortsatt overtaket selv om de står med to ganger 0-0, den siste hjemme mot Fleetwood. Oxford United (poenget bak) og Blackpool (fire poeng bak) har derimot ikke gitt opp håpet til tross for varierende spill. Leyton Orient spilte seg trolig ut av kampen med sitt tap mot Wigan, mens Lincoln er en outsider. Elleve kamper på rad uten tap for Michael Skubala gir håp om en overraskelse til slutt.

  Nedrykk

  Carlisle er nede og nå tyder mye på at Port Vale også må ta turen tilbake til League Two. Den viktige hjemmekampen mot Shrewsbury i helgen endte med 1-2 og dermed er det syv poeng opp til trygg grunn (en kamp til gode) for Darren Moore. Like langt opp er det også for Fleetwood som på sin side har spilt to kamper mer enn Port Vale og dermed kan se luken oppover øke. Det er per nå bare Cheltenham som ser ut til å ha en sjanse av de fire under streken.

  De var nær et nytt poeng i bortekampen mot Oxford United i helgen, men måtte gi tapt like før slutt. De har dermed fem poeng opp til nervøse Burton, Cambridge og Reading. Sistnevnte skjelver igjen etter at deres gode form har forsvunnet ut i løse sanden.

  Tirsdagens kamper i League One

  • Carlisle – Barnsley
  • Derby – Reading
  • Fleetwood – Bristol Rovers
  • Leyton Orient – Port Vale
  • Lincoln City – Cambridge United
  • Northampton – Blackpool
  • Portsmouth – Burton
  • Shrewsbury – Exeter
  • Wycombe – Wigan
  • Bolton – Oxford United
  • Peterborough – Stevenage (spilles onsdag)

  Spilltips

  Dagens tryggeste tror vi er Lincoln hjemme mot Cambridge (til tross for Garry Monk tilbake) til 1,62 i odds. Hjemmelaget er i knallform og det kan ikke sies om Cambridge. En dobbel med Barnsley på hevntokt borte mot Carlisle til 1,62 kan gjøres. Barnsley er ligaens beste bortelag, og Carlisle er ligaens dårligste fotballag for tiden. Det gir totalodds på 2,62 hos Norsk Tipping

  Vi gir også formlaget Wycombe et forsøk i deres hjemmemøte med Wigan til 1,87 hos Norsk Tipping. Bare Barnsley har reist hjem med alle tre poeng fra Adams Park siden starten av desember, og det var mot ti menn.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen