More

  League One: Kulturkræsj i helgens toppkamp  

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  To motpoler møtes til toppkamp på Lamex Stadium i helgens League One-runde.  

  Steve Evans fortsetter å trylle hos lille Stevenage. Laget som overrasket alle ved å rykke opp fra League Two i fjor fortsetter den overraskende oppturen. Deres 18 poeng på de ni første ligarundene er den beste starten for et nyopprykket lag i League One siden Burton Albion i 2015/16-sesongen da de plukket elleville 21 poeng. Forrige helg leverte de som vår favoritt da stakkars Cheltenham måtte gå av banen for niende ligakamp på rad uten scoring i oppgjøret som endte 3-0 til gjestene.  

  Bare dårlige målforskjell hindrer de fra å ligge på direkte opprykksplass, og laget med bedre målforskjell er dagens motstander, Oxford United. Selv om Stevenage har sluppet inn færrest mål denne sesongen – sammen med ligaleder Pompey – har Oxford United på sin side scoret målet mer. De vant også forrige kamp 3-0 mot Exeter etter blant annet to sikre straffespark fra kaptein Cameron Brannaghan og en stupheading fra nyervervelsen Ruben Rodrigues. Med det har Oxford United vunnet seks av sine syv siste, noe som er like mange som de hadde på sine 32 kamper før dette i League One.  

  Liam Manning står for en helt annen filosofi enn dagens duellant, Evans. De står også for to forskjellige personlige stiler der Manning er av den lune typen og Evans den som sprer frykt. Hvem lykkes best med sin taktikk i toppkampen er vanskelig å spå.  

  Utfordrerne som trenger poeng 

  Helgens runde i League One er full av spennende og tette dueller mellom lag som enten er i toppen eller lag som burde ha vært i toppen. Wigan sine minuspoeng og litt rufsete form gjør at de fortsatt ligger på nedrykksplass før hjemmemøte med ligalederne Portsmouth. Blackpool overbeviste endelig da Jordan Rhodes prikket inn tre scoringer mot Reading i helgen, men får nå en ny tøff test på bortebane mot ligaens toppscorer Devante Cole og hans Barnsley. Toppscoreren sprang 70 meter med ball før han avgjorde bortekampen mot Northampton forrige helg, og med det løftet sitt lag opp på femteplass.  

  Overraskelseslaget Port Vale har bare plukket ett poeng på sine to siste kamper, men ligger fortsatt på fjerdeplass. De får besøk av en stor horde med bortefans når Bolton tar den korte turen til Vale Park. Gjestene ligger to poeng bak og rett utenfor topp seks etter at de bare klarte 1-1 mot Peterborough sist. Det var kanskje et ok resultat all den tid de spilte 45 minutter med bare ti mann.  

  Den siste duellen med litt futt i er Peterborough – Bristol Rovers. Begge lag er outsidere til play off, og en ekstra duell i kampen er grunnet Jonson Clarke-Harris. Superspissen til Peterborough skulle ha spilt for gjestene om det ikke var for en faksmaskin som ikke fungerte som den skulle på deadline-day. Han sikret poenget de fikk fra turen til Bolton forrige helg, og kanskje blir han tungen på vektskålen mot det som skulle vært hans nye klubb. De blir uansett en tøff kamp da Bristol Rovers vant sin andre kamp på rad etter å ha bare vunnet en av deres 13 siste før dette.  

  Alene blant 1000 

  Cheltenham står fortsatt uten scoringer etter sine ni første ligakamper i League One og har dermed tangert og slått rekorden som Halifax hadde med sine åtte kamper i 1990/91-sesongen. Cheltenham er nå også det eneste laget i de 10(!) øverste divisjonene i England uten scoring. Av over 1000 lag er altså Cheltenham-fansen de eneste som ikke har sett sitt lag score mål denne sesongen. Det som gjør dette ekstra ille er at motstanderlagene nå ikke vil være det laget som først slipper inn mål. Det kan gjøre jobben vanskeligere for managerløse og scoringsløse Cheltenham.  

   

  Overlegne tips 

  Borteseier til Stevange og hjemmeseier til Bristol Rovers til en kombinert odds på 3,97 gikk inn med soleklar margin forrige serierunde. Vi ble likevel noe overrasket over at Wigan som stod med 4-1-2 skulle få hele fire mål i sekken mot Joey Bartons menn. Denne runden er det flere jevne objekter som fremstår vanskelig å spå, men vi har plukket ut to kamper med fin odds og en relativt stor tro på en ny dobbel i League One. Vi finner oddsen på uavgjort i dagens toppkamp særs spillbar.  

  FAVORITTEN:     

  • Reading – Burton             
  • TIPS:    
  • H til 1,82 i odds hos Norsk Tipping    

  LURINGEN:     

  • Stevenage – Oxford United    
  • TIPS:     
  • U til 3,25 i odds hos Norsk Tipping 

  League One-runden med spilltips

  League One Runde 10
  League One: Kulturkræsj I Helgens Toppkamp   2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen