More

  League One: Full runde lørdag, men storkampen mandag

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Ny League One-runde lørdag, men toppkampen mellom Portsmouth og Bolton må vi vente helt til mandag med.  

  For en aften vi får servert mandag kveld. Portsmouth og Bolton skal kjempe i flomlysene på Fratton Park om tre poeng og ikke minst hvem som får sitte på toppen av tabellen i League One. Bolton inntok tabelltoppen da Portsmouth sitt første tap på 27 kamper kom for to serierunder siden, men siden den gang har Portsmouth fått spille en ekstra kamp som følge av at de allerede var slått ut av FA-cupen. De leverte en råsterk 3-0 seier borte mot Northampton og dermed har de fått to strake seiere på rappen etter sjokktapet mot Blackpool.  

  Bolton på sin side herjet videre i FA-cupen og har i ligaen vunnet seks av sine syv siste. Den syvende kampen endte med 0-0 borte mot opprykksjagende Oxford United i en god, men målløs kamp. Til tross for den målløse kampen har de 28 scoringer på sine ni siste kamper i liga og cup. Ian Evatt har virkelig fått løsnet proppen som kanskje hindret de fra opprykket i fjor. Dermed er det duket for et oppgjør på Fratton Park det kan lukte svidd av. Denne har ingen råd til å tape.  

  Ny tøff test for Oxford United 

  Sjokktapet mot Cheltenham i Buckinghams førte kamp som manager for Oxford United har blitt etterfulgt av avansement i FA-cupen og 0-0 hjemme mot Bolton. Nå venter en ny tøff bortetest for Oxford United i deres kamp om direkte opprykk. For ett poeng og to plasser bak ligger Peterborough luskende. Darren Ferguson og The Posh scorer mål i bøtter og spann, noe som kom godt med da laget ufortjent lå under 0-2 mot Stevenage forrige runde. To scoringer i andreomgang sørget for at de fikk med seg poeng hjem og dermed også bare poenget bak dagens motstander – og Stevenage.

  Ephron Mason Clark og Kwame Poku herjer hjemme på ABAX Stadium og har stått for svy av deres ti siste scoringer på eget gress. Her må det vanligvis så solide forsvaret til gultrøyene være forberedte.  

  Cambridge tok ikke sjansen  

  Som meldt forrige uke var det slutt for Cambridge-fan og manager Mark Bonner etter at de gikk på nok et tap og med tiden har sklidd fra førsteplass til nå bare fire poeng ned til nedryksstreken. Dermed har tre av de syv nederste lagene byttet managere. Fra før måtte Cheltenham og Fleetwood krype til korset, og vi venter på hvor lenge Port Vale og Exeter holder seg kalde. De har, sammen med Cambridge, sklidd nedover tabellen etter den fantastiske sesongstarten de alle tre hadde. Nå okkuperer lagene de tre plassene over Cheltenham, Reading, Carlisle og Fleetwood under streken.

  Reading har med sine poengtrekk fått det tøft, men står med to imponerende seiere over Wycombe og Carlisle, noe som sendte Cheltenham ned på jumboplass til tross for deres gode formutvikling også. Tar man med at Carlisle har nye eiere på plass og en optimistisk fremtoning for hva som skal skje etter januarvinduet er det klart lagene over streken bør være nervøse.  

  Carlisle skal derimot få det tøft borte mot Blackpool og det samme skal Cheltenham borte mot Bristol Rovers som har erstattet Joey Barton med Matt Taylor – som med det fant seg ny jobb bare dager etter at hans tid i Rotherham var over. Av lagene under streken er det kanskje Reading som får størst optimisme i sin hjemmekamp mot Barnsley. Til tross for 1-2 og hodestups ut av FA-cupen mot lille Eastleigh viser Reading god fremdrift i League One, noe som kan gi tre nye poeng.

  Vi må også følge ekstra nøye med på duellen mellom Exeter og Port Vale som møtes på St James Park. Vi har sagt det før, men med tap her må det være slutt for Gary Caldwell.  

  Ut i helgen – inn i midtuken 

  Vi bommet forrige ligarunde som gikk på helg, men slo kraftig tilbake i midtukerunden – som også er den siste fra League One– der vi fikk inn både Wigan og Reading som favoritter til godt over 2,00 i odds samt Lincoln som luring til 2,65 i odds. Vi gir derimot Northampton favorittstempelet hjemme mot Fleetwood til god odds. Uavgjort i Exeter – Port Vale ble vurdert som luring og hjemmeseier i Reading mot Barnsley likeså. Det blir derimot et forsøk på Burton hjemme mot et Stevenage som har fått altfor godt betalt den senere tid. Smellen må komme.  

  FAVORITTEN:  

  • Northampton – Fleetwood             
  • TIPS:    
  • H til 2,10 i odds hos Norsk Tipping    

  LURINGEN:     

  • Burton – Stevenage        
  • TIPS:     
  • H til 2,70 i odds hos Norsk Tipping 

  Kampene i den 21 ligarunden i League One

  • Blackpool – Carlisle
  • Bristol Rovers – Cheltenham
  • Burton – Stevenage
  • Charlton – Cambridge United
  • Exeter – Port Vale
  • Leyton Orient – Derby
  • Northampton – Fleetwood
  • Peterborough – Oxford United
  • Reading – Barnsley
  • Wigan – Lincoln City
  • Wycombe – Shrewsbury
  • Portsmouth – Bolton (spilles mandag)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen