More

  League One: De gjorde det igjen

  Comeback-kids kan nå også omtales som overtid-kids. Pompey gjorde det ulovlig sent, igjen da League One-lederne tok tre nye poeng.

  Hva skal vi gjøre med Portsmouth? 23 strake kamper uten tap i League One, og selv på de tyngste av dager på banen karrer de til seg en overtidsseier i sluttsekundene. Conor Shaughnessy ordnet overtidsseier mot Wycombe for to runder siden og han var igjen mannen som ordnet overtidsseieren da han klatret høyest på corneren etter 92.34 spilt av en klokke som skulle stoppe på 94. Dermed måtte lamslåtte Carlisle-spillere se at det skjedde dem også.

  Igjen kunne Fratton Park-publikumet juble over tre nye poeng. Igjen over en dramatisk seier på overtid. Og med hele åtte poeng ned til tredjeplassen.

  Rhodes stoppet Oxford United, som vi trodde

  I vår preview ble Jordan Rhodes listet opp som mannen Oxford United burde frykte. Og mannen som stod med seks scoringer på Blackpool sine fem siste kamper slo til igjen. Først hadde derimot månedens spiller i League One, Greg Leigh, gitt hjemmelaget ledelsen ti minutter før hvilen. Det så ut til å bli kampens eneste scoring og det som i det 90 spilleminutt så ut til å sende de opp på tabelltoppen i ensom majestet. To minutter på overtid ville Rhodes det derimot annerledes da han stupte frem på innlegget til James Husband og med det ordnet 1-1 for Blackpool.

  For lagene på play off måtte både Barnsley (1-1 borte mot Leyton Orient), Stevenage (0-0 hjemme mot Port Vale) og Peterborough (2-2 hjemme mot Wycombe) se at luken opp ikke ble tettet. For Bolton ble det derimot en opptur da de slo Northampton 2-1 hjemme på Macron etter de to tidlige målene til Dion Charles og Randell Williams før kvarteret var spilt.

  Litt lengre bak på tabellen lurer nå også Burton og Charlton. To lag som slet tungt i starten av sesongen, men som nå virkelig har fått fart på ballen. Burton tok sin fjerde strake seier da de snudde 0-1 til 4-1 hjemme mot Bristol Rovers. Charlton har nå gått syv strake kamper uten tap etter at de med deres fire mål i andreomgang knuste et Reading som nå står med syv strake bortetap.

  EFL-guru 1-0 Tipsbladets guru

  I vår preview la undertegnede opp til duell mot vår tipsguru i Tipsbladet. Han med sine analyser kom frem til borteseier i oppgjøret Cheltenham – Cambridge. Jeg med min EFL-magefølelse kom frem til at sesongens første seier skulle komme nå som sesongens første mål endelig kom i runde 13. Rob Street var mannen som fikk slutt på den rekordlange måltørken, og i dag stod han som servitør da Liam Sercombe ble matchvinner for Cheltenham med sin nydelige scoring etter bare åtte minutter.

  Endelig satt den. Og kanskje er det et håp om nok en sesong i League One nå som Darrell Clarke har fått satt sine spor i klubben.

  Helt til slutt må vi spørre oss om det nærmer seg slutten for Paul Warne i Derby County. Til tross for Shrewsburys straffemiss like før pause ble det 0-1 tap grunnet Conor Hourihane sitt selvmål etter timen. Det er bare fire poeng opp til topp seks, men 5-3-4 på deres første tolv er langt fra hva man forventer i hans andre sesong som manager for storklubben.

  Resultat og tabell League One

  • Bolton 2-1 Northampton
  • Burton 4-1 Bristol Rovers
  • Charlton 4-0 Reading
  • Cheltenham 1-0 Cambridge
  • Exeter 0-2 Wigan
  • Fleetwood 0-1 Lincoln
  • Leyton Orient 1-1 Barnsley
  • Oxford United 1-1 Blackpool
  • Peterborough 2-2 Wycombe
  • Portsmouth 1-0 Carlisle
  • Shrewsbury 1-0 Derby
  • Stevenage 0-0 Port Vale

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen