More

  Laudrup til Tipsbladet: – Beste på mange år

  Det danske fotballandslaget ser frem til EM som blant annet spilles i København. Og Brian Laudrup, som selv vet hvordan det er å vinne, mener Danmark har noe stort på gang.
  I 2014 og i 2016 lyktes ikke Morten Olsen å kvalifisere det danske fotballandslaget til verken VM eller EM. Det var ingen stor overraskelse da landslaget heller ikke så veldig sterkt ut sammenlignet med tidligere årganger. Fem år etter Olsens stopp som landslagssjef har imidlertid Åge Hareide og Kasper Hjulmand, med hjelp av godt talentarbeid i klubbene, bygget opp det landslag det er ganske store forventninger til.
  En joker
  Det er klare muligheter i sommerens mesterskap og flere trekker faktisk frem Danmark som en joker i medaljestriden. Brian Laudrup liker godt det han ser av landslaget:
  – Det er et veldig godt fotballag. Og det er enda bedre nå enn i fjor. Det har kommet til noen unge spillere som har fått kamper. De er sultne og har kjempepotensial. Og så har vi fortsatt med Simon Kjær, Schmeichel og Christian Eriksen som binder det hele sammen. Derfor snakker vi alle om hvor langt vi kan komme, sier Laudrup til Tipsbladet.

  – Så må man også passe på nå som forventningene er mye større til landslaget enn det noensinne har vært. Dermed får spillerne en helt ny rolle. Det store spørsmålet er hvordan de håndterer det og om det kan påvirke spillernes prestasjoner.
  – Christian Eriksen har tidligere vært fantastisk i kvalifiseringene, men ikke levert på samme nivå i sluttspillene. Jeg kan ikke huske en viktig sluttspillkamp der man tanker «oj, i dag var Eriksen fantastisk». Det skal blir interessant å se om det lykkes nå, sier Brian Laudrup om det danske landslaget.
  Mester
  Laudrup ved naturligvis hva han snakket om, også når det gjelder sluttspill. Han løftet EM-pokalen med Danmark i 1992 og var da en profil også i sluttspillet. Også i 1996 imponerte han i sluttspillet med tre mål på tre kamper. Han ser nå et landslag hvor pilen peker rett opp:
  – Det vil komme skader og det vil være spillere som ikke er i toppform. Så har vi usikkerheten rundt Eriksen hvor vi frykter at han har blitt omskolert for mye i forhold til å ha samme effekt i Danmarks angrepsspill. Det blir interessant å se. Men vi har ikke hatt et landslag siste 20 år som har så god balanse som nå. Og vi har spillere som er profiler i store klubber i utlandet. Vi skal mange år tilbake for å finne noe lignende og Kasper Hjulmand har jo gjort alt rett til nå, sier Brian Laudrup.
  Åge skakpte fundamentet
  Brian Laudrup har sett alle landskampene de siste årene som kommentator for Discovery og mener Kasper Hjulmand har videreutviklet det arbeidet Åge Hareide startet:
  – Vi må ikke glemme Åge i det her. Han skapte fundamentet. Det har vært en behagelig jobb for Hjulmand å bygge videre på det. Når det er sagt så har også Hjulmand utviklet noen nye og yngre spillere. Forsvaret er stadig det samme, det er like umulig å score på Danmark nå som for tre år siden. Men offensivt har vi fått flere nye dimensjoner.

  Brian Laudrup tror Danmark kan nå kvartfinalen:
  – Vi mangler erfaringen fra å møte motgang og det er troppens store utfordring. Vi har vært gode i kvalifiseringen, men det er nå spillerne må stå frem og skrive seg inn i historiebøkene. Første kamp blir svært viktig for Danmark. Vi skal gå videre fra denne gruppen, det tror også jeg vi klarer, men hva skjer hvis vi ikke får resultatet vi håper og tror på i åpningskampen mot Finland 12. juni? Da kan alt plutselig snus på hodet. Det er det jeg er mest spent på – hva som bor i dette laget. Vi har ikke sett motgangen ennå og det blir interessant å se hvordan de takler det, avslutter Brian Laudrup til Tipsbladet.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen