More

  La Liga-runden: Villarreal er nede for telling

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Managerskiftet har ikke hjulpet, og nå ringer alarmklokkene for Villarreal.

  Villarreal nede for telling

  Det har hjulpet Villarreal forsvinnende lite å bytte manager. Over en måned har gått siden klubbledelsen kvittet seg med manger Quique Setién, men nyansatte Pacheta har ikke gjort det stort bedre. Den gule ubåten synker mot bunnen i alarmerende fart, og er bare to poeng foran nedrykksstreken etter ni ligarunder. De tok landslagspause etter å ha blitt pepet av banen etter hjemmemøtet med nyopprykkede Las Palmas. Gjestene vant 2-1, og dermed har Villarreal tapt fem av ni mulige i La Liga så langt denne sesongen. 

  LES OGSÅ: Championship-runden

  Denne helgen kommer nok et nyopprykket lag på besøk til La Cerámica, når Alavés gjester den lille byen. Foreløpig har altfor mye av scoringsansvaret blitt plassert på Gerard Moreno og Alexander Sørloth. Duoen har sørget for 7 av Villarreals 11 ligamål, og har faktisk sluppet inn flere mål (15) enn helgens gjester, Alavés (13). 

  I tillegg ser nok mange frem til Barcelona – Athletic Bilbao denne helgen, som spilles i beste sendetid lørdag kveld. Vår eksklusive preview til den toppkampen får du på våre hjemmesider i løpet av morgendagen, eller allerede nå i vår E-avis. Nå derimot, skal vi gå hele helgens La Liga-runde nærmere i sømmene.

  Osasuna – Granada

  Osasuna var sjanseløse mot Real Madrid i forrige runde, og ble feid av banen med 0-4 på Santiago Bernabéu. Har fått en stadig tyngre høst, med bare én seier siden august, som kom mot nyopprykkede Alavés. Gorritxoak scorer også nokså lite mål, og har gått målløse av banen i tre av sine fem siste kamper, og venter fremdeles på sesongens første hjemmeseier. Granada fullførte hattricket av strake uavgjort-kamper med 2-2 mot selveste Barcelona i runden før landslagspausen. Bryan Zaragoza var kampens store beholdning med to sine scoringer, og prestasjonen gjorde at 22-åringen ble umiddelbart kalt opp til landslaget. Granada står med bare én seier hittil i høst. 

  Real Sociedad – Mallorca

  Real Sociedad hadde en flott inngang til toppkampen mot Atlético Madrid forrige runde, med tre strake seirer, men kom akkurat til kort mot Atléti. Tapte 1-2 i Madrid, til tross for at Mikel Oyarzabal utlignet vertenes ledelse. Nådestøtet kom i siste minutt av ordinær tid for La Real, som dermed har fire poeng opp til fjerdeplassen. Er ubeseiret hjemme på Anoeta denne høsten, og har vunnet alle sine tre siste hjemmekamper. Som Granada, har også Mallorca tre strake uavgjorte på samvittigheten. Sist ble det bare 1-1 hjemme mot Valencia, til tross for at Dani Rodríguez sendte vertene i ledelsen allerede etter fem minutter. Som flere andre lag, har Mallorca vunnet kun én kamp denne høsten.

  Villarreal
  Robin Le Normand I Aksjon For Real Sociedad.

  Getafe – Real Betis

  Uavgjort er den nye vinen i La Liga denne høsten. Også Getafe ankommer helgens ligarunde med tre strake uavgjorte i bagasjen før møtet med Real Betis. 2-2, 0-0 og 2-2 er fasit fra de tre siste mot Athletic Bilbao, Villarreal og Celta Vigo – isolert sett nokså sterke resultater for Azulones. Har vært vanskelige å kneble på hjemmebane i høst, med 2-2-0 hjemme på Coliseum. Real Betis har, som så mange andre, kastet seg på uavgjort-trenden, og delt poengene med sine motstandere i tre av sine fire siste. Alle disse har endt 1-1 mot henholdsvis Cádiz, Granada og Alavés. Imellom disse har de slått Valencia 3-0, men det blir litt for lite poeng om de skal kjempe om topp 4. 

  Sevilla – Real Madrid

  Ny sjef, nye muligheter for Sevilla. José Luís Mendilibar har tatt avskjed med Los Nervionenses, og inn har Diego Alonso blitt hentet, som sist var å se i sjefsstolen for Uruguay i VM i fjor. Sevilla har hatt en svært svak start på sesongen, og etter bare to seirer på de åtte første rundene, og 2-2 mot Rayo Vallecano sist, følte ledelsen at det var på tide med nytt blod. Real Madrid stormer videre på toppen av tabellen, og viser ingen tegn til å stoppe opp. Feide Osasuna av banen med 4-0 sist, og Jude Bellingham tegnet seg like greit for to nye scoringer. 20-åringen står med latterlige åtte ligamål på like mange kamper etter ankomsten til Madrid, og har for lengst sikret seg status som klubbens ubestridte superstjerne.

  Celta – Atlético Madrid

  Hvor lenge får Rafa Benítez lov å holde på i Celta? Det er et legitimt spørsmål, all den tid med tanke på hvor triggerhappy klubbledelsene i La Liga bruker å være. De lyseblå står med kun én seier hittil i høst, og er sågar under nedrykksstreken. Har ikke vunnet noen av sine siste fem, og klarte bare 2-2 hjemme mot Getafe i runden før landslagspausen. Jørgen Strand Larsen reddet det ene poenget med sin tredje for sesongen. Atlético Madrid var på vei til uavgjort og 1-1 i toppkampen mot Real Sociedad forrige runde, men et straffespark av Antoine Griezmann i kampens siste ordinære minutt, reddet alle poengene for Los Colchoneros. 

  Villarreal
  Jørgen Strand Larsen, Her I Kamp Mot Barcelonas Frenkie De Jong.

  Las Palmas – Rayo Vallecano

  Las Palmas er i ferd med å gjøre et flott comeback til La Liga, og har vunnet tre av sine fire siste. Har sågar vunnet to på rappen, og sist fikk de med seg en flott 2-1-seier borte mot Villarreal. Saúl Coco og Marc Cardona ble matchvinner for laget fra Kanariøyene. Las Palmas er også ubeseiret på hjemmebane hittil denne sesongen, med 2-2-0. Rayo Vallecano ligger to plasser og poeng foran helgens vertskap, og ankommer Las Palmas med ikke mindre enn fire strake uavgjorte i kofferten. 1-1, 0-0, 2-2 og 2-2 er fasit fra de fire siste møtene med Villarreal, Cádiz, Mallorca og Sevilla. Dermed er Rayo også ubeseiret på de fem siste, og dette tegner til å bli veldig jevnt.

  Girona – Almería

  Girona holder stadig andreplass på tabellen, etter at de tok en sterk 1-0-seier borte mot Cádiz i runden før landslagspausen. Sensasjonslaget har gitt fra seg poeng i kun to kamper så langt denne sesongen, og 0-3-smellen mot Real Madrid for to runder siden er eneste poengtap siden 1-1 i ligapremieren mot Real Sociedad i august. Almería har hatt betraktelig mindre å juble for denne høsten, og er eneste La Liga-lag uten en eneste seier hittil. Sist fikk de ettertrykkelig stryk av Athletic Bilbao med 0-3 på San Mamés, og Alberto Lasarte har tatt sjefsplassen i trenerstolen for å prøve å bøte på situasjonen. Står med tre strake bortetap og 2-10 i total målscore. 

  Villarreal
  Girona Har Vært I Fyr Og Flamme Denne Høsten.

  Villarreal – Alavés

  Villarreal har hatt en svært skuffende sesong hittil, og Pacheta har ikke lykkes særlig godt etter at han tok over for Quque Setién for en måneds tid siden. Stusselig 1-2-tap for nyopprykkede Las Palmas i runden før landslagspausen, og den gule ubåten er dermed helt nede på 16. plass på tabellen. Har vunnet og tapt annenhver hjemmekamp av de fem siste. Alavés står uten seier på de fem siste, men fikk med seg et positivt resultat i forrige ligarunde med 1-1 hjemme mot Real Betis. Tok sitt første poeng på bortebane i forrige bortekamp, da de holdt Celta Vigo til 1-1, der Samu reddet det ene poenget drøye kvarteret før slutt. Har to poeng til Celta over streken. 

  Barcelona – Athletic Bilbao

  Barcelona fortsetter å snuble, og taper poeng de ikke har råd til, skal de holde følge med Real Madrid i kampen om ligagullet. 2-2 mot Granada sist, der Barcelona måtte hente opp 0-2 for å få med seg det ene poenget, etter at Bryan Zaragoza hadde scoret begge målene for Granada. Blaugrana er imidlertid fremdeles ubeseiret i La Liga denne sesongen. Athletic Bilbao er i det stille i ferd med å gjøre en meget god høstsesong, og er helt oppe på femteplass før helgens runde. Overbevisende 3-0-seier mot tabelljumbo Almería sist, og er nokså solide på bortebane. Eneste unntaket er nettopp forrige bortekamp, da de røk hele 0-3 mot Real Sociedad.  

  Valencia – Cádiz

  Valencia åpnet sesongen knallsterkt, men formpila er sakte, men sikkert, i ferd med å peke nedover for Los Che. Valencia har vunnet ingen av sine fire siste, og klarte sist bare 1-1 borte mot Mallorca. Bør imidlertid ha gode utsikter for tre poeng her, men Cádiz er ingen lett nøtt å knekke. Los Piratas ankommer nemlig Mestalla med to strake tap i bagasjen, og ingen seirer på de siste fem. Holder likevel en nokså solid 13. plass på tabellen, men det er usedvanlig jevnt nedover. Tapte 0-1 hjemme mot sensasjonslaget Girona i runden før landslagspausen, og står med ett fattig poeng på bortebane denne høsten. Tre av de fire bortekampene deres har endt med over 2,5 mål.  

  Villarreal
  Cenk Özkacar For Valencia.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen