More

  La Liga: Sesongens fem beste kjøp

  Sesongen nærmer seg oppløpssiden når kun ti runder gjenstår av La Liga-sesongen 2020/21. Atlético Madrid leder nokså overraskende, men Barcelona og Real Madrid kommer stadig nærmere. Sevilla virker å være strandet på fjerdeplass, mens det i motsatt ende av tabellen gjøres klart til et bikkjeslagsmål for å unngå nedrykk til Segunda. Vi har med andre ord plenty med spenning foran oss før sesongen er 23. mai. Og mens brorparten av spillerne er på landslagsoppdrag med sine respektive fedreland, kårer vi det vi mener har vært de fem beste spillerkjøpene i La Liga denne sesongen.
  1. Luis Suárez – Barcelona til Atlético Madrd (€7 millioner)
  Ikke nok med at Luis Suárez har vært den beste signeringen i La Liga denne sesongen, “El Pistolero” er kanskje Europas beste kjøp i 20/21. Etter å ha bikket 34 år i januar, kan ikke uruguyanaeren kalles en investering for fremtiden, men her og nå har han vært mer enn god nok. Han har scoret 19 mål på bare 25 kamper, og langt på vei bidratt til at Atlético Madrid har mer enn gode sjanser til å sikre ligagullet. Få spillere speiler manager Diego Simeones personlighet bedre utpå banen enn Suárez, og han er en perfekt mentor for stjerneskuddet João Félix.
  2. Daniel Parejo – Valencia til Villarreal (gratis)
  Valencia så seg nødt til å lette på lønningsbudsjettet sitt, og Villarreal var ikke vonde å be da muligheten til å signere Dani Parjo gratis bød seg. 31-åringen er ingen spektakulær spiller, noe hans beskjedne tre mål og to assists demonstrerer, men han har vært uvurderlig for trener Manuel Pellegrini. Sammen med toppscoreren Gerard Moreno, har Parejo trolig vært Villarreals beste spiller denne sesongen, og er sikkerheten selv med ballen i beina; 90,9 prosent av pasningene hans har funnet veien til en lagkamerat.
  3. Bono – Girona til Sevilla (€4 millioner)
  Yassine Bounou, eller bare Bono, ble solgt for beskjedne fire millioner euro fra Girona etter at han tilbrakte forrige sesong på lån i Sevilla fra samme klubb. Investeringen har lønnet seg. 29-åringen er ekstremt sterk på streken og har svært imponerende reflekser, og det er kun det defensive monsteret Atlético Madrid som har sluppet inn færre mål (18) enn Sevilla (21) denne sesongen. Bono stod også for sesongens villeste øyeblikk i forrige runde: Fire minutter på overtid, liggender under 0-1 mot Valladolid, ble Bono med opp på corner i håp om å gjøre det som nesten aldri skjer – likevel var det akkurat han som banket inn utligningen til enorm jubel.
  4. Sergiño Dest – Ajax til Barcelona (€21 millioner)
  Den dyreste spilleren på denne listen, men også den med de klart beste fremtidsutsiktene. Den lynhurtige høyrebacken har gått den tradisjonelle Ajax-skolen, og det var dermed ventet at han ville passe fint inn i Ronald Koemans system. Det har han gjort. I kamp etter kamp bombarderer han opp og ned sin høyreside, som foreløpig har resultert i to mål og én målgivende. Er også uvanlig pasningssikker fra backposisjon, med 91,2 prosent pasningssikkerhet. Og i en alder av bare 20 år, er utviklingspotensialet til den nederlandskfødte amerikaneren enormt. 
  5. David Silva – Manchester City til Real Sociedad (gratis)
  35 år gamle David Silva har aldri vært lynende hurtig med ballen i beina, og det går naturligvis ikke noe fortere i midten av 30-årene. Likevel har den spanske maestroen fremdeles et av Europas raskeste fotballhoder. Real Sociedad trengte en erstatter for Martin Ødegaard, og valget falt på Man City-legenden David Silva. Midtbaneeleganten har hatt sin andel med skadetrøbbel denne sesongen, men har likevel vist at han fortsatt er en klassespiller. Har startet kun halvparten av La Reals kamper i La Liga, men holder han seg skadefri resten av sesongen, vil han bli uvurderlig for Sociedad utover våren.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen