More

  La Liga: Mesteren skal kåres

  Real Madrid – Villarreal
  Lørdag 22. mai kl. 18:00
  Sendes på Strive
  Kampodds
  Coolbet 1,49 – 4,89 – 6,51
  Norsk Tipping 1,42 – 4,50 – 5,50
  Unibet 1,46 – 5,10 – 6,75
  Avgjørelsens time i La Liga, der kun tre poeng er godt nok for Real Madrid, om de skal ha noe som helst håp om ligagull. Det har vært en merkelig sesong for Madrid, noe Zinedine Zidane nærmest med oppgitthet har uttrykt ved flere anledninger. De har vært Europas mest skadeutsatte topplag med nokså god margin, og likevel står de på terskelen til et ligagull, så lenge de slå Villarreal og Atlético snubler mot Valladolid.
  – I 2017 vant vi ligagullet den aller siste runden. Det er gullkamper som dette som gjør fotball, og især spansk fotball så vakkert som det er, erklærer Real-sjef Zinedine Zidane før kveldens skjebnerunde.
  Zidane ryktes å være ferdig ved sesongslutt, uansett hvordan det ender lørdag ettermiddag. Franskmannen har utvilsomt gjort en mer enn godkjent jobb, til tross for alle skadeproblemene og flere pinlige smeller på deres midlertidige hjemmebane på Valdebebas mens Bernabéu pusses opp. Bare i ligaen har de tapt eller spilt uavgjort mot Cádiz, Alavés, Levante, Real Sociedad, Real Betis og Sevilla. Likevel kan franskmannen nødig lastes for problemene laget hans har hatt.
  Forrige runde dro de så vidt det var i land 1-0-seieren borte mot Athletic Bilbao etter Nachos scoring midtveis i andreomgang. Før søndagens oppgjør mot Europa League-finalistene, mangler hjemmelaget hele førsterekka i forsvaret, og dessuten er playmakeren Toni Kroos satt ut av spill med Covid-19. Til tross for at Villarreal nok har mesteparten av fokuset på den kommende Europa League-finalen mot Manchester United, vartet de likevel opp med en fremragende 4-0-seier mot Sevilla i midtuken. Favorittstempelet på ligagullet tilhører i skrivende stund Reals byrival, Atlético. Seier mot bunnlaget Real Valladolid er alt Diego Simeones mannskap behøver for å innkassere deres første ligagull siden 2014, uansett hvordan det ender på Valdebebas. Uavgjort mot Valladolid og helhvit Madrid-seier vil gjøre at begge lag ender på samme poengsum. Da vil gullet gå til Real Madrid, siden de har bedre innbyrdes resultater mot Atlético denne sesongen.
  Tipset
  Vertene er saget ned til tannkjøttet etter en lang og utmattende sesong. Vi tror Villarreal får med seg ett poeng og eliminerer alle Reals gullsjanser og lander på U´en til 5,10 hos Unibet.
  Sitatene
  Zinedine Zidane: – Det viktige er ikke om det er jeg eller noen andre i trenerstolen, men laget og hva vi ønsker å oppnå. Vi spiller en viktig kamp og nå er ikke tiden for å snakke om min fremtid. All min energi ligger i kampen. Det har vært en lang sesong, men vi gleder oss over muligheten til å vinne La Liga.
  Diego Simeone: – Det blir en ren finale mot Valladolid mellom to lag som kjemper om sine egne forskjellige, men like viktige mål, og begge lag vil gi absolutt alt de har for å oppnå målet sitt. Vi vet at alt kan skje i fotball. Behovene deres er annerledes enn våre, men like viktige for dem for hva de ønsker å oppnå.
  Dette står på spill denne rundenEuropa
  Topp 4-lagene er allerede satt. Atlético Madrid, Real Madrid, Barcelona og Sevilla spiller Champions League neste sesong. Det er også klart at Real Sociedad, Real Betis og Villarreal følger på de neste plassene, men rekkefølgen er uavklart. 5. og 6. spiller i Europa League neste sesong, mens 7. må nøye seg med Conference League. Hvis Villarreal ender på 7. men vinner Europa League-finalen, vil den gule ubåten gå til Champions League og da vil det bli ingen spanske lag i Conference League neste sesong. Hvis Villarreal kommer på 5. eller 6. og vinner finalen, vil ett lag gå til Europa League og ett til Conference League.
  Nedrykk
  Eibar har allerede rykket ned, mens Valladolid, Huesca og Elche kjemper om å unngå å være blant de to lagene som slår følge med Eibar ned. Huesca vil være sikret med seier hjemme mot Valencia. Både Elche og Valladolid er nødt til å vinne sine kamper for å ha noe håp, samtidig som Huesca snubler. Både Huescas og Elches motstandere, Valencia og Athletic Bilbao, har ingenting å spille for, mens Valladolid som kjent møter Atlético Madrid, som gjerne vil ha tre poeng for å sikre ligatittelen.
  Tabellen
  Spillbare objekter denne runden
  Celta Vigo – Real Betis B @ 2,14 (Unibet)
  Huesca – Valencia H @ 1,75 (Coolbet)
  Osasuna – Real Sociedad H @ 5,25 (Unibet)
  TV-sendte kamper – markeringstips i parentes
  Eibar Barcelona (H) TV 2 Sport Premium
  Huesca – Valencia (H) TV 2 Sport Premium 2
  Real Valladolid – Atlético Madrid (B) TV 2 Sport

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen