More

  La Liga: Lørdagens stormatch er rundens høydepunkt

  This Content Is Only For Subscribers

  Please subscribe to unlock this content. Enter your email to get access.
  Your email address is 100% safe from spam!

  Toppkampen på Santiago Bernabéu er helgens store begivenhet i La Liga.

  Hva får man om man setter Real Madrid og Girona sammen på en fotballbane? En vaskeekte kamp om ligagullet så klart. Før sesongstart var det absolutt ingenting som skulle tilsi at lørdagens forestilling i hovedstaden ville være en batalje om ligagullet, men her er vi. Matchen på Bernabéu er så klart helgens store begivenhet i La Liga og like selvfølgelig vår utvalgte hovedkamp. Men, det er mer å se frem til denne La Liga-helgen. 

  LES OGSÅ: Supporterklubbene i Norge – Leeds United

  Runden begynner allerede fredag kveld, hvor vi finner ut om Cádiz omsider kan snu trenden, og ta sin første trepoenger i La Liga siden 1. september. De har fått atskillig større muligheter etter at Real Betis’ Isco måtte ut med skade forrige helg, for playmakeren har vært Betis’ desidert beste spiller denne sesongen.  

  Lørdagen byr også på et baskerderby, når Real Sociedad tar imot Osasuna hjemme i San Sebastián, og er en finfin oppvarming til toppmatchen mellom Real Madrid og Girona i Madrid. 

  Søndag får vi servert det som vanligvis ville vært en toppkamp mellom Sevilla og Atlético Madrid, men Sevilla er i forferdelig forfatning og trues med nedrykk, mandagens seier mot Rayo Vallecano til tross. Atlético har imidlertid ett og annet å revansjere etter at de onsdag kveld røk på sitt første hjemmetap på over et kalenderår mot Athletic Bilbao. Søndagskvelden rundes av med Barcelonas unge fremadstormende mannskap mot særs så nedrykkstruede Granada, før runden avsluttes mandag med stadig seiersløse Almería hjemme mot høytflyvende Athletic Bilbao. Her går vi igjennom samtlige kamper i helgens runde, hvis kamper vises her.

  Cádiz – Real Betis

  La Liga
  La Liga: Lørdagens Stormatch Er Rundens Høydepunkt 5

  For andre kamp på rad, spilte Cádiz 0-0, denne gang borte mot Villarreal borte. Et sterkt resultat, men Los Piratas trenger seirer. De ligger under streken, og har ikke vunnet noen av sine siste 19 i La Liga. De scorer også forsvinnende lite, og har gått målløse av banen i fem av sine seks siste kamper. Real Betis ankommer Nuevo Mirandilla med et gigantisk tomrom på midtbanen. Isco har gjenfunnet formen fra glansdagene i Real Madrid, og blitt kåret til banens beste spiller i 15 av 23 kamper denne sesongen. Men, i søndagens 1-1-match hjemme mot Getafe, måtte playmakeren ut med en hamstringskade, og det er fortsatt uvisst hvor lenge ballvirtuosen er ute. 

  Alavés – Villarreal

  Etter tre strake seirer, tok moroa omsider slutt for Alavés, som røk fortjent 1-3 hjemme mot Barcelona lørdag. Samu Omorodion avsluttet et vakkert angrep som ga hjemmelaget et glimt av håp, men poeng var ikke til å redde. Dermed har baskerne faktisk tapt tre av sine fire siste hjemmekamper, og i denne perioden har de scoret kun to mål. Strålende 5-3-triumf mot Barcelona i Villarreals forrige bortekamp, men sist helg kom de ned på jorda igjen da de bare klarte 0-0 hjemme mot Cádiz. Har tatt seg unna den verste nedrykksfaren enn så lenge, men den gule ubåten har atskillig høyere ambisjoner enn som så. Seieren mot Barca var Villarreals første borteseier siden oktober.

  Real Sociedad – Osasuna

  La Liga
  La Liga: Lørdagens Stormatch Er Rundens Høydepunkt 6

  Real Sociedad er for ustabile til å kjempe om en Champions League-billett, men 0-0 borte mot ligatoer Girona kan ikke sies å være altfor gærent. Verre at det ble samme resultat også i runden før, hjemme mot Rayo Vallecano. Savnet av Take Kubo, som har vært opptatt med Asian Cup de siste ukene har vært merkbart, for å si det forsiktig. Toppoppgjør mot PSG i Champions League venter bare dager etter denne. Osasuna ankommer helgens baskerderby etter ynkelig forestilling og 0-3 mot Celta Vigo. Laget ble pepet inn i garderoben av egne fans etter kampslutt, og har atskillig å revansjere her. Har imidlertid tatt kun to poeng på sine syv siste bortekamper.

  Real Madrid – Girona

  Rundens desiderte høydepunkt. Real Madrid kan vise til strålende form. Trepoengeren røk dypt inne i overtiden i Madrid-derbyet mot Atlético forrige søndag, men Real er like fullt ubeseiret på hjemmebane siden april i fjor. Vinícius Júnior ble skadet under oppvarmingen til byderbyet, og det brasilianske esset er usikker før lørdagens toppoppgjør. Ingen lag i La Liga har tapt færre kamper enn Girona denne sesongen, og katalanerne ankommer Bernabéu med kun ett nederlag på samvittigheten. Klarte «bare» 0-0 hjemme mot Real Sociedad, men kan sette et statement av de sjeldne med seier her, som også vil gi ligaledelse. Har faktisk tapt bare én av tre ligakamper her. 

  Las Palmas – Valencia

  Las Palmas bombarderte Granadas mål forrige helg, men satt til slutt igjen med bare 1-1 for alt slitet. Er fremdeles i høyeste grad med i kampen om en Eurpoa-plass, og har møtt formidabel motstand hjemme på Estadio de Gran Canaria de siste ukene. Både Barcelona og Real Madrid har gjestet Kanariøyene og dratt herfra med tre poeng, men tok en råsterk 2-1-seier mot Atlético Madrid i november. Valencia reiste seg fra 0-2-tapet mot Atlético Madrid, og slo tabelljumbo Almería sist helg. Hugo Duro ga vertene ledelsen etter snaue kvarteret, og 24-åringen er dermed oppe i tosifret antall La Liga-mål i løpet av en sesong for første gang i karrieren.

  Getafe – Celta

  La Liga
  La Liga: Lørdagens Stormatch Er Rundens Høydepunkt 7

  Getafe kriget til seg på sitt sedvanlige vis til ett poeng, da de holdt Real Betis til 1-1 på Benito Villamarín forrige runde. Går imidlertid noen viktige uker i møte, da Azulones har vunnet bare én av de siste seks, og står i fare for å havne i ingenmannsland på tabellen. Alle deres tre siste kamper har endt med under 2,5 mål. Celta med sin beste forestilling for sesongen da de banket Osasuna hele 3-0 på El Sadar sist helg. Jørgen Strand Larsen åpnet ballet med sin åttende fulltreffer for sesongen, mens spisskonkurrent Anastasios Douvikas avsluttet det på overtid. Etter knepne 0-1-tap for Real Sociedad og Girona, kunne dermed Rafa Benítez puste lettet ut for etterlengtet arbeidsro.

  Mallorca – Rayo Vallecano

  Mallorca hadde ingen verdens ting å stille opp med i borteoppgjøret mot Athletic Bilbao forrige fredag, og ble sendt hjem til ferieøya med 0-4 i sekken. Noterte seg dermed for sitt styggeste tap i La Liga siden mai 2022, men på hjemmebane er de normalt sterke. Tapet for Real Betis i forrige hjemmekamp, var første nederlag på eget gress siden august. Rayo Vallecano er bedre på bortebane enn hjemme denne sesongen. Mandag tapte de 1-2 for svake Sevilla på eget gress, så det er faktisk borteformen som foreløpig holder dem unna bunnstriden. Røk dog 1-2 for Atlético Madrid i forrige bortekamp, og 9 av de siste 12 visittene på fremmed gress har endt med under 2,5 mål.

  Sevilla – Atlético Madrid

  La Liga
  La Liga: Lørdagens Stormatch Er Rundens Høydepunkt 8

  Youssef En-Nesyri var tilbake for Sevilla etter Afrikamesterskapet, og målsnikes dobbel sørget for Los Nervionenses’ første seier siden desember da de tok en sterk 2-1-seier borte mot Rayo Vallecano. Fikk dermed etterlengtet luft til nedryksstreken, men går noen svært vriene uker i møte. Har ikke vunnet noen av sine åtte siste hjemmekamper. Etter å ha kommet tidlig under i derbyet mot Real Madrid, sørget tidligere Real-spiller Marcos Llorente for 1-1 og ett poeng dypt inne i overtiden på Santiago Bernabéu. Beholder dermed det ørlille håpet om å kunne kaste seg inn i gullkampen, men da er kun tre poeng godt nok her. Har imidlertid vunnet bare én av de siste seks på fremmed gress.

  Barcelona – Granada

  Barcelona har en lang og vond skadeliste, men har ungdommelig pågangsmot til å steppe inn. Lamine Yamal har vært lagets beste spiller de siste ukene, og forrige helg fastsatte den 18 år gamle nysigneringen Vitor Roque sluttresultatet til 3-1 borte mot Alavés. Tenåringen ble også matchvinner mot Osasuna for halvannen uke siden, og fremtiden virker å være lys for Barcelona – til tross for alle problemene denne sesongen. Granada tok et sterkt poeng hjemme mot Las Palmas med 1-1, men likevel var det trolig to poeng for lite. Har hele åtte poeng til sikker plass på tabellen, og ventes ikke å særlig med muligheter til å få med seg noe her. Har tapt alle sine syv siste borte, og scoret bare ett mål i denne perioden.

  Almería – Atlético Madrid

  Ny uke, nytt tap for Almería, denne gang for Valencia. Tabelljumboen røk 1-2 på Mestalla, og Rojiblancos venter fremdeles på sesongens første seier, 23 runder ut i 2023/24. Likevel er det vanskelig å forklare den vanvittig svake formen, for Almería spiller ofte god fotball, bedre enn motstanderen, men det virker å hvile en forbannelse over dem denne sesongen. Athletic Bilbao leverte en gnistrende forestilling i fredagsoppgjøret mot Mallorca, og nedsablet gjestene med 4-0. Yuri Berchiche ble tomålsscorer for første gang i karrieren, og kunne også fått et hattrick. Har los på fjerdeplassen, og nå skiller det kun tre poeng opp til Atlético Madrid. 

  Skader og suspensjoner

  Alavés: Aleksandar Sedlar er skadet. 

  Almería: Luis Suárez og Arnau Puigmal er skadet. Leo Baptistão er suspendert. Cesar Montes, Ibrahima Koné og Aleksandar Radovanovic er usikre. 

  Athletic Bilbao: Nico Williams og Iñigo Lekue er skadet. Alex Remiro er usikker. 

  Atlético Madrid: José Maria Giménez og Cesar Azpilicueta er skadet. Saúl er suspendert. Álvaro Morata og Thomas Lemar er usikre. 

  Barcelona: Ferrán Torres, Gavi, Marc-Andre ter Stegen, Marcos Alonso, Raphinha, João Félix, Álex Balde og Sergi Roberto er skadet. Vitor Roque er suspendert. Ilkay Gündogan er usikker. 

  Cádiz: Javi og Luis Hernández er skadet. Roger Martí er usikker. 

  Celta Vigo: Williot Swedberg og Joseph Aidoo er skadet. Jonathan Bamba er suspendert. 

  Getafe: Iliax Moriba og Mauro Arambarri er skadet. Gastón Álvarez er suspendert. Jordi Martín er usikker. 

  Girona: David López, Joel Roca Casals og Toni Villa er skadet. Daley Blind og Yangel Herrera soner karantene. Juan Carlos er usikker. 

  Granada: Lucas Boye, Jesús Vallejo og Raúl Fernández er skadet. Kamil Piatkowski og Gonzalo Villar soner karantene. Victor Díaz er usikker. 

  Las Palmas: Vitolo og Benito Ramírez er skadet. Aaron Escandell er suspendert. 

  Mallorca: Abdon Prats og Pablo Maffeo er skadet. Cyle Larin er suspendert. 

  Osasuna: José Manuel Arnáiz og Chimy Ávila er skadet. 

  Rayo Vallecano: Diego Méndez er usikker. 

  Real Betis: Isco, Ayoze Pérez, Guido Rodríguez, Youssouf Sabaly og Marc Bartra er skadet.  

  Real Madrid: David Alaba, Thibaut Courtois og Éder Militão er skadet. Nacho er usikker. 

  Real Sociedad: Sheraldo Becker, Álvaro Odriozola, Kieran Tierney, Aihen Muñoz og Carlos Fernández er skadet. Mikel Oyarzabal er usikker. 

  Sevilla: Lucien Agoumé, Marcão, Kike Salas, Nemanja Gudelj og Dodi Lukebaio er skadet. Tanguy Nianzou, Erik Lamela og Mariano Díaz er usikre. 

  Valencia: Thierry Correia og Sergi Canos er skadet. Diego López og André Almeida er usikre. 

  Villarreal: Ramón Terrats, Denis Suárez, Yéremi Pino, Dani Parejo og Alfonso Pedraza er skadet. Francis Coquelin, Eric Bailly og Juan Foyth er usikre. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen