More

  La Liga: Koemans tid er over

  La det være sagt med en gang: Ronald Koeman er ikke Barcelonas største problem. Han er heller ikke nummer to på den listen. Kan hende heller ikke nummer tre. Likevel synes det udiskuterbart at nederlenderen er ferdig som trener for Blaugrana.
  I opptakten til helgens kamp mot Barcelona, verserte rykter om at Koeman ville få sparken, uansett hvordan det skulle gå i toppkampen mot Atlético Madrid. Derfor fikk de fleste seg en solid overraskelse da klubbens president, Joan Laporta, rykket ut og erklærte full tillit til nederlenderen og erkjente samtidig at gjenoppbyggingen av Barça ville ta tid – uansett hvem som satt ved roret. 
  Koeman virket å uttrykke takknemlighet for støtten, men vet samtidig at han ikke har ubegrenset med tid. Noen uker før fyrte han det ene ulogiske svaret etter det andre på fornuftige spørsmål fra journalister, og i en pressekonferanse leste han opp en uttalelse han selv hadde skrevet og forlot presserommet. 58-åringen fremstod som en presset og desperat mann, men helgens ord fra presidenten roet treneren.
  Det hjalp lite. For i oppgjøret på Wanda Metropolitano ble Barcelona ydmyket nok en gang, og kunne tapt langt mer enn 0-2, som ble sluttresultatet. Som ikke det var nok, feiret Luis Suárez 2-0-scoringen ved å etterligne en telefon med hånden sin, som et symbol på telefonsamtalen han fikk fra Koeman da superspissen ble skjøvet ut av klubben og i retning Atlético Madrid og ligagull. Ydmykelsen var komplett.
  Koeman har selv sagt han føler han har støtten han trenger fra spillerne sine, men en kan lure hvor lenge dette vil vare. Hver gang Barça ligger under mot slutten av en kamp, et scenario som gjentar seg stadig oftere for tiden, svarer treneren med å sende frem en midtstopper som spiss, også kjent som alle nødplaners mor. Det eldste trikset skal ikke brukes i Barcelona, så enkelt er det.
  Vi går nå inn i en landslagspause, eller klubbpause, alt ettersom hvordan du ser på det – en fryktet tid for managere som sitter løst i stolene sine. Magefølelsen sier at Koeman vil overleve de neste ukene, men ikke på grunn av opptjent troverdighet. Alternativene, i alle fall de mest attraktive er simpelthen ikke tilgjengelige. Klubblegenden Xavi Hernández, for tiden trener i Qatar, er hyppig nevnt som en erstatter, men det spørs hvor villig 41-åringen er å ta over sin gamle klubb under de rådende omstendigheter. 
  Barcelona har mistet om ikke alle, så i alle fall de aller fleste av de beste spillerne sine de siste to årene. Lionel Messi, Luis Suárez og Antoine Griezmann har alle forlatt det synkende, katalanske skipet, og Koeman har uttalt at han simpelthen ikke har spillerne som skal til for å spille den estetiske, ballbesittende stilen fansen forlanger å se. Det er i beste fall en sannhet med sterke modifikasjoner, og i verste fall et hån mot sesongens stall, og en verbal tofotstakling til akademispillerne han har tatt opp i A-lagstroppen for å tette hullene i troppen.
  Ronald Koeman overlever kanskje de neste ukene, men han lever på lånt tid i Barcelona nå. Jeg blir overrasket om han sitter til jul.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen