More

  La Liga: Klart for sesongens første Derbi Sevillano

  DERBI SEVILLANO: Endelig klart for det tredje av de store derbyene i La Liga. 

  Det er rike tradisjoner for store og følelsesladde rivalrier i spansk fotball. El Clásico og Madrid-derbyet får naturligvis det meste av oppmerksomheten, men for mange er Derbi Sevillano, oppgjørene mellom Sevilla og Real Betis det aller mest lidenskapelige av derbyene i La Liga. Denne helgen dukes det for den 140. utgaven av Sevilla-derbyet, og det er et vaklende Sevilla som tar imot sin byrival. 

  Derbi Sevillano
  Løsner Det For Youssef En Nesyri Og Sevilla I Kveld?

  Los Nervionenses har nemlig hatt en trøblete sesongstart, og ikke klart å bygge videre på den smått sensasjonelle Europa League-triumfen forrige sesong. José Mendilibar har allerede forlatt managerkontoret og blitt erstattet med Diego Alonso. Den tidligere Uruguay-treneren venter fremdeles på sin første La Liga-seier for sin nye klubb etter tre strake uavgjorte etter ankomst Ramón Sánchez Pizjuán.  

  LES OGSÅ: Flere nye mangere i EFL

  Sympatiserende Béticos

  Lokalavisen Estadio Deportivo tok denne uken et uvanlig skritt og spurte supportere av Real Betis om hva de syns om Diego Alonsos start i Sevilla, og Los Verdiblancos-fansen var usedvanlig diplomatisk. Av svarene fremkommer det et at Betis-fansen ønsker at både Sevilla og Betis skal være dominerende klubber i La Liga, som løfter Derbi Sevillano ytterligere. Diego Alonso bryr seg imidlertid neppe om hva erkefiendens fans synes om hans prestasjoner i Sevilla, men urugyaneren er smertelig klar over at det er hans lag som er tradisjonell storebror i byen. 

  Sevilla har vunnet 65 av de foregående 139 utgavene av Derbi Sevillano, mot Real Betis’ 40 triumfer. Og i ligasammenheng har Los Nervionenses hatt et klart overtak de siste sesongene. Sevilla har ikke tapt mot Betis i La Liga i de siste ny innbyrdes oppgjørene, men begge ligamøtene forrige sesong endte uavgjort. Sevilla har stort behov for å forlenge den rekken til til kamper etter helgens derby, for hjemmelaget ligger utsatt til på 15. plass på tabellen, og allerede er det voldsomt langt frem til Europacup-plassene. 

  Bedring i Betis

  Etter en svak sesongstart, er Real Betis omsider i ferd med å finne fotfestet. Det startet bra, med seier mot Villarreal og uavgjort mot Atlético Madrid, men resten av august og september ble forsvinnende lite å skrive hjem om for Real Betis. Los Verdiblancos stod i fare for å bli en middelhavsfarer denne sesongen, men etter at september ble til oktober, har Betis reist seg på forbilledlig vis.  

  Derbi Sevillano
  La Liga: Klart For Sesongens Første Derbi Sevillano 5

  Ingen tap i La Liga siden 0-5-smellen mot Barcelona 16. september og fem strake seirer i alle turneringer, er fasit fra siste snaue to måneders prestasjoner, og Real Betis’ hardbarkede Béticos er dermed optimistiske på at de kan ta innersvingen på sine erkefiender for første gang i ligaen i Derbi Sevillano siden september 2018. Los Verdiblancos har tatt nesten dobbelt så mange poeng som helgens hjemmelag etter 12 ligarunder, men form pleier som regel ikke ha all verden å si i slike oppgjør som dette. 

  Fekir endelig tilbake

  Og oppturene har kommet på rekke og rad for Betis-fansen den siste tiden. Resultatene har tatt seg kraftig opp, og nå har de også Nabil Fekir tilbake fra skade. Den franske stjernespilleren har vært på sidelinjen siden februar med en alvorlig kneskade, men i forrige helgs 2-0-seier mot Mallorca var 30-åringen endelig tilbake på fotballbanen igjen. Playmakeren fikk riktignok bare tre minutter på banen da han ble byttet inn for Isco, men symbolikken og betydningen av å ha franskmannen tilbake på banen og i garderoben etter ni måneders fravær kan ikke understrekes nok. 

  Manuel Pellegrini har imidlertid manet til varsomhet når det gjelder Fekir, og trenerveteranen har varslet at midtbanespilleren må matches gradvis. Det er derfor ikke ventet at 30-åringen vil starte helgens derby, men det bør ikke utelukkes at han likevel har spilt en nøkkelrolle når fløytesignalet lyder for full tid. 

  Profilene

  JESÚS NAVAS

  Derbi Sevillano
  La Liga: Klart For Sesongens Første Derbi Sevillano 6

  Borte bra, hjemme best. Det er mottoet til Jesús Navas, som lenge kviet seg for å forlate redet i Sevilla. 27 år gammel, satte han kursen mot Premier League, og tilbrakte fire sesonger i Manchester City. Det er imidlertid i Sevilla at veteranen har skapt sitt navn, og i en alder av 37 år, viser Jesús Navas at alder er ingen hindring. Etter å ha blitt omskolert til høyreback, har den tidligere kantspilleren gjenerobret en plass på det spanske landslaget, og få spillere i Sevilla-garderoben vet bedre hva helgens derby betyr enn den anvendelige veteranen. 

  NABIL FEKIR

  Derbi Sevillano
  La Liga: Klart For Sesongens Første Derbi Sevillano 7

  Mange mente Real Betis hadde gjort et kupp av de sjeldne da de bladde opp 22 millioner euro for franskmannens signatur i 2019. Nabil Fekir virket å være på vei til Liverpool året før, men Fekir har i ettertid hevdet at det var hans egen agent som saboterte overgangen. 30-åringen har siden ankomst Sevilla tidvis vist hva han er god for, og når han har vært på sitt beste, har han vært en av de beste spillerne i La Liga. Han har imidlertid vært satt ut av spill siden februar med en alvorlig kneskade, men var omsider tilbake på banen igjen i forrige helgs seier mot Mallorca. Starter neppe helgens derby, men det er all grunn til å tro han får en viktig rolle å spille likevel.  

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,05
  • U 3,50
  • B 3,40

  Tipset

  • B
  • Odds: 3,40

  Det er lenge siden styrkeforholdet mellom disse lagene har vært i såpass favør Real Betis som det har vært denne høsten. Form pleier ikke å ha mye å si i Derbi Sevillano, men vi fristes klart mest av borteoddsen her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen