More

  La Liga: Helgas vinnere og tapere

  Sevilla vant El Gran Derbi, mens Sevilla vant den opphetede naboduellen i El Gran Derbi. I bunnen gikk Eibar på en ny smell. Dette er helgens vinnere og tapere i La Liga.
  Helgens vinnere
  1. Karim Benzema 
  Hvis man skal lage en liste over Real Madrid-historiens mest undervurderte spillere, finnes det en god sjanse for at Karim Benzema scorer ganske høyt oppe på lista. Franskmannen levde i flerfoldige år i skyggen av Cristiano Ronaldo, og nå har viktigheten av målene hans aldri vært større. Mot Elche ble han den store helten da han på egenhånd snudde 0-1 til 2-1. Den matchvinnende fulltrefferen på overtid var en matchvinnende scoring verdig – en perfekt avslutning i lengste hjørne fra 17 meter.
  2. Sevilla
  Det var det 100. Primera-møtet mellom erkerivalene Sevilla og Real Betis. Hvert lags gentlemen, Jesús Navas og Joaquin var begge på banen. Men, til slutt ble Youssef En-Nesyris strålende avslutning etter en snau halvtime den eneste forskjellen mellom lagene. Nabil Fekir ble nesten helt for de grønnhvite på overtid, men langskuddet hans snek seg forbi lengste stolpe. Triumfen fikk Sevilla tilbake på vinnersporet etter to strake tap, mens Real Betis´ drøm om å krasjlande en plass blant de fire beste forsvant trolig.
  3. Villarreal
  Den gule ubåten er egentlig et veldig godt fotballag. Gerard Moreno er på tredjeplass over La Ligas toppscorere denne sesongen med 15 fulltreffere. Derfor var det nært uforklarlig at Villarreal var uten seier på de åtte siste Primera-matchene før helgens møte med Eibar. De hadde imidlertid full kontroll mot bunnlaget, og scoringer av Moi Gomez, Carlos Bacca og Alfonso Pedraza sørget for en komfortabel 3-1-seier på bortebane. Eneste skår i gleden var Etienne Capoues utvisning ti minutter før slutt. 
  Helgens tapere1. Eibar
  I løpet av de første månedene av La Liga-sesongen, virket det som Eibar ikke skulle være i fare for nedrykk. De spilte bra fotball, og plukket jevnt og trutt poeng. Etter 2-0-seieren mot Real Betis i november, har imidlertid alt endret seg. Kun én av de siste 16 har endt med seier, og bunnlaget står nå med ti strake uten triumf. Mot Villarreal var de aldri i nærheten, og med bortekamper mot Athletic Club og Real Madrid i de neste rundene, er det ikke mye som tilsier at situasjonen vil endre seg med det første.
  2. Alavés
  Som Eibar, har også Alavés havnet i alvorlig trøbbel. Etter fire strake tap var det på tide å reise kjerringa hjemme mot Cádiz. Alt så meget lyst ut da Joselu sendte hjemmelaget i føringen ni minutter før pause. Men, ni minutter før slutt klønet Manu Garcia det til. Først fikk han et gult kort, og bare ett minutt senere laget han straffe og fikk sitt andre gule og dermed en tidlig dusj. Gjestenes Alex Fernández gjorde ingen feil, og fikk Alavés til å gremmes og tenke på hva som kunne vært. I stedet går de mot en ny uke under nedrykksstreken – minst.
  3. Den nøytrale tilskuer
  Det var ordentlig måltørke i helgens La Liga-runde. Før mandagens oppgjør mellom Barcelona og Huesca ble det scoret kun 14 mål på de ni foregående rundene. Tre av helgens kamper endte 0-0. I ytterligere tre ble det scoret kun ett mål. La oss håpe at det løsner på Camp Nou senere i kveld.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen