More

  La Liga: Gullkampen spisser seg til

  For ikke mange månedene siden, var det rekordhøye odds på at Barcelona ender opp som spansk ligamester denne sesongen. Etter søndagens nedsabling av Real Sociedad, er oddsen nede i 2,50. Ligaleder Atlético Madrid, som har et fire poengs forsprang til katalanerne, fås til 2,10.
  Det kjennes utrolig at Barcelona har spilt seg til å være i denne situasjonen. Alt så bekmørkt ut i fjor høst. Ronald Koeman var og fortsatt er klubbens nye manager, men nederlenderen greide ikke sette sitt stempel på Barca, i alle fall ikke på samme måte som han gjorde da han gjenoppreiste Nederland fra de døde. Lionel Messi ville vekk. Kan hende vil han det fortsett. Den store forskjellen da og nå, er at Messi virker lykkelig og fornøyd med tingenes tilstand. En lykkelig Messi er en briljant Messi, som pøser inn mål og strør om seg med målgivende.
  Den kontroversielle presidenten Josep Maria Bartomeu forlot presidentposten i oktober, og etterlot seg en klubb i økonomisk og sportslig kaos. Noen måneder senere har Joan Laporta blitt valgt inn til sin andre periode som klubbpresident, samme mann som (noe ufortjent) har fått mye av æren for Barcelonas vanvittige suksess på 2000-tallet. Viktigst av alt har Laporta et meget godt forhold til Messi, og har et bredt og viktig kontaktnettverk.
  Akkummeleringen av alle disse faktorene har i større eller mindre grad sørget for at Barcelonas maskineri maler som en katt igjen. Koeman har for alvor begynt å få skikk på laget og adressert flere svakheter i laget. Han har dratt Frenkie de Jong ned i midtforsvaret, et trekk som foreløpig viser seg å være en liten genistrek. Tenåringssensasjonen Pedri herjer på midtbanen, og Sergio Busquets har ristet av seg hoftefestet etter lengre tids dvale. Til og med kanonfloppen Ousmane Dembélé begynner til og med å vise seg i nærheten av verdig prislappen på 135 millioner euro, for svingende. Vel, det var kanskje en overdrivelse, men franskmannen har allerede klokket opp 22 kamper i La Liga denne sesongen – forrige sesong var han bare med i fem.
  Barcelona røk riktignok på hodet ut av Champions League nok en gang, denne gang mot PSG. Forskjellen denne gangen var at de kollapset i det første oppgjøret, ikke returen. Blaugrana ble tidvis rundspilt av franskmennene på Camp Nou, men i returen i Paris var katalanerne overlegne, selv om det endte 1-1. Hadde ikke Lionel Messi brent et straffespark tre minutter på overtid i førsteomgang, kunne mye sett annerledes ut.
  Apropos Messi, den argentinske tryllekunstneren er selvfølgelig nøkkelen til suksess for Barcelona, selv i en alder av 33. Han har scoret 21 mål på de 21 siste kampene, og er suveren toppscorer i La Liga. Han konserverer energien sin i langt større grad enn tidligere i karrieren, men det har Ronald Koeman for lengst skjønt at det er en kamel han må svelge. Han er virkelig i ferd med å finne ut av hvordan Barcelona skal ta seg av defensive oppgaver uten en mindre involvert Messi. Det kan fort bety ligagull. For la det ikke være noen tvil; Barcelona er med i denne gullkampen. Det samme er erkefienden Real Madrid, som ligger bare to poeng Barca igjen og seks bak Atlético. Alle tre lagene skal dessuten møte hverandre i ligainnspurten. Det er bare å finne frem solkremen, for det blir en het vår i La Liga.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen