More

  La Liga: El Clásico dominerer helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Alt om helgens La Liga-runde.

  Så har tiden endelig kommet for sesongens første El Clásico. Kampen som samler en hel verden foran TV-skjermen i sofaer og barkrakker verden over. Opp mot 700 millioner seere vil bivåne hvilke begivenheter som utspiller seg på Estadi Olimpic lørdag ettermiddag, og helgens store høydepunkt kan du naturligvis lese atskillig mer om på våre hjemmesider utover de neste 24 timene.

  LES OGSÅ: Helgens La Liga-dobbel

  Festen i Girona fortsetter

  Helgens runde starter og på spektakulært vis. Fredagskvelden vies nemlig til oppgjøret mellom Girona og Celta Vigo, og det er ingen grunner til å tro at det blir kjedelig. De høytflyvende katalanerne er La Ligas mestscorende lag denne høsten, og kun to lag har sluppet inn flere mål enn bunnlaget Celta. Så Rafa Benítez’ mannskap ankommer Girona med stort behov for poeng, og har vunnet bare én kamp så langt denne sesongen. Samtidig har katalanerne scoret fire eller flere mål i tre kamper allerede i høst. 

  Atlético store favoritter

  La Liga
  Atlético Madrids Antoine Griezmann.

  Søndagen gir Atlético Madrid en ypperlig anledning til å bygge videre på den kanonformen de har vist den siste tiden. Samtlige siste fem i La Liga er vunnet, men Los Colchoneros måtte grave overraskende dypt for poengene i midtukens Champions League-oppgjør mot Celtic, og lå under to ganger før de til slutt fikk med seg 2-2 hjem til Madrid. Samtidig har ikke Alavés vunnet noen av sine siste fem, men har i denne perioden blitt eksperter på å spille 1-1, noe de har gjort tre ganger på de fire siste rundene.  

  Ny Villarreal-nedtur?

  La Liga-runden avsluttes mandag kveld, som gir Villarreal ny mulighet til å omsider komme i gang med sesongen. Foreløpig har kun to matcher blitt vunnet, og det er selvsagt ikke akseptabelt hos styre og stell på La Cerámica. De har allerede skiftet én trener denne høsten, og det tallet kan fort bli doblet om ikke Pacheta får sving på sakene snart. Mandag venter ditto formsvake og nyopprykkede Granada.  

  Helgens La Liga-runde

  Girona – Celta Vigo

  La Liga
  Cristian Portu, Girona.

  Girona fortsetter å imponere voldsomt. Forrige runde lå de under 0-2, men i løpet av åtte magiske minutter, var ligatoeren i ledelsen med 3-2. Vant til slutt 5-2, og Artem Dovbyk gjorde en strålende kamp med sine to mål. Ukraineren er dermed oppe i fem fulltreffere etter overgangen fra Dnipro i sommer, og blitt en viktig brikke for det vanvittig imponerende laget. Celta har vært alt annet enn imponerende, og klubben har alt annet enn truffet på valget av Rafa Benítez som manager. Nytt tap sist helg, da de røk hele 0-3 hjemme mot titteljagende Atlético Madrid. Dermed teller rekken seks strake uten seier for Celta, som også har havnet under nedrykksstreken.

  Almería – Las Palmas

  Baklengsmålene fortsetter å komme som perler på en snor for Almería. Los Rojiblancos har store forsvarsproblemer, og tapte hele 2-5 for Girona sist, etter å ha ledet 2-0. Står med dermed hele 16 baklengs på bare de fire siste kampene sine, og Almería har sluppet inn tre eller flere mål i seks av ti kamper denne sesongen. Og sesongens første seier? Den lar stadig vente på seg. Las Palmas har hatt et fint comeback til La Liga hittil, men måtte se seg slått av Rayo Vallecano, som ble hårfint for sterke og vant 1-0. Tok sesongens første borteseier for tre uker siden da de slo Villarreal 2-1. 

  Barcelona – Real Madrid

  Rundens absolutt største høydepunkt. Barcelona stanget og stanget mot Athletic Bilbao, men 17 år gamle Marc Guiu fikk hull på byllen, 25 sekunder ut i debuten for de regjerende mesterne. Dermed vant Barcelona 1-0 i en kamp der så å si alt av profiler glimret med sine skadefravær. Xavi håper å få tilbake en rekke av disse til helgens klassiker. Real Madrid gikk på sesongens andre poengtap forrige runde, da det “bare” ble 1-1 borte mot Sevilla. Beholder imidlertid tabelltoppen, men må gi den fra seg hvis Barcelona blir for sterke her. Real Madrid har scoret i alle kamper de har spilt denne sesongen, noe Jude Bellingham skal ha mye av æren for, med sine åtte fulltreffere.

  Mallorca – Getafe

  Mallorca sliter stadig, og gikk på nytt tap sist helg. Tapte 0-1 borte mot Real Sociedad, og er nå oppe i fem strake kamper uten triumf, med 1-0-seieren over Celta i september som høstens eneste trepoenger hittil. Cyle Larin har på ingen måte funnet tilbake til formen han viste for Real Valladolid i vår, og har fortsatt til gode å score sitt første mål for sin nye klubb. Ingen overraskelse at Getafe spilte uavgjort forrige helg, all den tid 1-1-resultatet var deres fjerde strake poengdeling. Kom bakpå allerede i kampens første spilleminutt, men Borja Mayoral utlignet gjestenes ledelse etter drøye kvarteret. Og som vanlig ble det flust med kort, med hele fem noteringer i dommerens bok.

  Cádiz – Sevilla

  La Liga
  Ørjan Nyland Fortsetter Å Få Tillit Mellom Stengene For Sevilla.

  Cádiz røk fortjent 0-2 mot Valencia i mandagskampen, og fortsatte dermed sin skrekkrekke på bortebane. Det var match nummer ti på rappen uten triumf på fremmed gress, og trives atskillig bedre hjemme på Nuevo Mirandilla. Her har Los Piratas tapt bare én gang siden slutten av april, med nederlaget mot Girona i forrige hjemmekamp som eneste blemme. Sevilla fikk nytelsen av det berømte “ny-manager-løftet” i hjemmekampen mot Real Madrid sist helg, og ga ligalederen knallhard kamp om poengene. Fikk også med seg ett poeng da det endte 1-1 til slutt, og mer skal egentlig ikke til før optimismen er tilbake. Formen på bortebane er imidlertid nødt til å bedre seg, der de ikke har vunnet så langt denne sesongen. 

  Real Betis – Osasuna

  Ny uke, ny uavgjort for Real Betis. Og det er 1-1 som er det foretrukne resultatet for Los Verdiblancos. Ikke mindre enn fire av de siste fem matchene i La Liga har endt nettopp 1-1 for Betis, og da blir det selvsagt vrient å utfordre om en Champions League-plass. Vant imidlertid forrige hjemmekamp hele 3-0, og er ubeseiret på Beníto Villamarín denne sesongen. Osasuna slo fint tilbake etter 0-4-tapet for Real Madrid, og tok seg greit av Granada med 2-0-triumf forrige fredag. Ante Budimir ble den store helten for Gorritxoak med sine to scoringer, og er dermed oppe i fire fulltreffere, halvparten av antall ligamål han har scoret i begge de to siste sesongene. 

  Rayo Vallecano – Real Sociedad

  La Liga
  Take Kubo Har Vært Real Sociedads Beste Spiller I Høst.

  Etter fire strake uavgjorte, ble det omsider seier for Rayo Vallecano igjen, da de slo nyopprykkede Las Palmas 1-0. Seieren satt imidlertid langt inne, for Bebé ble matchvinner to minutter på overtid fra straffemerket. Dermed har Rayo tatt seg opp på en flott syvendeplass på tabellen, og er normalt sett sterke hjemme på Vallecas. Eneste unntak er skrekkforestillingen mot Atlético Madrid i august, da de røk 0-7. Real Sociedad dro i land en knepen 1-0-seier over bunnlaget Mallorca forrige runde, etter at Brais Méndez ble matchvinner snaut midtveis i andreomgang. Holder dermed trykket oppe på topp 4-lagene, men skal få det tøft for å dra i land alle tre poengene her. 

  Athletic Bilbao – Valencia

  Unai Simón i Athletic-buret holdt baskerne lenge inne i kampen mot Barcelona, men skuddstopperen måtte til slutt gi tapt mot den 17 år gamle debutanten Marc Guiu. Tapte dermed knepent 0-1, men Los Leones trives atskillig bedre hjemme på San Mamés. Har tatt 10 av siste 12 mulige poeng hjemme i katedralen, og har scoret 12 mål i de fire siste hjemmekampene sine. Etter fire strake uten seier, kom Valencia tilbake på vinnersporet med en nokså kontrollert triumf mot Cádiz mandag kveld. José Gayà var tilbake fra skade, og sendte Los Che i føringen, før Hugo Duro punkterte oppgjøret. Har imidlertid ikke vunnet på bortebane siden seieren mot Sevilla i første ligarunde.

  Atlético Madrid – Alavés

  Atlético Madrid er i fryktinngytende form, og 3-0-seieren over Celta forrige helg var en aldri så liten maktdemonstrasjon. Det var Los Colchoneros’ femte strake ligatriumf, og Atlético har scoret 13 mål i disse. Mot Celta var det Antoine Griezmann som ble kampens store profil med sitt hattrick, og franskmannen har dermed scoret syv ligamål hittil denne sesongen. Alavés er vanskelige å slå, noe tre uavgjorte på de fire siste demonstrerer. 1-1 har det blitt mot både Celta, Real Betis og Villarreal, og var ikke langt unna å kneble den gule ubåten forrige runde. Samu sendte Alavés i ledelsen, men vertene utlignet fra straffemerket midtveis ut i andreomgang. Har ikke vunnet noen av de siste 20 bortekampene i La Liga.

  Granada – Villarreal

  La Liga
  Alex Baena, Villarreal.

  Etter tre strake uavgjorte, ble det tap for Granada som røk fortjent 0-2 mot Osasuna for en uke siden. Antall kamper uten seier teller dermed syv for El Graná, og det aller meste tyder på at dette blir en veldig tung sesong for den nyopprykkede klubben. Det er hjemme på Los Carménes de må gjøre det for å komme seg over streken. Her har de holdt Real Betis og Barcelona til 1-1 og 2-2 de siste ukene. Villarreal har ikke løftet seg siden managerskiftet, og forrige runde klarte de bare 1-1 hjemme mot nyopprykkede Alavés. Gerard Moreno reddet det ene poenget midtveis i andreomgang, og den gule ubåten har dermed ikke maktet å vinne noen av de siste fem kampene sine. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen