More

  La Liga: Atlético reddet i 12. time

  Få trodde noe kom til å overgå vanviddet mellom Levante og Real Madrid fra sist helg, da lagene hamret løs på hverandre og ga seg ikke før det stod 3-3, og hjemmelaget hadde fått keeperen sin utvist uten mulighet til å bytte inn andrekeeperen sin. 
  I går kveld, søndag, bestemte Villarreals målvakt, Gerónimo Rulli, seg for at en keeper skulle komme i rampelyset nok en gang. Og nok en gang var ikke årsaken spesielt lystig.
  Villarreal ledet 2-1 borte mot de regjerende ligamesterne da dommerens kampklokke nærmet seg 95 minutter. Villarreal-stopper Aïssa Mandi bestemte seg noe for å heade ballen tilbake til keeper Rulli – problemet var bare at argentineren allerede hadde forlatt målet sitt. Han var på vei et helt annet sted. Trodde han at dommer hadde blåst av kampen? Det får vi trolig aldri svaret på, men katastrofen var uansett et faktum. Unai Emery ble snytt for sin første seier mot Atlético Madrid på det 15. forsøket, og etterpå kunne han ikke skjule raseriet sitt.
  – Jeg har brukt den siste halvtimen på å sparke i vegger og flasker og minnes våre mødre, sa han til pressen etter at han endelig hadde klart å roe seg tilstrekkelig ned til å snakke med media.
  Kampen sett under ett, fortjente Atlético minst ett poeng, og i sannhet antakeligvis alle tre. De to målene Villarreal scoret, var også de eneste skuddforsøkene Villarreal hadde i løpet av kampen, mot Atléticos 23. 
  Likevel var det en nær uunngåelig følelse ved poengdelingen. Villarreal er tross alt La Ligas suverene uavgjort-spesialister. De er allerede opp i tre denne sesongen, og forrige sesong endte 13 av kampene med ett poeng til Villarreal og motstanderen deres. Samtidig ble Atlético Madrid reddet fra sitt andre ligatap på hjemmebane mot lag som ikke heter Barcelona eller Real Madrid. Simeone kan puste lettet ut denne gangen, men andre vil garantert ha fått med seg at de regjerende mesterne virker å kunne angripes denne sesongen.
  Atlético har allerede sluppet inn tre mål, og forrige sesong hadde de ikke like mange baklengs før i den 11. ligarunden. Samtidig var helgen full av andre høydepunkter i La Liga:

  Carlos Soler feiret sitt første landslagsuttak med et fantastisk skorpionspark i Valencias 3-0-seier mot Alavés. Triumfen tok Los Che opp på syv poeng, og Valencia har dermed fått en langt bedre start på sesongen enn mange, inkludert undertegnede, hadde fryktet på forhånd.
  Tre kamper ut i sesongen, og fremdeles er halvparten av La Liga-lagene uten én eneste seier hittil. Aller verst er det for Getafe og Alavés som har startet med sesongen med tre strake tap, og spesielt Alavés har sett hjelpeløse ut. 1-8 i målforskjell etter tre matcher er ikke nevneverdig mye å skrive hjem om.
  Real Madrid har inntatt tabelltoppen etter en sterk borteseier mot Real Betis lørdag kveld. Dani Carvajal ble matchvinner en drøy time ut i oppgjøret, og dermed kunne Carlo Ancelotti legge mini-fiaskoen mot Levante forrige helg bak seg.
  Etter en målfattig innledning på sesongen, fikk La Ligas skyttere endelig stilt inn siktet denne runden. 25 scoringer er desidert flest i sesongen hittil.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen