More

  La Liga-åpningen bærer forhåpentlig bud om hva som venter

  Memphis Depay stod ved ballen, rundt 40 meter fra mål. Barcelonas nye signering pisket ballen inn i feltet. Der stod klubbens største gjenværende helt, Gerard Pique, klar med pannebrasken og stanget inn 1-0-målet i Barcelonas ligapremiere mot Real Sociedad, søndag. 
  Pique løp mot fansen, et syn han ikke hadde sett siden 7. mars 2020, som var forrige gang fans fikk møte opp på Camp Nou for å se sine katalanske helter – også det mot Real Sociedad, typisk nok. Pique kikket først ned på klubbemblemet på brystet, kysset det, før han vendet oppmerksomheten mot fansen, som var raske med å holde opp drakter med hans navn og nummer. Barcelona hadde fått den starten på sesongen fansen drømte om, men som de ikke helt turte å håpe på, etter alt som har skjedd i sommer.
  Barcelona gikk ytterligere opp til 3-0, før Real Sociedad gjorde kvelden vel anstrent for Ronald Koeman ved å redusere to ganger. Barça punkterte kampen til 4-2 like etterpå. Tre poeng i boks. Jobben var gjort. On to the next one, også videre.
  Tidligere i helgen hadde begge Madrid-lagene gjort jobben i sine kamper. Real Madrid feide over Alavés med kalassifrene 4-1, mens regjerende ligamester Atlético gjorde det vel vanskelig for seg selv med en knepen 2-1-seier mot Celta. Begge Atlétis mål ble scoret av Ángel Correa – argentineren født i samme by som Lionel Messi, og som fikk påvist en svulst i hjertekammeret i den medisinske testen i forbindelsen med overgangen til Atlético for syv år siden.
  Avslutningsvis søndag kveld, fikk Sevilla en enda enklere kveld enn de hadde sett for seg da Rayo Vallecanos keeper, Luca Zidane, laget straffe og ble utvist i samme situasjon etter bare et drøyt kvarter. Sevilla cruiset inn til en altfor enkel 3-0-seier, og dermed har alle de fire storlagene de fleste har spådd øverst på tabellen åpnet sesongen med tre poeng.
  Et tegn på hva vi har i vente denne sesongen? En kan bare håpe. La Liga har blitt raidet for sine to største stjerner av én og samme oljestat, unnskyld, jeg mener klubb, da PSG snappet både Lionel Messi og Sergio Ramos fra Barça og Real Madrid – to av ligaens desidert største profiler gjennom tidene. La Liga trenger et løft. Pampene på toppnivå i spansk fotball krysser alt de har av fingre for at vi skal få servert en sesong med underholdning, dramatikk og uventede tvister, aller helst i toppen av tabellen, men gjerne også i den andre enden.
  Mye tyder på at de og vi kommer til å få nettopp det. Barcelona viste mye i går som gir meg grunn til å tro at håpet om at katalanerne ikke ville legge seg ned etter alt viraket viser seg å være reelt. Barça viste at de har atskillig flere strenger enn Messi å spille på, og i Real Madrid er ikke alt bare sorgen etter at klubbens foretrukne stopperpar, Sergio Ramos og Raphaël Varane forlot Santiago Bernabéu. 
  Atlético visste vi kom til å være å regne med også denne sesongen, og Sevilla akter å stå løpet helt ut denne gangen. De fire store har allerede inntatt de fire øverste plassene på tabellen, etter runde én. La Liga har kanskje mistet Leo Messi og Sergio Ramos. Nå er det opp til de gjenværende verdensstjernene å levere underholdning og dramatikk på øverste hylle. Jeg setter mine penger på at de utfører den jobben med glans.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen