More

  La Liga: Alt om helgens runde

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  La Liga-rundens sparkes i gang allerede fredag kveld, tradisjon tro.

  Forrige La Liga-runden var av det minneverdige slaget, da Girona kunne tillegge ytterligere en historisk fjær i hatten, i en allerede historisk sesong. 4-2-seieren over Barcelona var deres første noensinne i La Liga-historien mot de katalanske storebrødrene, og lilleputten troner nå alene på topp i La Primera. Seieren hjalp oss dessuten til storeslem på oddsfronten, og dobbelen vår dundret inn til nærmere 15 i odds. Dermed anbefaler vi naturligvis å ta en kikk på spillene vi har plukket frem til helgens runde, og gjennomgang av samtlige helgens kamper finner du nedenunder. Kampene ses som vanlig på TV2 Play.

  Osasuna – Rayo Vallecano

  Andre strake uavgjorte for Osasuna, som nå har spilt 1-1 i de tre siste kampene sine. Sist var det bunnlaget Cádiz de delte poengene med, og trengte en straffe fra Ante Budimir etter drøyt halvspilt andreomgang for å få med seg det ene poenget hjem til Pamplona. Osasuna har nå spilt seks strake uten seier, og vant sist i oktober, mot Granada. Det går lang tid mellom trepoengerne også for Rayo Vallecano. Madrid-laget har vunnet kun én av sine siste 11, og uavgjort er som regel gjengangeren. Mandag kveld klarte de bare 0-0 hjemme mot Celta Vigo, til tross for at de dominerte store deler av det oppgjøret. Har spilt uavgjort i syv av de siste ti matchene.

  Celta – Granada

  Stadig ingen seier for Celta, som mandag kveld var heldige som slapp unna fra Vallecas med 0-0 mot Rayo Vallecano. Rett nok har Rafa Benítez’ mannskap fått dårlig betalt denne sesongen, men de er også for svake i lange deler av matchene, og ble dominert av Rayo Vallecano. Dermed har Celta spilt uavgjort i sine tre siste, og har tre poeng opp til sikker plass. Tragiske omstendigheter da en Granada-supporter døde i søndagens oppgjør mot Athletic Bilbao. Kampen ble stoppet på 0-1, og spilt ferdig dagen etter. Da berget hjemmelaget et svært så følelsesladet poeng, som kan få en langt dypere mening enn det ene poenget de faktisk fikk med seg.

  Athletic Bilbao – Atlético Madrid

  Athletic Bilbao håper å kunne blande seg inn i kampen om en plass i topp 4, men da holder det ikke med 1-1 mot bunnlaget Granada. Rett nok meget spesielle omstendigheter, da kampen ble stoppet søndag kveld da en hjemmesupporter tragisk omkom, og kampen ble spilt ferdig mandag. Atlético Madrid så ut til å få en behagelig ettermiddag på jobb med tidlig 2-0-ledelse mot tabelljumbo Almería. Men, med gjestenes redusering i andreomgang ble det atskillig mer spennende enn antatt, men formlaget dro i land seieren til. Har dermed vunnet tre av sine fire siste i La Liga, og syv av de siste ni ligakampene til Los Colchoneros har endt med over 2,5 scoringer.

  La Liga
  Iker Muniain, Athletic Bilbao

  Sevilla – Getafe

  Diego Alonso venter fremdeles på sin første seier som Sevilla-trener, etter at Los Nervionenses gikk av banen uten seier for niende gang på rad forrige helg. Denne var gang var det felles trøblende Mallorca som vant 1-0, etter tidlig scoring av Cyle Larin. Det begynner å se tungt ut for Sevilla, som står med kun 13 poeng etter 15 runder, og har bare tre poeng til nedrykksstreken. Getafe tok en fullt fortjent 1-0-seier hjemme mot Valencia sist fredag, men måtte vente helt til sluttminuttene på den forløsende scoringen, da Borja Mayoral stanget inn kampens eneste mål tre minutter før full tid. Kampen ble for øvrig preget av ikke mindre enn tre røde kort. 

  Valencia – Barcelona

  Valencia hadde forsvinnende lite å stille opp med i fredagens oppgjør mot Getafe, og tapte fullt fortjent 0-1. For å gjøre vondt verre, ble både Gabriel Paulista og Javi Guerra utvist, selv om det egentlig ikke var noen stygg kamp. Dermed har Los Che tatt bare ett poeng på sine tre siste kamper, og har ikke scoret mer enn ett mål i løpet av en kamp siden oktober. Barcelona dominerte mye av banespillet, men ble likevel tuktet av høytflyvende Girona i toppkampen sist helg, og tapte 2-4 mot ligalederne. Som en liten trøst, endte Robert Lewandowski måltørken med sin første fulltreffer siden seieren mot Alavés. Åtte ligamål til tross, polakken har vært en skygge av seg selv denne sesongen. 

  La Liga
  Oriol Romeu, Barcelona

  Almería – Mallorca

  Almería spiller egentlig tidvis brukbar fotball, men har likevel bare fire (!) poeng å vise til etter 15 spilte ligakamper. Sesongens første seier lar stadig vente på seg, men den forløsende trepoengeren er trolig like om hjørnet. Hele 11 av de 13 siste kampene deres har endt med over 2,5 scoringer. Det begynner å brenne allerede, med tanke på La Liga-plassen neste sesong. Mallorcas fem poeng på de siste tre kampene er den beste formen de har vist hele denne sesongen, og tok en svært viktig seier i bunnoppgjøret mot Sevilla og vant 1-0. Cyle Larin ble matchvinner med sitt første ligamål for sin nye klubb etter overgangen fra Real Valladolid i sommer.  

  Real Sociedad – Real Betis

  Real Sociedad nærmer seg den forjettede fjerdeplassen, og hadde ingen problemer med å ekspedere Villarreal av banen i forrige runde med overbevisende 3-0-seier på La Cerámica. Mikel Merino, Martín Zubimendi og Take Kubo avgjorde oppgjøret før førsteomgang var over. Dermed skiller det bare fem poeng opp til Barcelona som for øyeblikket holder fjerdeplassen. Real Betis har spilt mye uavgjort denne høsten, og sist helg ble det nok en poengdeling, da de holdt titteljagende Real Madrid til 1-1. Aitor Ruibal utlignet gjestenes ledelse med et fantastisk langskudd etter halvspilt andreomgang. Seks av Real Betis’ ti siste matcher i La Liga har endt uavgjort. 

  La Liga
  Assane, Real Betis

  Las Palmas – Cádiz

  Ny imponerende forestilling av nyopprykkede Las Palmas forrige runde, som tok seg av opprykkskollega Alavés med 1-0 på bortebane. Kirian Rodríguez ble matchvinner etter drøye halvtimen, og Las Palmas ankommer den kommende ukes ligarunder med to strake seirer i bagasjen. Det har tatt dem helt opp på åttendeplass på tabellen, med los på Europa. Cádiz er nede på 17. plass på tabellen, og har bare tre poeng ned til Celta på nedrykk, men Los Piratas taper i alle fall ikke for mange kamper. Samtlige tre siste i La Liga har endt uavgjort og 1-1 mot henholdsvis Mallorca, Celta Vigo og Osasuna. Det blir imidlertid altfor få trepoengere, og Cádiz har ikke vunnet siden de slo Villarreal 1. september.

  Real Madrid – Villarreal

  Real Madrid har en rekke stjernespillere ute med skade, men Jude Bellingham holder stand. Og engelskmannen tegnet seg for nok en scoring, hans 12. for sesongen i ligaen da scoringen hans hjalp laget til 1-1 mot Real Betis. Los Blancos tapte imidlertid terreng til Girona i kampen om ligatittelen, men gullracet kan endre seg stort i løpet av de kommende ukene. Villarreal ble sendt av banen i skam etter å ha tapt 0-3 mot Real Sociedad forrige runde. Slapp inn alle tre målene i førsteomgang, og hadde også en rekke nøkkelspillere ute. Alexander Sørloth kan imidlertid gjøre etterlengtet comeback fra skade her, men har fortsatt fire mann ute, i tillegg trøbler Denis Suárez. 

  La Liga
  Gerard Moreno, Villarreal

  Girona – Alavés

  Ny, vanvittig imponerende forestilling av Girona, som denne gang tok seg av selveste Barcelona med 4-2-seier. Det var første gang i La Liga-historien de tok innersvingen på sin katalanske storebror, og da var det bare passende at det var ringreven Cristhian Stuani som kronet den fantastiske lagprestasjonen på overtid. Har to poeng ned til Real Madrid nå. Alavés har klart seg godt etter comebacket til La Liga, men måtte gi tapt for opprykkskollega Las Palmas med 0-1 på hjemmebane forrige runde. Har imidlertid et vanvittig tøft program frem til julepausen, med oppgjør mot Girona, Real Madrid og Real Sociedad ventende. Hjemmeformen vil trolig bli avgjørende. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen