More

  La Liga: 4 kamper i kveld

  Nøkkelkamp for blant annet Real Valladolid i kveldens La Liga-runde.

  Midtukens runde i La Liga har sett blant annet Atlético Madrid passere forbi byrival Real på tabellen og klatret opp til 2. plass etter nok en festforestilling da de slo Cádiz 5-1 i går. I bunnstriden fikk Getafe den effekten de håpet på ved å gjeninnsette José Bordalás som manager, og den ny-gamle sjefen ledet laget til en ekstremt viktig 1-0-seier over Celta Vigo i bunnstriden. I kveld er det nye tak når den 33. La Liga-runden skal avsluttes med fire kamper.

  Athletic Bilbao – Real Betis

  Etter flotte seirer mot Real Sociedad og Almería, har det gått atskillig tyngre for Athletic den siste uka. 0-1-tapet hjemme mot Sevilla ble fulgt opp med ny nedtur i helgen, da det bare ble 1-1 i bortekampen mot Mallorca. Lagene rundt Los Leones på tabellen har imidlertid ikke vært altfor interesserte i å plukke poeng de heller, så Europa-håpet lever fremdeles i beste velgående.

  For Real Betis er nok håpet om en Champions League-plass ute, all den tid det skiller 12 poeng opp til Real Sociedad på 4. plass på La Liga-tabellen før kveldens kamp på San Mamés. Los Verdiblancos har vært i skrekkelig form de siste ukene, med kun én seier på de seks siste. Lørdag kveld ble de feid av banen mot ligaleder Barcelona, og tapte fortjent 0-4 på Camp Nou.

  Iñaki Williams Håper På Mer La Liga-Jubel I Kveld.
  Iñaki Williams Håper På Mer La Liga-Jubel I Kveld.

  Girona – Mallorca

  Girona flyr høyt om dagen, ikke minst Taty Castellanos, som nok fremdeles svever i skyene etter den historiske kvelden mot Real Madrid forrige uke. Laget hans har vunnet de to siste kampene, og ligger nå på 8. plass på La Liga-tabellen, med en liten mulighet til å klatre forbi Athletic Bilbao med seier her. Ny sterk seier i helgen da de slo Sevilla 2-0 på bortebane, etter scoringer av Juanpe og ja, du gjettet riktig, Taty Castellanos.

  Mallorca er ikke inne i den samme rytmen etter bare ett poeng på de to siste kampene. Kunne imidlertid vise til to seirer på rappen i de to foregående oppgjørene mot Celta Vigo og Getafe, men det fortjente 1-3-tapet mot Atlético Madrid, ble fulgt opp med 1-1 hjemme mot Athletic Bilbao i helgen. Lee Kang-In sendte vertene i føringen, og holdt på ledelsen helt til det 6. overtidsminuttet.

  Rayo Vallecano – Real Valladolid

  En vet aldri hva en får av Rayo Vallecano om dagen, noe seier og tap i annenhver kamp de fem siste gangene indikerer. Den ene dagen slår de ligaleder Barcelona fortjent 2-1, for så å tape 0-4 mot tabellljumbo Elche i neste ligarunde. Den ustabiliteten gjør at de ikke er lengre oppe enn på 10. plass på La Liga-tabellen, til tross for at de tidvis spiller glimrende fotball. Har imidlertid bare ett tap på de syv siste på Vallecas.

  Real Valladolid ankommer Madrid i poengnød, etter å ha sett de andre lagene rundt seg på tabellen plukke poeng denne uken. Pucelanos har bare ett fattig poeng til nedrykksstreken, og kunne knapt timet sine to strake tap verre. Vant to på rappen før nederlagene mot Valencia og Atlético Madrid. Er heller ikke i spesielt bra form på bortebane, med kun én seier på siste seks.

  Sevilla – Espanyol

  Sevilla er klar av nedrykkstrøbbel for denne gang, etter å ha vist glimrende form etter ansettelsen av José Luís Mendilíbar. Gikk imidlertid på en nesestyver i helgen da Los Nervionenses tapte 0-2 hjemme for Girona. Bør imidlertid ha sanket nok poeng til å ha sikret spill i La Liga også neste sesong, og kan smått om senn begynne å konsentrere seg om neste helgs semifinale i Europa League mot Juventus.

  Fullt fokus på ligatabellen for Espanyol, som brøt rekken med åtte kamper uten seier da de omsider slo felles nedrykkskandidat Getafe 1-0. Det var sesongens desidert viktigste seier for Espanyol i La Liga denne sesongen, men katalanerne har ingen tid til å hvile på laurbærene. Ligger fortsatt under nedrykksstreken, og med tanke på at de har igjen både Barcelona og Atlético Madrid før sesongen er over, må kamper som denne vinnes.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen