More

  La Liga 2. runde: Baskerderby og toppkamp blant godbitene

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  La Liga 2. runde byr på blant annet baskerderby og toppkamp, og så gjenstår det å se om Getafe blir like blytunge å se denne helgen også.

  La Liga-sesongen ble sparket i gang forrige helg, og vi tør håpe på enda litt mer underholdning denne helgen. Syv første rundes ti kamper endte med under 2,5 scoringer, og Barcelona klarte ikke å score i Getafe for fjerde gang på rad. Allerede i kveld sparkes andre runde i gang, og vi går gjennom samtlige kamper i La Liga 2. runde.

  Mallorca – Villarreal

  Mallorca lå fortjent under 0-1 til pause i ligapremieren mot Las Palmas, men Sergi Darder kom inn til andreomgang, og snudde oppgjøret til gjestenes fordel. 29-åringen satte opp felles innbytter Raillo drøyt halvveis ut i andreomgang, og Mallorca fikk der med seg 1-1 og ett poeng hjem fra Las Palmas. Var et bra hjemmelag forrige sesong med 10-5-4. Villarreal skuffet i La Liga-åpningen i toppkampen mot Real Betis, og tapte 1-2. Betis scoret dypt inne i overtiden til å sikre seg alle tre poengene, og den gule ubåten ble tidvis pepet på av egne fans gjennom kampens drøyt 100 minutter. Alexander Sørloth fikk sin første kamp fra start, og spilte samfulle minutter. 

  La Liga 2. Runde
  Mallorca Sparker I Gang Helgens Runde.

  Valencia – Las Palmas

  Flott start på sesongen for Valencia, som dro opp en 2-1-seier borte mot Sevilla sist helg. Oppgjøret så ut til å ebbe ut i 1-1, men Javi Guerra ble matchvinner to minutter før full tid. Los Che har dermed gitt seg selv en ypperlig mulighet til å få en kanonstart på sesongen, når nyopprykkede Las Palmas kommer på besøk til Mestalla. Las Palmas fikk en brukbar start på sesongen, men vil nok være litt skuffet over at de ikke fikk med seg alle poengene mot Mallorca. Var klart best før pause, og ringreven Jonathan Viera sendte vertene fortjent i føringen til pause. 33-åringen blir en viktig mann for Las Palmas denne sesongen, og har scoret 21 mål fra sin midtbaneposisjon de siste to sesongene. 

  LES OGSÅ: Helgens La Liga-tips

  Real Sociedad – Celta Vigo

  Alle Take Kubos ni ligamål forrige sesong, bidro til Real Sociedad-seier, men ikke i 2023/24-sesongens første kampdag. Japanerens fulltreffer holdt bare til 1-1 hjemme mot Girona, men må likevel finne seg i å være klare favoritter når Celta kommer på besøk til Reale Arena. La Real vant 11 av hjemmekampene sine forrige sesong. Rafa Benítez fikk en marerittstart som Celta-trener da han røk 0-2 for Osasuna i debuten på Balaídos. Celta hadde bare ett skudd på mål i løpet av kampen, og trenerveteranen har hatt atskillig å rette på, på treningsfeltet denne uken. Har også sagt fra relativt høylydt at han ønsker seg nye spillere, noe han har gjort gjennom stort sett hele karrieren.

  Almería – Real Madrid

  Skrekkstart på sesongen for Almería, som røk 0-2 i premieren for Rayo Vallecano, og gjorde ikke noe for å underbygge teorien om den vanskelige andresesongen. Savnet av El Bilal Touré var åpenbart, og det blir selvsagt ikke noe enklere når Real Madrid kommer på besøk. Vant imidlertid 10 kamper på Power Horse Stadium forrige sesong. Real Madrid åpnet med flotte 2-0 borte mot Athletic Bilbao, men mistet Éder Militão med skade, og er ute i lang tid. Kepa har kommet på lån for å erstatte Thibaut Courtois i buret. Jude Bellingham kronet en storstilt debut med å score Reals andre mot Athletic. Vant 11 av 19 kamper på fremmed gress forrige sesong.

  La Liga 2. Runde
  Madrid Har Fått En Ny Prins, Jude Bellingham.

  Osasuna – Athletic Bilbao

  Osasuna kunne knapt fått en bedre start på sesongen enn da de slo Celta Vigo 2-0 på Balaídos. Hadde full kontroll gjennom store deler av oppgjøret, og Rubén García og Moi Gómez scoret hver sin gang. Vant 11 kamper hjemme på El Sadar forrige sesong, men scoret bare 24 mål på eget gress. Athletic Bilbao fikk det som ventet tøft i ligapremieren mot Real Madrid, og tapte 0-2 på San Mamés. Klubbens overgangspolitikk har som vanlig gjort at utskiftningene i troppen har blitt holdt til et minimum i løpet av sommeren. Scoret faktisk flere mål på bortebane forrige sesong (25) enn de gjorde hjemme (22), og tapte syv av sine 19 bortekamper.

  Girona – Getafe

  Spissen Artem Dovbyk har ankommet Girona for å erstatte målene til Taty Castellanos fra forrige sesong, og ukraineren kom godt i gang da han reddet det ene poenget for katalanerne i den vanskelige bortekampen mot Real Sociedad. 26-åringen scoret hele 24 ligamål på 29 starter i den ukrainske ligaen forrige sesong. Getafe kriget, taklet og grisespilte seg til 0-0 hjemme mot Barcelona. Kampen varte i totalt 116 minutter, men til tross for at dommeren har fått beskjed om å legge til tid for drøying av tid, var ballen i spill bare i 56 av kampens 116 minutter. Jaime Mata ble etter hvert utvist for Getafe, og utvisningene kunne vært enda flere. 

  Barcelona – Cádiz

  Barcelona ble “Bordalásed” av Getafe, som de spanske avisene kalte det i ligapremieren. De regjerende mesterne gikk målløse av banen på Coliseum Alfonso Pérez for fjerde gang på rad, og Raphinha ble etter hvert så kraftig irritert av vertenes oppførsel, at han albuet en motspiller i ansiktet og ble følgelig utvist. Fikk etter hvert selskap av trener Xavi, som mente søndagens forestilling hadde ingenting med fotball å gjøre. Knepne 1-0-seirer er Cádiz’ spesialitet, og det er akkurat hva Los Piratas dro opp av hatten i sesongåpningen hjemme mot Alavés. Fede San Emeterio ble matchvinner allerede etter syv minutter, og de tre poengene kommer trolig godt med her.

  La Liga 2. Runde
  Barcelona Fikk Det Tøft Mot Getafe.

  Real Betis – Atlético Madrid

  Det så ut til å gå mot 1-1 for Real Betis i toppkampen mot Villarreal. Ayoze Pérez avsluttet et vakkert angrep til å gi gjestene 1-0 i førsteomgang, men hjemmelaget kom tilbake. Dypt inne på overtid i andreomgang, sørget imidlertid Willian José opp, og sørget for at alle poengene ble med til Sevilla, og det var Betis’ seneste scoring på bortebane på 2000-tallet. Atlético Madrid ligapremierte som ventet med triumf, da de slo Granada 3-1 hjemme. To av målene ble imidlertid scoret på overtid i begge omgangene, ved Álvaro Morata og Marcos Llorente. “Nysigneringen” Antonoine Griezmann gikk en sjelden gang av banen uten verken mål eller assist.

  Alavés – Sevilla

  Alavés kom skjevt i gang med sesongen med 0-1 i comebacket til La Liga mot Cádiz forrige helg. Flesteparten av spillerne i denne troppen holder nok nærmere Segunda-nivå enn La Liga, og Alavés skal få det tøft denne sesongen. Sevilla røk overraskende 1-2 hjemme mot Valencia i sesongåpningen, men imponerte atskillig mer i torsdagens Supercup-finale mot Manchester City. Youssef En-Nesyri ga spanjolene en fortjent ledelse, men City kom tilbake og vant etter hvert på straffesparkkonkurranse, der Sevilla lett kunne vunnet i løpet av ordinær tid. Sevilla tok store steg etter at José Luis Mendilibar ble ansatt som trener i mars forrige sesong.

  Granada – Rayo Vallecano

  Granada tapte kan hende fortjent borte mot Atlético Madrid, men var likevel litt uheldige, som slapp in to mål i henholdsvis fjerde og åttende overtidsminutt i første- og andreomgang. Dermed endte det til slutt 1-3, til tross for at Samu utlignet vertenes ledelse etter drøye timen. Francisco fikk en flott start på trenerkarrieren i Rayo Vallecano, og som har blitt gitt den svært tøffe jobben med å overta etter Andoni Iraola. 2-0-seieren mot Almería ble sikret med to straffespark, og Isi Palazón og Ranty Nteka satte hvert sitt forsøk fra 11-meteren. Rayo var dog et nokså svakt bortelag forrige sesong, og vant bare fire av 19 kamper på fremmed gress, og scoret kun ti mål.

  La Liga 2. Runde
  Isi Palazon Er En Av La Ligas Største Kulthelter.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen