More

  KRISTIANSUND – VÅLERENGA

  KRISTIANSUND – VÅLERENGA: Det er klart for første kvalikfinale på Nordmøre Stadion i kveld.

  Kristiansund - Vålerenga
  Kristiansund - Vålerenga 3

  Vålerenga berget plassen med et nødskrik i siste runde av Eliteserien, etter at de klarte 1-1 mot Tromsø. Dermed kan de kalle seg et Eliteserie-lag i minst noen dager til, men på motsatt side står et heltent Kristiansund, som er klare for å revansjere fjorårets nedrykk til OBOS-ligaen.

  Bråk i høst

  Kristiansund rykket altså ned fra Eliteserien i fjor, men var den store forhåndsfavoritten før årets sesong i OBOS-ligaen. Nordmøringene var imidlertid aldri i nærheten av å forsvare favorittstempelet, og dermed tok klubben drastiske grep og skilte lag med suksesstreneren Christian Michelsen i august. Partene ble imidlertid ikke enige om noen sluttpakke, og Michelsen gikk så langt som å true med å klubben til retten hvis ikke en løsning kom på plass.

  Det var i september, og på det tidspunktet var det langt fra sikkert at KBK i det hele tatt kom til å klare kvalik. Men, Amund Skiri har omsider begynt å få skikk på laget etter at han tok over for Michelsen, og har også vunnet fansens tillit. Det var aldri noen selvfølge, all den tid det var Michelsen han tok over for.

  Broholm-suksess

  Kristiansund fikk en sterk avslutning på sesongen, og med fem seirer på de seks siste, var til slutt kvalikplassen aldri truet. Der tok de seg videre fra første runde med et nødskrik etter seier på straffesparkkonkurranse mot Bryne. Langt færre problemer i neste runde, da de slo Kongsvinger 4-2 på iskalde Gjemselund, hvor 18 år gamle Marius Broholm ble den store helten med sine to scoringer, og tenåringen er som kjent på lån fra Rosenborg.

  Broholm har vært en av lagets beste spillere etter at han ankom Nordmøre Stadion i sommer, og nå får han muligheten til å være med på å sende selveste Vålerenga ned til OBOS-ligaen. Midtbanespilleren vender tilbake til Rosenborg etter dobbeltoppgjøret mot hovedstadslaget.

  Ny sjanse

  Kristiansund - Vålerenga
  Andrej Ilic Reddet Kvalik Mot Tromsø.

  På motsatt side av Kristiansund i kveld, står et Vålerenga som har fått nytt håp om å berge plassen i Eliteserien. Med bare to runder igjen av den ordinære seriesesongen, stod VIF med begge beina under nedrykksstreken, men etter fire poeng i kampene mot HamKam og Tromsø, berget VIF kvalikplassen takket være bedre målforskjell enn Stabæk, som blir med Aalesund ned til 1. divisjon.

  Andreomgangen Vålerenga leverte i siste serierunde mot Tromsø var kanskje årsbeste av Oslo-laget som har slitt tungt gjennom hele 2023. Klubben, med en spillerstall og ressurser som burde antyde atskillig høyere tabellplasseringer enn 14. plass, har stått på kanten til stupet, eller OBOS-ligaen om du vil, gjennom hele høsten. Det gjør det fortsatt, selv om de altså har fått en sjanse til. En skulle tro kanskje tro at frykten for å rykke ned er større i Vålerenga enn gleden av å få en ny mulighet. Det er ikke tilfelle, skal vi tro backen Christian Borchgrevink.

  – Vi har tatt med oss en veldig, veldig god følelse etter kampen på søndag. Frykter var jo at vi skulle gå rett ned, men nå har vi fått en ny mulighet. Det er klart det blir tøft, vi skal ikke undervurdere Kristiansund i det hele tatt. Vi har spilt mot dem der borte flere ganger, og det er alltid tøffe oppgjør. Det er et godt OBOS-ligalag som har hatt en bra rekke nå utover høsten, men vi skal spenne på oss skoa og gjøre en ordentlig jobb der oppe, sier Borchgrevink til klubbens hjemmesider.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 3,40
  • U 3,50
  • B 2,05

  Vårt Tips

  Vålerenga så omsider ut som et ordentlig Eliteserie-lag i søndagens andreomgang mot Tromsø, men dette er et lag som er i stand til å implodere når som helst. Uansett hva som blir sagt ut, tror vi spillere og trenere fremdeles kjenner på frykten for å rykke ned, og et seigt Kristiansund kommer til å selge seg dyrt, både i kveld og på søndag. Vi tror lagene stiller likt før søndagens returoppgjør på Intility.

  Dramaet på Nordmøre Stadion ser du på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.

  Husk også at du fremdeles kan prøve et abonnement på Tipsbladet i hele desember for kun en femmer!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen