More

  Kommentar: Best i verden? Pfft, han spiller jo i Spania!

  Jude Bellingham er trolig best i verden akkurat nå, men det er vanskelig å få den fortjente anerkjennelsen når fotballkunstene vises frem i La Liga og ikke Premier League.

  Avisen The Athletic beskriver egentlig Jude Bellingham ganske godt. Han har artisteriet til Paul Gascoigne. Motoren til Steven Gerrard. De matchvinnende egenskapene til Harry Kane og lederkvalitetene til Tony Adams. Litt lenger ned i kronikken stiller skribenten seg undrende til om det engelske folk noen gang vil forstå hvor god Bellingham egentlig er og kommer til å bli, så lenge han spiller sin daglige i fotball i Real Madrid og La Liga, og ikke en av storklubbene i Premier League.

  LES OGSÅ: Managerskiftene i La Liga 2023/24

  Det Tim Spiers, forfatteren av The Athletic-kronikken, egentlig spør om, er “Forstår vi hvor stort dette er?”. Et spørsmål vi her hjemme hører stort sett hver gang Viktor Hovland bryter nye barrierer på golfbanen eller Casper Ruud spiller seg til finale i en Grand Slam.

  Best I Verden
  Jude Bellingham Har Tatt Madrid Og Fotballverden Med Storm Denne Høsten.

  A windy night in Stoke

  Jeg tror nordmenn flest forstår hvor stort det Hovland og Ruud gjør i sine respektive idretter er. Jeg tror også vi har en relativ presis forståelse av bragdene til Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, for den sakens skyld. Jeg tror også engelskmenn flest skjønner at Jude Bellingham akkurat nå er best i verden, og har muligheten til å være det de neste ti årene. Som vanlig er det den navlebeskuende, engelske pressen som forsøker å så tvil om bragder som blir prestert, så lenge de ikke blir prestert på et engelsk Premier League-stadion.

  Best I Verden
  Det Lionel Messi Gjorde I La Liga, Kunne Han Aldri Gjort På Britannia.

  Som kollega Thomas presist sa, har engelsk media i 20 år forkynnet at det Lionel Messi har gjort mot Almería, ville han aldri klart mot Stoke. “A cold, wet, windy night in Stoke” er en setning vi har hørt til det kjedsommelige. Nå har riktignok Stoke aldri fått forsøke seg i Champions League, men da kan undertegnede opplyse at Messi har scoret 27 mål på 35 kamper mot engelske lag i Champions League, 15 mer enn noen annen spiller i fotballhistorien. Tar man vekk at Messi ikke scoret i de åtte første kampene mot Chelsea, er statistikken 27 på 27.

  Spar 98 prosent på abonnement på Tipsbladet!

  Meninger som gir klikk

  Engelske skribenter og pundits er ofte vel så opptatt av seg selv som selve produktet. Det gjelder å komme med meningene som gir flest klikk og seere. I TV-sendinger gjelder det å rope høyest og krangle mest, så mediehuset har noen underholdende klipp å legge ut på sosiale medier like etterpå. Jamie Carragher og Gary Neville har i en årrekke klart å balansere fag, uenigheter og presise analyser på et behagelig vis. Bak de tidligere bitre erkefiendene, har det vært relativt tynt.

  Best I Verden
  Jamie Carragher Og Gary Neville Har I En Årrekke Levert Fotballanalyser Til Det Engelske Folk.

  Jeg tror, eller i hvert fall håper, at folkene som tjener til livets opphold i engelsk sportspresse egentlig kan og vet mer enn de gir uttrykk for. Når du er den soleklart beste spilleren på Real Madrid, er det et argument for at Jude Bellingham er best i verden akkurat nå, ikke et grunnlag for å så tvil om han er det. Det er selvfølgelig svært mange nyanser å ta hensyn til når man skal avgjøre hva som faktisk skal til for å rangere klodens beste spillere en i en gitt rekkefølge, men det er i hvert fall helt på det rene at det engelskmannen har gjort på en fotballbane denne høsten, er ganske ellevilt.

  Andakt på Wembley

  Ti mål og tre assists på ti kamper er helt absurde tall for en midtbanespiller, og hører egentlig ingensteds hjemme. Englands 2-1-mål mot Italia i midtuken var et 15 sekunder langt lynkurs i Bellingham sine kvaliteter. Først vinner han ballen i egen 16-meter, tar med seg ballen, river seg løs fra desperate italienere og galopperer fremover i banen og leverer en presis assist til Marcus Rashford. Bellinghams maktdemonstrasjon på Wembley onsdag var kvelden det engelske publikummet for alvor ble forelsket i fotballspilleren Jude Bellingham, og spør du Average Joe på puben om hvem som er best i verden akkurat nå, vil sannsynligvis ni av ti svare 20-åringen.

  Best I Verden
  Jude Bellingham Trollbandt Wembley Med Maktdemonstrasjonen Mot Italia.

  Det kan selv ikke den engelske pressen ta fra ham.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen