More

  Klubblegendene i EFL: Hvem har holdt ut lengst?

  Hvor mange av de lojale spillerne er igjen? Og hvor lenge har de mest lojale spillerne vært i samme klubb? Vi har tatt en kikk på ståa i EFL.

  Det er en del spillere som blir en hel karriere i samme klubb, men de blir færre og færre. Gary Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes, Steven Gerrard og Tony Adams er de første navnene som dukker opp i den sammenhengen. I 2023 er det heller få av disse igjen, men hvor lenge har de lengste vært i sine klubber?

  Vi har tatt en kikk på de 20 mest lojale spillerne i EFL.

  20: Sam Hoskins, Northampton (8 år)

  På Sesongens Pfa-Lag: Sam Hoskins
  Sam Hoskins

  Northamptons store stjerne og angrepsspiller Sam Hoskins kom til klubben i 2015 etter flere mislykkede opphold på utlån fra ungdomsklubben sin Southampton. Han signerte i utgangspunktet bare en kontrakt på 12 måneder med Northampton, men har siden spilt syv sesonger og har nå en ny kontrakt frem til 2026. Storscoreren har blitt kåret til årets spiller flere ganger og var den viktigste bidragsyteren til at Northampton tok steget opp til League One forrige sesong.

  19: Nathan Smith, Port Vale (8 år)

  Port Vale sin 27 år gamle stopper er nå også kaptein for laget som har fått en kjempestart på sesongen i League One. Smith kom til klubben i 2014, men fikk sin ligadebut først i 2016/2017-sesongen. Han har vært en viktig brikke for klubben og har vunnet prisen for årets spiller så sent som i 2021/22-sesongen som endte med opprykk til nivå tre. Med over 300 kamper for klubben vil han stå igjen som en av de største i klubben.

  18: Max O`Leary, Bristol City (8 år)

  I oktober er det ni år siden keeperen var på benken til Bristol City for første gang, men det gikk enda et år før han fikk sin første profesjonelle kontrakt med klubben. Gjennom sine ti år i klubben har han måtte innfinne seg i å være en reservekeeper og blitt sent på flere utlån. Han har likevel fått over 60 kamper for klubben og flesteparten av disse er kommet de siste to årene. Som førstekeeper er det ikke umulig at 26-åringen nå fort blir værende i klubben karrieren ut.

  17: Dael Fry, Middlesbrough (8 år)

  På Ekslusiv Efl-Liste
Dael Fry Fra Middlesbrough
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 10

  I oktober er det ni år siden Dael Fry signerte sin første profesjonelle kontrakt med Middlesbrough etter imponerende spill på akademiet. Han fikk sin debut fra start allerede som 17-åringen og ble kåret til banens beste i deres målløse oppgjør mot Preston. Til tross for nesten ti år i klubben og over 180 kamper kom hans første seniormål for Middlesbrough først i februar 2021 i 1-3 tapet mot Bristol City.

  16: Harry Clifton, Grimsby (8 år og 66 dager)

  25-åringen har snart vært i klubben i 20 år, men det var først i 2015 han fikk sin første profesjonelle kontrakt. To år senere ble midtbanespilleren gitt sin første start for klubben i EFL-trophy og har sakte men sikkert kjempet seg inn på laget. Han var bidragsytende til opprykket fra National League i 2021/22-sesongen da Wrexham ble slått i finalen og spilte 36 kamper og scoret syv mål i deres første sesong tilbake på nivå fire.

  15: Sean McConville, Accrington Stanley (8 år og 66 dager)

  34 år gamle McConville har hatt to perioder i Accrington Stanley. Etter to sesonger i klubben ble han borte fra 2011 til 2015-sesongen før han returnerte til klubben i juli 2015. Den erfarne midtbanespilleren har vært en bauta for den lille klubben og var en viktig grunn for at laget holdt seg i League One i hele fire sesonger. Med over 400 kamper og 60 mål for klubben er han på god vei til å bli en legende.

  14: Kyle Naughton, Swansea (8 år og 220 dager)

  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 1014349165 Efl
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 11

  I januar er det ni år siden Naughton signerte for Swansea etter flere sesonger i Tottenham. Den 34 år gamle høgrebacken har siden spilt over 260 kamper for waliserne, men bare notert seg for fem scoringer. Han har vært og er fortsatt en viktig brikke i Swansea-laget selv om minuttene med spilletid har gått noe ned de seneste sesongene. Han fikk likevel 24 ligakamper for klubben forrige sesong.

  13: Matt Grimes, Swansea (8 år og 243 dager)

  Bare få dager før Naughton ble signert kom Matt Grimes til Swansea. Den nå 28 år gamle midtbanespilleren hadde da imponert nok i Exeter til at han ble hentet fra League Two til Premier League. Grimes har hatt et par utlån til klubber som Blackburn og Northampton, men har notert seg for over 200 kamper for waliserne, men står bare med fire scoringer.

  12: Seamus Conneely, Accrington Stanley (8 år og 245 dager)

  Enda en januarsignering i 2014/15-sesongen. Conneely er nå blitt 35 år og har spilt 270 kamper i League One og Two for Accrington. Midtbanespilleren hadde ikke særlig suksess på fotballbanen før han tok turen over til England fra den irske klubben Sligo Rovers. Det skulle vise seg å bli et godt valg for både han og klubben.

  11: Liam Cooper, Leeds United (9 år og 30 dager)

  Liam Cooper, Leeds United
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 12

  Liam Cooper ble hentet til klubben 13 august 2014 etter imponerende spill for Chesterfield. Midtveis inn i sin første sesong ble han plukket ut til å være klubbkaptein for Leeds United og har siden vært sjef med stor s i deres vei mot Premier League før de nå har returnert til Championship. Midtstopperen har over 240 kamper for klubben, men 32-åringen pådro seg en stygg skade i deres første kamp for sesongen hjemme mot Cardiff.

  10: Joe Jacobson, Wycombe (9 år og 72 dager)

  Den walisiske forsvarsspilleren har nå rukket å bli 36 år, men fortsatt holder han det gående i Wycombe. Jacobson kom til klubben i juli 2014 og har rukket å spille over 320 kamper for klubben og scoret 40 mål, deriblant hattrick etter frispark og direkte fra corner mot Lincoln i 2016 og har vært kaptein for klubben i flere sesonger. Han var også en av deres beste spillere i 2020/21-sesongen da Wycombe yppet seg med lagene i Championship.

  9: Jay Fulton, Swansea (9 år og 222 dager)

  Den siste av tre Swansea-spillere på listen. Jay Fulton kom til klubben på deadline-day i januarvinduet i 2014 fra Falkir. Den da 20 år gamle midtbanespilleren har fått 180 kamper for Swansea, selv om de fleste av kampene kom etter nedrykket fra Premier League i 2018. Forrige sesong var en av hans beste og 29-åringen noterte seg for 38 kamper for Swansea i Championship.

  8: Alan Browne, Preston (9 år og 251 dager)

  Alan Browne, Preston
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 13

  Preston-legenden Alan Browne signerte kontrakt med klubben 1 januar 2014 og har siden spilt over 330 kamper for klubben i League One og Championship. Han ble kåret til årets spiller i 2017/18-sesongen der han blant annet scoret åtte mål før han i 2020 ble deres ny klubbkaptein – en rolle 28-åringen har den dag i dag.

  7: Jonathan Hogg, Huddersfield (10 år og 44 dager)

  Det er mange som ikke vet at Jonathan Hogg var assistenten i Troy Deeney sitt legendariske mål mot Leicester i play off-kampen i 2013. Bare en knapp måned senere reiste han videre til Huddersfield og har siden blitt i Yorkshire-klubben. Med sin fantastiske innstilling var han en av deres viktigste spillere da klubben på overraskende vis tok seg til Premier League – og ble der. Han ble senere klubbkaptein og har gjennom sine ti år i klubben vært en favoritt blant supporterne for sin ofte usynlige jobb.

  Beviset på at Hogg faktisk var nest sist på det berømte målet (med Titanic-musikk)

  6: Sam Long, Oxford United (10 år og 72 dager)

  28-åringen har spilt hele sin karriere i Oxford United. Forsvarsspilleren fikk sin offisielle debut i april 2013 i sesongens siste kamp i 2012/13-sesongen. Han kom til klubben som 8-åring og har fått 171 kamper da det først er de tre siste sesongene han har spilt seg til fast plass på League One-klubbens startellever. Han ble i sesongen 2021/22 kåret til både årets spiller av fansen og spillerne og har siden vært en viktig brikke for klubben.

  5: Craig Forsyth, Derby County (10 år og 72 dager)

  Craig Forsyth, Derby County
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 14

  Etter et nødlån mot slutten av 2012/13-sesongen i Derby County imponerte han nok til at klubben signerte han på vinduets første dag i juli 2013. Siden har poteten som både kan spille back, stopper og midtbane spilt over 260 kamper for The Rams. Han fikk sin testimonial i sommer mot Stoke for å feire sine ti år i klubben. 34-åringen spilte alt av kamper forrige sesong og har også startet denne sesongen som en fast skikkelse på laget til Paul Warne, nå som stopper.

  4: Jamie Vardy, Leicester City (11 år og 72 dager)

  Jamie Vardy sin karriere er godt dokumentert. 36-åringen blomstret sent, men godt og fikk sjansen for Leicester da han ble hentet fra Fleetwood Town i 2012. Det har resultert i over 150 mål på snart 400 kamper for Leicester, samt spill i Champions League og det engelske landslaget. Forrige sesongs nedtur for Leicester var også første gang Vardy ikke noterte seg for tosifrede scoringer på syv sesonger. Hvor lenge han holder det gående er usikkert, men en klubblegende hos Leicester-fansen er han uansett.

  3: Joe Ralls, Cardiff City (12 år og 72 dager)

  Joe Ralls, Cardiff City
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 15

  29-åringen er i gang med sin 13-sesong for Cardiff City og er en kontinuitetsbærer i klubbens om har opplevd mye rart de 12 årene han har vært i klubben. Ralls er kaptein for Championship-klubben og står med over 330 kamper for The Bluebirds. Kapteinen står med 31 scoringer for klubben og har bestenotering med syv ligascoringer i to sine sesonger for klubben.

  2: Liam Palmer, Sheffield Wednesday (13 år og 72 dager)

  Liam Palmer, Sheffield Wednesday
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 16

  Siden debuten sin i 2010 har Palmer spilt over 350 ligakamper for Sheffield Wednesday og 31-åringen ble senest forrige sesong kåret til årets spiller både blant fansen og spillerne. Han var delaktig i deres rekordlange rekke uten tap i League One og det som til slutt ble en eventyrlig avslutning på sesongen med opprykk til The Championship. Stopperen scoret bare tre mål på sine første tolv sesonger før han forrige sesong noterte seg for hele fem scoringer. Den imponerende sesongen førte til at han fikk fornyet kontrakten sin ut 2023/24-sesongen. Vi håper han får flere år i stålbyen. Det fortjener han.

  1: Dean Lewington, Milton Keynes. Alene på EFL-toppen med sine 19 år og 72 dager i klubben

  Dean Lewington. Troner Øverst I Efl Med Sine Snart 20 År I Milton Keynes
  Klubblegendene I Efl: Hvem Har Holdt Ut Lengst? 17

  Alene på topp troner Dean Lewington som er i gang med sin 21 sesong. Han har altså spilt i Milton Keynes gjennom alle deres eksisterende år. Lewington var en del av Wimbledon da de på grusomt vis ble røsket bort og plassert i rundkjøringen vi i dag kaller Milton Keynes. Stopperen har vært kaptein for klubben siden 2008 men har fått gradvis mindre spilletid det siste året og har til gode å spille denne sesongen. Med trenerkurs på plass er det utvilsomt et liv videre i klubben for han den dagen han legger skoene på hyllen. Han står med over 700 ligakamper for Milton Keynes og 21 scoringer.

  Med 20 års-jubileum snart i anmarsj vil kanskje det være et passende tidspunkt å gi seg på. Elsket i Milton Keynes – Hatet i Wimbledon. Selvfølgelig.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen