More

  Klopps mareritt

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det ble ikke akkurat en fest da Champions League-sluttspillet ble sparket i gang forrige uke. De fire kampene ga kun fem scoringer. Milan, Bayern München og Borussia Dortmund vant kampene sine 1-0 mens Benfica slo til med «hele» 2-0-seier mot Club Brugge. Vi får håpe på mer action denne midtuken når de åtte siste sluttspillagene skal i aksjon. Høydepunktet for de aller fleste er naturligvis tirsdagens oppgjør mellom Liverpool og Real Madrid. Det er forrige sesongs to finalister og da ble det som kjent spanjolene som gikk til topps etter mål av Vinícius Júnior på Stade de France. Disse to lagene møttes også i Kyiv i 2018 og da var det Gareth Bale, og Loris Karius, som fikk overskriftene i Real Madrids 3-1-seier. Spanjolene har i det hele tatt vært en skikkelig marerittmotstander for Liverpool. I gruppespillet i 2014/15-sesongen vant Real Madrid både hjemme og borte og man slo også ut Liverpool i kvartfinalen av Champions League i 2020/21-sesongen.

  Storscorerduell

  Samtidig har vi avspark i Eintracht Frankfurt – Napoli. Det var to lag som hadde veldig forskjellig gruppespill. Vertene sikret sluttspillplassen i siste omgang av avslutningskampen mens Napoli cruiset gjennom med seirer i sine fem første kamp. Spennende duell får vi uansett mellom to av Europas mest formsterke spisser i Randal Kolo Muani og Victor Osimhen. Manchester City blir store favoritter mot RB Leipzig, selv om det ble 1-2-tap i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Vertene kan glede seg over at superstjerne Christopher Nkunku endelig er tilbake fra skade. Inter og Porto møtes for første gang siden 2004/05-sesongen. Da spilte Pepe i portugiserne midtforsvar og det gjør han nå igjen 17 år senere.

  Eintracht – Napoli
  Eintracht Frankfurt åpnet gruppespillet med 0-3-smell hjemme mot Sporting CP, men slo mesterlig tilbake og sikret 2. plassen med 2-1-seier i avslutningskampen borte mot portugiserne. Sluttspillkamper har tyskerne som kjent meget gode minner fra etter å ha vunnet Europa League forrige sesong. Eric Ebimbe (mb) er ute med skade, Philipp Max, Almamy Touré og Aurélio Buta er nye i troppen. Napoli har virket helt ustoppelige både hjemme i Serie A og ute i Europa. Det eneste tapet i gruppespillet kom i avslutningskampen borte mot Liverpool etter at man hadde åpnet med fem strake seirer. Khvicha Kvaratskhelia og Victor Osimhen er helt ustoppelige og man tåler dermed godt at Giacomo Raspadora (a) ble skadet forrige uke. Bartosz Bereszyński og Pierluigi Gollini er de nye påmeldte i Champions League-troppen.

  Liverpool – Real Madrid
  Liverpool åpnet gruppespillet med 1-4-tap borte mot Napoli, men slo tilbake med fem strake seirer. Jakten på den fjerde Champions League-finalen de seks siste sesongene kunne imidlertid ikke blitt vanskeligere. Det ble tap for Real Madrid i finalen både i 2018 og i 2022 samt i kvartfinalen i 2021. Calvin Ramsay (f), Thiago Alcantara (mb), Ibrahima Konaté (f), Luis Díaz (mb) og Arthur (mb) er skadet, Cody Gakpo, Naby Keïta og Alex Oxlade-Chamberlain er nye i troppen. Regjerende mester Real Madrid sikret seg sluttspillplassen allerede to runder før slutt i gruppespillet. Karim Benzema (a) er usikker med skade, men det er verdt å merke seg at stjernespissen ikke scoret ett eneste mål for spanjolene i gruppespillet. Toni Kroos (mb) og Ferland Mendy (f) trøbler også. Enorm historikk mot Liverpool med 5-1-0 på seks innbyrdes møter siden 2014.

  Inter Milan – Porto
  Inter hadde en fryktelig vanskelig gruppe med både Bayern München og Barcelona som motstandere, men la grunnlaget for avansementet med fire poeng på de to møtene med katalanerne. Det var ekstra sterkt med tanke på at Romelu Lukaku og Marcelo Brozović var ute med skader. Nå er de begge tilbake, selv om førstnevnte ikke akkurat virker å være i slag. Joaquin Correa (mb) er fortsatt ute. Porto fikk en kriseartet start på gruppespillet med strake tap for Atlético Madrid og Club Brugge. Laget slo imidlertid tilbake med fire strake seirer og sikret seg med det gruppeseieren. Mye av æren for det må gå til målvakt Diogo Costa som imponerte stort. Ingen endringer i troppen i januarvinduet. Wendell (f), Fabio Cardoso (f), Evanilson (a), Gabriel Veron (a), Otávio (mb) og Francisco Meixedo (k) er skadet, Wenderson Galeno (a) og Andrés Mateus Uribe (mb) er usikre.

  RB Leipzig – Manchester C
  RB Leipzig kom skjevt ut i gruppespillet med klare tap for Shakhtar Donetsk og Real Madrid i de to første kampene, men slo tilbake med fire strake seirer og sikret 2. plassen bak spanjolene. Alle seirene kom etter at Marco Rose tok over som trener og hans bytte fra tre- til firemannsforsvar. På topp var som vanlig Christopher Nkunku og André Silva sentrale. Ørjan Nyland er ny i troppen, Marcel Halstenberg (f), Dani Olmo (mb), Abdou Diallo (f) og Peter Gulacsi (k) er skadet. Manchester City hadde som ventet ingen problemer i sin gruppe og Erling Braut Haaland leverte fem scoringer på de tre første kampene. Dermed kunne gjestene ta det litt roligere i 0-0-kampene borte mot FC København og Borussia Dortmund. João Cancelo har som kjent reist til Bayern München, Máximo Perrone er ny i CL-troppen. John Stones (f) er ute med skade.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen