More

    Arsenal – Tottenham 2-2: Son reddet Romero og Tottenham

    ARSENAL – TOTTENHAM 2-2: Ingen vinner i Nord-London-derbyet.

    Arsenal startet klart best i det 194. Nord-London-derbyet, og tok fortjent ledelsen drøyt halvveis ut i førsteomgang. Bukayo Sakas avslutningsforsøk gikk via beinet til en ulykkelig Cristian Romero og i nettet til 1-0 til the Gunners. Argentinerens ettermiddag skulle imidlertid bli enda verre.

    LES OGSÅ: Wrexham fikk juling

    Tottenham svarte imidlertid like før pause. James Maddison gjorde et flott forarbeid på Spurs sin venstrekant, og slo presist inn til Son Heung-min. Sørkoreanerens avslutning var like god og presis som Maddisons forarbeid, og dermed var lagene like langt til pause.

    Jevnt – som forventet

    Tottenham var ventet å gi Arsenal atskillig bedre kamp enn hva de har klart på Emirates de siste sesongene, og Ange Postecoglus mannskap levde opp til forventningene. Men, så var det Cristian Romero da. Ulykkesfuglen fra førsteomgangen var ikke ferdig med ulykkelighetene sine. En avslutning inne i Tottenhams 16-meter gikk rett i armen til midtstopperen, og etter uforklarlig lang konsultasjon med VAR-rommet, hadde dommer intet annet valg enn å peke på straffemerket. Bukayo Saka var sikkerheten selv, og dermed var Arsenal på ny i føringen, åtte minutter ut i andreomgang.

    Arsenal - Tottenham 2-2
    Son Jubler Etter Å Ha Scoret Sitt Andre For Dagen Mot Arsenal.

    Ledelsen varte ikke lenge, faktisk kun ett minutt. Tottenham stormet rett i angrep, og Son Heung-min kom etter hvert alene med Arsenals keeper, David Raya. Igjen var Spurs-angriperen sikker i avslutningsøyeblikket, og Son sørget for 2-2 og balanse i regnskapet. Arsenal presset på for seiersmålet i siste tredjedel av kampen, men klarte ikke sette Tottenham på de store prøvene, som hele tiden lå og jaktet på kontringer. Dermed endte det 2-2 i et nokså forrykende Nord-London-derby.

    Liverpool – West Ham 3-1

    På Anfield var Liverpool avhengige av tre poeng hjemme mot West Ham for å holde følge med ustoppelige Manchester City. West Ham åpnet best, men Mohamed Salah ble etter kvarteret tildelt sesongens klareste straffespark, og egypteren tok selv ansvar fra 11-meteren, og banket Liverpool ufortjent i ledelsen.

    West Ham skulle imidlertid svare, og fem minutter før pause, avsluttet Jarrod Bowen et vakkert Hammers-angrep med et perfekt hodestøt, og dermed var det uavgjort til pause, også på Anfield.

    Arsenal - Tottenham 2-2
    Mo Salah Blir Felt, Og Scorer Selv På Det Påfølgende Straffesparket.

    Liverpool kom atskillig bedre i gang etter hvilen. Darwin Núñez misbrukte en gedigen mulighet, men bare minutter senere, fikk uruguayaneren muligheten igjen, etter en strøken pasning fra Alexis MacAllister. Denne gangen var Núñez sikkerheten selv, og volley-avslutningen hans ga scouserne ny ledelse, snaut kvarteret ut i andreomgang. West Ham hadde ikke altfor mye å svare med etter at Liverpool tok ledelsen, og fem minutter før slutt, punkterte Diogo Jota oppgjøret da han fra klosshold fastsatte sluttresultatet til 3-1. Poengdelingen mellom Arsenal og Tottenham tok Liverpool opp på andreplass i Premier League, to poeng bak hittil suverene City.

    Chelsea – Aston Villa 0-1

    Chelsea var på jakt etter sesongens andre seier da Unai Emerys Aston Villa kom på besøk. Men, den oppmøtte Blues-fansen måtte nok en gang forlate Stamford Bridge skuffet. For etter at det stod 0-0 til pause, gjorde Chelsea det svært vanskelig for seg selv da Malo Gusto etter snaue timen ble utvist for hjemmelaget. Aston Villa øynet muligheten til tre poeng, og drøye kvarteret før slutt, ble Ollie Watkins matchvinner for Birmingham-klubben. Dermed står Chelsea med lutfattige fire poeng etter seks ligarunder. Villa tok seg opp på sjetteplass, og står med langt mer godkjente 12 poeng.

    Arsenal - Tottenham 2-2
    Ollie Watkins Ble Matchvinner På Stamford Bridge.

    Brighton – Bournemouth 3-1

    Brighton var på jakt etter revansje etter torsdagens meget skuffende forestilling i Europa League mot AEK Athen. Det startet imidlertid ikke bra mot Bournemouth heller, for Dom Solanke sendte the Cherries i ledelsen snaut halvveis ut i førsteomgang. En ulykkelig Milos Kerkez sørget imidlertid for balanse i regnskapet til pause, da han på ulykkelig vis satte ballen i eget nett, og dermed var det 1-1 etter halvspilt på The Amex.

    Arsenal - Tottenham 2-2
    Kaoru Mitoma Var Ustoppelig Mot Bournemouth.

    Brighton kom seg raskt til hektene etter hvilen, og andreomgang var bare ett minutt gammel da Kaoru Mitoma scoret sitt andre ligamål for sesongen, og 2-1 til Brighton. Japaneren skule også få sitt andre for ettermiddagen halvtimen senere, og dermed sørget Mitomas dobbel for 3-1 til Brighton og sørkyst-laget har nå vunnet tre strake kamper i Premier League med samme sluttresultat.

    Relaterte artikler

    Del artikkel

    spot_img

    Siste nytt

    Nyhetsbrev

    Få siste nytt rett i mailen