More

  Kan tittelkampen vekkes til live?

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kan hende står det mer på spill enn ved første øyekast i helgens storoppgjør på Camp Nou. 

  Det korteste og enkleste svaret på tittelen er nei. Barcelona nyter stadig utsikten fra toppen av tabellen, og har 11 poeng ned til Real Madrid på andreplass og 13 poeng til helgens motstander, Atlético Madrid, på tredje. Med bare ni runder igjen av årets sesong, skal det være for mye for de andre lagene å ta igjen, men etter helgens runde kan avstanden til Madrid-lagene potensielt være på åtte og ti poeng. 

  Barcelona har sett bunnsolide ut hele sesongen, men virker nå å kjenne ringvirkningene av en lang og krevende sesong. Blaugrana har holdt koken gjennom stort sett samtlige 29 spilte ligarunder, men Europa-sesongen i Champions League og Europa League har vært en berg-og-dalbane av de sjeldne, hvor nedturene har vært flere enn oppturene. Skader på sentrale nøkkelspillere, først og fremst Pedri og Ousmane Dembélé, har bundet hendene til manager Xavi litte grann, og Barca-sjefen har ikke kunnet rotere så mye på laget som han kanskje hadde ønsket. 

  9 av 9? 
  Spillerne begynner å virke slitne, og kan hende gikk også gruppa på en mental smell i 0-4-tapet mot Real Madrid i Copa del Rey i påskeuka. For Barcelona har nemlig fulgt opp cup-fiaskoen med strake 0-0-oppgjør mot Girona og Getafe, og har gitt Madrid-lagene et ørlite fnugg av håp om å ta dem igjen. Xavi klaget på underlaget da laget hans bare klart 0-0 mot Getafe sist helg, men denne uken har skadesituasjonen lysnet atskillig. Trioen Pedri, Frenkie de Jong og Ousmane Dembélé var nemlig alle tilbake på treningsfeltet, og kan være aktuelle for spill i helgens toppkamp mot Atlético Madrid. 

  Los Colchoneros ankommer Camp Nou med virkelig vind i seilene om dagen. Diego Simeones mannskap har vunnet seks strake, og har prikket inn toppformen akkurat i tide. Byrivalen Real Madrid er vel innen rekkevidde, og en nærmere kikk på kampprogrammet viser at det er ikke helt utenkelig at Atléti kan vinne alle sine resterende kamper om det skulle bli tre minneverdige poeng i Barcelona søndag. Mallorca (h), Real Valladolid (b), Cádiz (h), Elche (b), Osasuna (h), Espanyol (b), Real Sociedad (h) og Villarreal (b) er alle kamper Atlético bør ha ambisjoner om å vinne. Klarer de det, i tillegg til å ta skalpen til Barcelona, vil de stå med 89 poeng når sesongen er over, og hvem vet hva det kan holde til når fasiten av tabellen foreligger i begynnelsen av juni? 

  Øyner revansje 
  Atléti hadde vant enkelt 2-1 mot Almería forrige runde, og seieren var langt klarere enn hva resultatet tilsier. Ingen lag i La Liga har imponert mer enn Atlético denne våren, og nå har også spillerne begynt å flørte med ideen om å ta igjen de hittil suverene ligalederne. 
   
  – Vi er inne i en god dynamikk, og vi ønsker å fortsette slik. Vi tapte hjemmekampen mot Barcelona, og nå ønsker vi å gjøre alt for å komme tilbake på søndag med tre poeng. Vi kommer til å være sterke defensivt, som vi har vært i de siste kampene, og klarer vi det, vil vi selvfølgelig også få muligheten til å score mål. Vi er langt fra Barca for øyeblikket, men vi tenker kamp for kamp, og vi vil se hva som skjer videre, sier midtbanespilleren Axel Witsel til klubbens hjemmesider. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen