More

  Kampen om topp 4

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Den er som tidligere skrevet en italiensk drømmehelg denne uken.

  Det er tre gigantoppgjør i Serie A denne helgen som alle kan bli svært avgjørende med tanke på kampen om topp 4 og hvem som slår følge med serievinner Napoli til Champions League til høsten. Først ut er møtet mellom Milan og Lazio på San Siro lørdag ettermiddag.

  Kampen om topp 4

  Lørdagens verter lader opp til gigantoppgjør mot nabo Inter i semifinalen i Champions League neste midtuke, men kan ikke putte alle kortene sine på den turneringen. I serien har man nå falt ned på 6. plass på tabellen etter fire poengdelinger på de fem siste kampene. Det blir dermed meget viktig å slå tilbake allerede lørdag i kampen om topp 4. Onsdag slet Milan hjemme mot Cremonese og kom under 0-1 et knapt kvarter før slutt. Charles De Ketelaere har hatt en meget skuffende debutsesong i Serie A og det ble ikke bedre av at han brant en kjempesjanse tidlig i den kampen. Junior Messias reddet til slutt det ene poenget med et frispark tre minutter på overtid, men det må langt bedre innsatser til om man skal ende i topp fire denne sesongen.

  Kampen Om Topp 4
  Kampen Om Topp 4 2

  Forlenger med Leao

  Milan er i gang med å planlegge sommerens grep på overgangsmarkedet og det klart viktigste er at angrepsstjerne Rafael Leao er i ferd med å undertegne ny kontrakt. Man leter imidlertid også etter andre offensive forsterkninger. Montpelliers stortalent Elye Wahi skal ifølge franske L’Équipe stå høyt på ønskelisten, men 20-åringen virker ikke veldig interessert i å forlate Ligue 1. Da kan det bli langt lettere å få tak i Arsenals Reiss Nelson som skal ha blitt tilbudt klubben denne uken. Han kan hentes på bosman.  Aster Vranckx har ikke fått mye spilletid for Milan denne sesongen og man virker ikke interessert i å bruke klausulen på 12 millioner euro for å hente lånespilleren på permanent basis fra Wolfsburg. Samtidig fortsetter jobben med å få bygget en ny hjemmebane. Styreformann Paolo Scaroni har på Radio Anch’io Lo Sport fortalt litt om prosessen:

  – Stadionpraten har nå vart så lenge at folk kaller med «Stadioni» i stedet for Scaroni. Man må glemme tankene om å renovere San Siro. Inter og Milan hører hjemme i Champions League og klubbene fortjener et nytt anlegg.

  Paolo Scaroni til Radio Anch’io Lo Sport

  Sjanseløse mot Inter

  Motstander Lazio holder fortsatt 2. plassen i kampen om topp 4, men ble fullstendig feid av banen i 1-3-tapet for Inter her på San Siro forrige helg. Etter kampen var trener Maurizio Sarri svært misfornøyd med det han fikk se:

  – Jeg sa det til spillerne ved pause. At de ledet, men ikke spilte godt. Vi ble altfor passive og virket slitne både fysisk og mentalt. Når man møter slike motstandere kan man ikke stoppe å jobbe. Vi har hatt seriens beste forsvar. Ikke fordi vi er best, men fordi vi jobber hardest. Mot Inter manglet det og da blir du straffet. Jeg har gitt styret beskjed om at kamper kan vinnes på mange måter. Vi må kjempe, men man kan også styrke troppen med bedre spillere. Det er et gap mellom oss og de beste lagene i Italia.

  Maurizio Sarri på pressekonferansen

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen