More

  Ivan Toney: Chelsea og Arsenal åpner lommeboka

  Ivan Toney er ikke klar for spill etter karantene før 17. januar, men allerede nå spekuleres det kraftig i om angriperen har spilt sin siste kamp for Brentford. Ryktene sier at hovedstadsklubben står klare til å selge om det tikker inn bud over 80 millioner pund, og fremst i køen skal byrivalene Arsenal og Chelsea stå.

  Ivan Toney
  Tilskuer: Ivan Tonet Ser Foreløpig Bare Premier League-Kamper Fra Tribuneplass

  Ikke ferdighandlet

  Chelsea har kjøpt hva remmer og tøy kan holde siden ny eier overtok klubben, men den sportslige suksessen har uteblitt. Og det er spesielt foran motstanders mål Chelsea fortsatt sliter tungt. Verken Cole Palmer, Nicolas Jackson eller Armando Broja har så langt nådd de store høyder, mens Christopher Nkunku har gått skadet siden ankomst for snaut 60 millioner pund i sommer. Nkunku er på bedringens vei etter kneskaden, men Chelsea virker å ville ha mer – og i Ivan Toney får man en spiller som noe nær garanterer mål.

  Arsenal på gjerdet

  Eddie Nketiah kommer rett fra hat trick i forrige Premier League-kamp med Arsenal, mens Gabriel Jesus også har vist seg særs viktig for klubbens angrepsspill. Pålitelig målscorer kan man uansett ikke kalle noen av dem, og skulle The Gunners i januar være på skuddhold av Premier League-tittelen, vil Ivan Toney være et opplagt valg. Da vil Arsenal i så fall stå rustet til å unngå forrige sesongs nedtur, da de ble innhentet av Manchester City på målstreken.

  Scoringsgarantisten Ivan Toney

  27-årige Ivan Toney har gått gradene frem til status som en av Englands mest målfarlige angripere. Karrieren startet i hjembyen Northampton, før han i 2015 ble hentet til Newcastle. På St. James’ Park ble han imidlertid aldri gitt en skikkelig mulighet, og etter en god håndfull låneopphold var det i Peterborough det virkelig løsnet. Etter 40 ligascoringer på to sesonger med Posh, gikk turen til Brentford. 8 mai 2021 scoret han sitt 31. mål. Han var da tidenes mestscorende Championship-spiller, mens han også hadde skutt Brentford til play off.

  Ivan Toney
  I Bet: Ivan Toney Løper Rundt Som En Levende Reklameplakat For Spillselskap, Men Blir Dømt For Å Bruke Dem

  Tre uker senere scoret han også i play off-finalen mot Swansea, og vips så var Ivan Toney Premier League-spiller. Den overgangen har ikke alle storscorere på nivå 2 taklet like godt, men for Ivan Toney har det gått som på skinner. Etter 12 fulltreffere i debutsesongen, endte det forrige sesong med 20 scoringer i Premier League. Bare Erling Braut Haaland og Harry kane scoret flere mål i toppdivisjonen.

  I BET

  I sommer ble Ivan Benjamin Elijah Toney (IBET) ilagt åtte måneders suspensjon for brudd på bettingreglene, men 17 januar er han altså klart for spill igjen. Hvem han da skal score mål for gjenstår å se.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen