More

  Opprykkerne fra League One    

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Plymouth, Ipswich og Sheffield Wednesday er tilbake i The Championship.  

  To store kanoner og en mindre overraskelse returnerer til Championship denne sesongen. At Ipswich og Sheffield Wednesday skulle ta turen var ingen overraskelse, men få hadde spådd at Plymouth skulle slå dem alle.  

  Pilgrimenes vandring mot toppen 

  Transfers: Bali Mumba
  Opprykkerne Fra League One     4

  Man ante at noe var på gang i Plymouth, men mange mente det håpet visnet bort da Ryan Lowe byttet ut ligalederne Plymouth med Preston midtveis i 2021/22-sesongen og da en real kollaps i siste serierunde sendte pilgrimene ut av play off. For assistent Steven Schumacher ble det en bratt læringskurve i det han hoppet opp i ansvar, men læringen kom godt med da forrige sesong startet. En fantastisk sesong der eleven bestod hver eneste eksamen med glans når kampbilder ble snudd gang på gang i det som ble flere og flere imponerende trepoengere. De endte med 101 poeng og ligamestere i League One.  

  Nå er klubben klar for spill på nest øverste nivå for første gang siden 2009/10-sesongen, og i sommer har det meste handlet om å gjøre stallen slagkraftig. De to store lånefigurene fra forrige sesong i Morgan Whittaker og Bali Mumba har blitt hentet på permanent basis fra Swansea og Norwich. Førstnevnte har notert seg for scoring i tre treningskamper på rad og vil også i år bli helt sentral sammen med Ryan Hardie. Og tre dager før seriestart kom også den tredje lånespilleren fra i fjor tilbake. Finn Azaz gjør gjengen er komplett. 

  En forsterket og solid stall har gjennomført en god sesongoppkjøring, men kom ned på jorden i generalprøven da Swindon vant 3-1 i en kamp som frustrerte Schumacher.  

  -Vi har hatt en fantastisk sommer med progresjon hver uke. At denne skulle komme nå var skuffende for oss alle, men heldigvis er det ikke før neste uke at poengene skal deles ut.  

  Nå skal det terpes noen dager til, og bli ikke overrasket om Steven Schumacher snur kamper fra trenerbenken i år også.  

  Urealistiske forventinger til Ipswich Town? 

  Ipswich Og Kieran Mckenna Er Tilbake I The Championship
  Kieran Mckenna Sikter Høyt Med Ipswich

  Ipswich Town er endelig tilbake på nest øverste nivå etter nedrykket i 2018/19-sesongen. Med sin 13 seiere på sine 14 siste kamper kunne de endelig legge League One-kapittelet bak seg med en serierunde igjen å spille. Kieran McKenna har i løpet av 18 måneder snudd opp ned på klubben som så ut til å gro fast på nivå tre. Forrige sesong ble laget bare bedre og bedre og når både fotball og resultater begynte å smelte sammen ble de ustoppelige mot slutten.  

  Få dager før seriestart er det likevel mange som sitter med en følelse av at Ipswich blir hauset for mye opp. At forventningene er urealistiske og at Sunderland sin ferd mot play off i fjor har gitt unødvendig press på traktorgutta. Ser man på prestasjonene, spillet og spillerne Ipswich nå besitter så er det derimot ikke urealistisk å se på de som en outsider til topp seks. Conor Chaplin sine herjinger i League One kom som følge av et kollektiv som etter hvert spilte på et helt annet nivå enn resten av ligaen.  

  Med signeringene av blant andre Omari Hutchinson på lån fra Chelsea og fantastiske Jack Taylor fra Peterborough har den allerede glimrende midtbanen blitt enda bedre. I treningskampene der både Luton og RB Leipzig fikk smake på potensialet til Ipswich viste også Paul Hirst at de gjorde rett i å hente han tilbake fra lånet i fjor med sine scoringer i begge oppgjørene.  

  Forventningene er akkurat der de bør være, Ipswich Town.  

  Les også: Tipsbladets tabelltips i The Championship

  Euforien som stilnet hos Wednesday 

  Opprykkerne Fra League One
  Josh Windass Har Nettopp Sendt Sheffield Wednesday Til Himmels

  Tidenes kamp da alt håp var ute. Euforien rundt klubben da 0-4 i første semifinale mot Peterborough ble til 5-1, seier i straffekonkurranse og påfølgende seier på Wembley over Yorkshire-rival Barnsley. Darren Moore fikk endelig hyllesten han fortjente da de etter to år var tilbake i The Championship, men med bare seks uker til seriestart trakk han seg overraskende som manager, og en pågående uenighet med deres eier fikk alt fokus i dagene som fulgte.  

  Med en måned igjen til seriestart kom erstatteren Xisco Muñoz inn portene på Hillsborough og er klar på å ta fatt på det som ser ut til å bli en tøff oppgave. Euforien har stilnet, de store signeringene har uteblitt og hos fansen har gleden blitt erstattet med nervøsitet og uro fremfor den nye sesongen. Ashley Fletcher, Reece James og Di`Shon Bernard –alle med link til Manchester United – har blitt hentet til klubben sammen med Juan Delgado og Pol Valentin.  

  En scoring på de fem siste treningskampene har ikke gitt grunn til optimisme hos den aldrende, men tross alt erfarne troppen. Michael Smith sin straffescoring i 1-2 tapet i generalprøven mot Luton var i det minste en scoring og en positiv kampopplevelse, men mange er bekymret for hvor tynt det står til, særlig på midtbanen. Barry Bannan er nå blitt 33 år og viste på tampen av sesongen at bena begynner å bli slitne. Kanskje var det et pressmiddel fra manageren at nysignerte Juan Delgado ble brukt på høyrekant i motsetning til høyrebacken han normalt har blitt brukt i sine tidligere klubber. Det trengs flere ben på midtbanen var i så fall beskjeden.  

  Denne uken ble beskjeden hørt, og både høyrekant Anthony Musaba og Bambo Diaby er på plass før Sheffield Wednesday kickstarter sesongen fredag kveld hjemme på Hillsborough. Mange av de som var tilstede på den magiske torsdagskvelden i mai mot Peterborough vil igjen møte opp. Der vil de derimot ikke se Darren Moore danse klappfast til “Hi Ho Sheffield Wednesday”, men kanskje kan Xisco Muñoz grave frem nye øyeblikk i møte med The Saints.

    

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen