More

  Hva nå, Brauten?

  Erling Braut Haaland knuste denne uken fire Champions League-rekorder i løpet av én kveld. I 2-2-kampen mot regjerende Europa League-mester Sevilla ble Dortmund hardt presset, men tyskernes norske superspiss var atter en gang umulig å temme.
  Tirsdag scoret jærbuen sitt 19. og 20. Champions League-mål, og dette altså i løpet av 14 (hallo, fjorten!) kamper. Harry Kane hadde den tidligere rekorden, og den engelske storscoreren nådde 20 scoringer på 24 kamper. Totti, Ronaldinho, Zidane, Tevez, Falcao og Lukaku er av superstjerner som ikke har nådd 20 scoringer i Champions League.
  Haaland, som nå har scoret i seks strake CL-kamper, passerte samtidig Ole Gunnar Solskjær som tidenes mestscorende nordmann i turneringen.
  Rekord-tallene er mange og velkjente, og spørsmålet nå er hva som venter. Dortmund er fremme i kvartfinale, men de gulkledde er ikke av favorittene til å gå hele veien i turneringen. Heller ikke i hjemlig Bundesliga kan man kjempe om tittel, og Erling Braut Haaland er en spiller som garantert snart vil kjempe om de største trofeene.
  De aller største klubbene ligger langflate etter nordmannens signatur, og Haaland selv tenker helt sikkert lenge og vel på hvilket tilbud han skal takke ja til. Når det eventuelt måtte komme. Klausulen i kontrakten med Dortmund gjør at han er på «billigsalg» (antatt 75 millioner euro) om et drøyt år, men det vil garantert komme store tilbud til den tyske storklubben allerede i sommer.
  En eventuell kjøper vil da mest sannsynlig måtte bla opp når det dobbelte av klausulen, og midt i covid-pandemi er det ikke flust med klubber som har økonomien som kreves.
  Om man skal kaste inn et tips, så måtte det bli pappa Alf-Inges tidligere arbeidsgiver Manchester City.
  De himmelblå fra Manchester trenger en erstatter for den aldrende og skadeplagede Sergio Agüero, samtidig som de har pengene som kreves. Her vil Haaland også noe nær garanteres å skulle kjempe om titler, både i hjemlig engelsk liga- og cup, samt i Europa.
  Chelsea, Manchester United, Barcelona, Real Madrid og Paris Saint-Germain vil nok gjerne ha et ord med i laget, men aller mest sannsynlig virker uansett City.
  Mest romantisk ville det uansett vært om han satte kurs mot fødebyen Leeds.
  Erling Braut Haaland tjener mer penger enn han noen gang vil kunne bruke, og en overgang til Leeds United ville gitt ham evig heltestatus i egen by. Med Haaland på laget, og Bielsa på linja, ville dessuten Leeds over natta blitt en utfordrer også i Premier League.
  Så romantisk er imidlertid ikke dagens fotball. Penga rår, og i dagens fotball er det ingen som har større ressurser enn Manchester City.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen