More

  Union Berlin og Freiburg: Kampen om topp 4

  Det vil bli skrevet historie i Bundesligaen denne sesongen. Tre runder før slutt kjemper Union Berlin og Freiburg om to av de tre ledige Champions League-plassene og ingen av dem har noen gang vært med i det selskapet før.

  Har klatret sammen

  Det er flere fellestegn når vi ser på Union Berlin og Freiburg som nå er tabellnaboer og som møtes til meget viktig kamp på Stadion An der Alten Försterei lørdag. Freiburg spilte i 2. Bundesliga så sent som i 2015/16-sesongen mens Union Berlin er inne i sin fjerde sesong i Bundesligaen gjennom hele klubbens 117-årige historikk. Nå som tre runder gjenstår av sesongen er begge sikret topp seks-plassering og europacupspill neste sesong. Det vil imidlertid være Champions League-deltakelse som er den virkelige konfekten.

  Kjemper med RB Leipzig

  Union Berlin og Freiburg står begge med 56 poeng. RB Leipzig har 57, men de har igjen tøff bortekamp mot Bayern München neste helg. Det ser dermed lyst ut for begge småklubbene som ikke har blitt tatt seriøst til tross for at de endte som nummer fem og seks forrige sesong. Laget som går seirende ut av lørdagens oppgjør kan virkelig kjenne smaken om første Champions League-deltakelse. Og skal vi bedømme ut ifra hvordan lagene gjorde det i Europa League denne sesongen vil man nok neppe gjøre seg bort i den turneringen heller. Det er nemlig enda flere likheter mellom lørdagens to klubber.

  Begge imponerte i Europa League

  Union Berlin vant fire av seks grippespillkamper i Europa League i høst og slo ut Ajax i playoff før det ble stopp i 1/8-finalen mot belgiske Union Saint-Gilloise. Freiburg gikk ubeseiret gjennom sin Europa League-gruppe, men røk mot Juventus i 1/8-finalen. Lørdagens verter ledes av sveitsiske Urs Fischer som har en enkel og grei oppskrift for hvordan han liker å se fotball bli spilt. Med 32 baklengsmål har hovedstadsklubben færrest baklengsmål i hele Bundesligaen denne sesongen. Statistikkene viser også at man har løpt nest mest av alle lagene og her er det hardt arbeid over hele linjen som gjelder. Christian Streich er den ubestridte sjefen i Freiburg. Over elleve år har han nå vært lagets trener og det blir neppe noen endring med det første.

  «Corner er mål»

  Felles i Union Berlin og Freiburg er at man har fokus på dødballer. Freiburg har 19 mål etter faste situasjoner i ligaen denne sesongen anført av fantastiske Vincenzo Grifo. Italieneren har allerede satt personlig rekord med 13 nettkjenninger denne sesongen og har ansvar for å slå alle dødballene. 2. plass på oversikten over Bundesligaens beste dødballag går til motstander Union Berlin som har 15 scoringer etter faste situasjoner i ligaen denne sesongen. Det utstedes herved varseltrekant på alle frispark og hjørnespark i lørdagens «lille storkamp»!

  Union Berlin Og Freiburg
  Union Berlin Og Freiburg: Kampen Om Topp 4 2

  Union Berlin og Freiburg: Tipset

  Spennende oppgjør det her. Et målspill er mulig da det har blitt under 2,5 mål i Union Berlins fire siste ligakamper.

  Union Berlin og Freiburg kjemper en hard kamp om å kvalifisere seg til Champions League for første gang. Union Berlin holder nå den viktige 4. plassen, men det er kun målforskjellen som skiller ned til lørdagens motstander. Skuffende bortetap for nedrykkstruede Augsburg forrige helg i en kamp der begge lagene slet tungt med å skape klare sjanser. 1-4-tap i det omvendte møtet 13. november, uavgjort i de to siste tilsvarende oppgjørene. Freiburg med to tap for RB Leipzig forrige uke. I helgens ligakamp debuterte Noah Weisshaupt fra start mens Kimberly Ezekwem fikk sitt første innhopp. Totalen viser dermed seks tap på syv møter med topp fem denne sesongen.

  På kampoddsen til Norsk Tipping tror vi mest på H-en til 2,15.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen