More

  Lyon mot Monaco: Trøbbel på begge fronter

  Helgens franske ligarunde starter på best mulig vis med Lyon mot Monaco allerede fredag kveld. Vertene ligger nede på 7. plass på tabellen og med fire poeng opp til Lille og 5. plassen som gir Europa Conference League-spill neste sesong er det kun seier som gjelder her.

  130 millioner euro utestående

  Det er imidlertid ting utenfor banen som har fått størst oppmerksomhet i Lyon de siste ukene. President Jean-Michel Aulas valgte å gi seg etter 36 år i klubben etter å ha blitt tilbudt en kompensasjonspakke på 10 millioner euro. John Textors Eagle Football-gruppe har samtidig lovet å kjøpe 1/3 av aksjene til OL Group. Amerikaneren har nå full kontroll i klubben, men det betyr samtidig et nytt ansvar. At det ikke blir Champions League-spill neste sesong medfører et solid økonomisk tap. RMC Sport melder at John Textor nå er nødt til å finne 130 millioner euro for å unngå at Lyon skal bli straffet av de økonomiske myndighetene. En god del av det vil komme via spillersalg denne sommeren, men det dekker neppe hele summen. Det forventes derfor at man også kommer til å selge aksjer i Lyons suksessfulle damelag. Skulle Textor ikke klare å bringe inn midlene trues klubben med både overgangsnekt og mulig nedflytting til Ligue 2.

  Kontrakt før salg?

  20 år gamle Castello Lukeba er blant spillerne som kan bringe inn etterlengtede midler, men det er én av spillerne Lyon absolutt ikke ønsker å bli kvitt. Den unge forsvarsspilleren har hatt en strålende sesong og har tatt del i hele 34 kamper i alle turneringer. Foot Mercato melder at han nå vil bli tilbudt en ny kontrakt, men selv om den skulle bli undertegnet er det fortsatt mulig at det ender med et salg.

  Elendig gressmatte i 0-0-kamp

  Champions League-spill blir det neppe for motstander Monaco heller. Det endte målløst i en meget kjedelig hjemmekamp mot Lille forrige helg og det skiller dermed hele åtte poeng opp til Marseille og 3. plassen. Oppmerksomheten må nå i stedet rettes mot å sikre 4. plassen som gir Europa League-spill. I kampen om den skiller det fem poeng ned til nettopp Lille. Foran forrige helgs viktige kamp var det varslet om en mulig forsvarskrise, men det løste seg da både Chrislain Matsima og Yllan Okou ble klare. Etter kampen handlet mest om sterk kritikk mot forholdene på Stade Louis II der gressmatten var i dårlig forfatning grunnet vanningsforbudet mellom 08.00 og 20.00. Trener Philippe Clement var ikke fornøyd med den avgjørelsen:

  – Jeg var overrasket over at matten ikke var vannet. Det ble bestemt av myndighetene og jeg er ikke fornøyd med den avgjørelsen. Det er imidlertid problemer med vannet i området for tiden.

  Clement forventer å bli sparket

  Den belgiske journalisten Sacha Tavoliere avslørte denne midtuken at landsmann Philippe Clement forventer å forlate Monaco etter sesongen. Han skal allerede ha vært i kontakt med Club Brugge med tanke på en eventuell retur. Det skal ha vært et krisemøte med klubbpresident Dmitry Rybolovev etter 0-4-tapet hjemme for Montpellier og Clement uttalte etter det møtet offentlig at han følte han hadde støtte. Tavoliere melder imidlertid at sannheten er en helt annen:

  – Clement er skuffet over klubbens forhold til han og forventer å bli sparket etter sesongen. Han er nostalgisk når han tenker på tiden sin i Club Brugge og har nylig vært i samtaler med den belgiske klubbens ledelse.

  Lyon mot Monaco:

  Lyon gikk fra tidlig ledelse til bortetap mot formlaget Clermont forrige helg. Alexandre Lacazette satt inn sitt 25. ligamål for sesongen, men det skiller nå fire poeng opp til Lille og 5. plassen som gir Europa Conference League-spill neste sesong. President Jean-Michel Aulas har gitt seg etter 36 år i klubben, erstatter John Textor varsler store spillersalg i sommer for å få orden på økonomien.1-2-tap i det omvendte møtet 11. september, hjemmeseier i fire siste tilsvarende ligaoppgjør. AS Monaco med 0-0 hjemme mot Lille søndag og med det forsvant trolig den siste sjansen til Champions League-spill. Der var Chrislain Matsima og Yllan Okou tilbake fra skader.

  Lyon Mot Monaco
  Lyon Mot Monaco: Trøbbel På Begge Fronter 2

  Tipset

  Vi forsøker H-en til 2,20 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen