More

  Europacupplasser på spill

  Mye begynner å bli avgjort i Ligue 1 denne sesongen, men i møtet mellom AS Monaco og Lille på Stade Louis II søndag ettermiddag har vi i alle fall to lag som fortsatt har noe å kjempe for i jakten på europacupplasser.

  To stygge tap førte til møter

  AS Monaco var inne i en minikrise i slutten av april med 0-3-tap for Lens og 0-4-tap for Montpellier i strake ligakamper. Etter sistnevnte kamp ble det kalt inn til et krisemøte der alle spillerne, trenerne og sportsdirektør Paul Mitchell deltok. Trener Philippe Clement skal ha vært sterkt kritisk til at enkelte spillere så mer frem imot sommerens overgangsvindu enn å kjempe i sesonginnspurten for AS Monaco. Belgieren avslørte også at han har hatt et møte med president Dmitry Rybolovlev, men det skal ikke ha vært med tanke på jobben i klubben kunne Clement fortelle i et intervju med Get French Football News:

  – Vi hadde et møte, men det handlet om å planlegge overganger for neste sesong. Vi er alle skuffet over de to tapene fordi vi før det kjempet om å kunne ta sølvet. Jeg føler jeg har presidentens støtte og har aldri følt det noe annerledes.

  Opptur etter krisemøte

  Om krisemøtene var det som skulle til vites ikke, men AS Monaco var i alle fall tilbake på vinnersporet forrige helg borte mot jumbo Angers. Det ser dermed lyst ut med tanke på europacupplasser. Fire runder før slutt styrer man dermed mot 4. plass og Europa League-spill til høsten. Seks poeng skiller opp til Marseille og Champions League og det synes tøft å ta igjen. Samtidig blir søndagens kamp meget viktig med tanke på europacupplasser da det skiller før avspark fem poeng ned til nettopp Lille og Europa Conference League-spill. Kaptein og toppscorer Wissam Ben Yedder var ikke med i troppen mot Angers etter å ha blitt suspendert av klubben grunnet at han ikke møtte opp til taktisk møte:

  – Wissam var ikke med på møtet vi skulle ha før treningen. Vi kan naturligvis ikke akseptere at spillere ikke møter opp. Det er vanlige regler her i klubben som må respekterer. Vi bestemte derfor at han ikke skulle være med i troppen mot Angers.

  Den franske ungdomslandslagsspilleren Maghnes Akliouch har undertegnet ny kontrakt frem til 2026 etter å ha vært linket til både Rennes og Lille mens Aleksandr Golovins agent avslører at russeren skal være ønsket av flere Premier League-klubber etter en flott sesong med åtte mål og syv målgivende pasninger fra sin midtbaneposisjon.

  Toppscorer linkes bort

  Motstander Lille med bortetap for Reims forrige helg og det blir dermed en skikkelig kamp om europacupplasser. Det skiller nå kun tre poeng ned til både Rennes og Lyon som jager bakfra. Midtbanespiller Rémy Cabella har undertegnet ny kontrakt frem til 2025, men Jonathan Bambas tid i klubben virker å gå mot slutten. En ny kontrakt er fortsatt ikke undertegnet og han kan dermed reise gratis 30. juni. Samtidig er stjernespiss Jonathan David fortsatt sterkt linket til storklubber som Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester United, Bayern Munich og Paris Saint-Germain etter en strålende sesong med 21 ligascoringer. Kanadieren holder dermed 3. plassen på den franske toppscorerlisten, tre mål bak Alexandre Lacazette og Kylian Mbappé.

  Europacupplasser
  Europacupplasser På Spill 2

  Tipset

  Etter to tap slo AS Monaco tilbake med 2-1-seier borte mot jumbo Angers sist, men med seks poeng opp til Marseille og 3. plassen synes det vanskelig å klare Champions League-spill. Kaptein Wissam Ben Yedder ble droppet fra troppen til den kampen etter at han møtte opp for sent til trening. 3-4-tap i det omvendte møtet 23. oktober, 1-3-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Lille holder 5. plassen som gir europacupplasser neste sesong. Det skiller imidlertid kun tre poeng ned til Rennes og Lyon. Tidlig baklengsmål ble avgjørende i bortetapet for Reims forrige helg og kun én av de seks siste bortekampene er dermed vunnet. Rémy Cabella har forlenget kontrakten.

  B til 2,35 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen