More

  Høy temperatur på Lerkendal i hatoppgjøret mellom Rosenborg og Molde

  Det ble ampert og hett på Lerkendal da Rosenborg tok innersvingen på erkefienden.

  Det tennet voldsomt til på tampen av førsteomgangen i hatoppgjøret Rosenborg – Molde søndag ettermiddag. Da stod det allerede 1-1 på resultattavla etter scoringer av Isak Thorvaldsson og Emil Breivik, men scoringene var langt ifra førsteomgangens største snakkis.

  LES OGSÅ: KFUM klare for Eliteserien

  I det 40. minutt burde Adrian Pereira vært utvist for en forferdelig takling på Mathias Løvik, men RBK-backen var heldig og slapp unna med gult kort. Det gjorde imidlertid ikke Ole Sæter, som fra benkplass tok fart og dyttet ned Løvik like etter, og trønderspissen klarte altså det kunststykket å bli utvist uten å spille kampen. Og Løvik ville ikke være stort dårligere, og pådro seg to gule kort på under ett minutt, og kunne dermed ta følge med Sæter ned spillertunnelen før førsteomgangen var over.

  Nytt VIF-tap

  Men i andreomgangen var det Rosenborg som festet grepet om kampen, og Lerkendal løftet seg da tenåringsfenomenet Sverre Nypan bredsidet inn trøndersk ledelse drøyt ti minutter før slutt. Og fire minutter på overtid, satte Emil Fredriksen et vakkert punktum på det dramatiske oppgjøret med et kremmerhus av en scoring, og Rosenborg vant dermed 3-1 over erkefienden fra rosenes by.

  Rosenborg
  Sverre Nypan Scoret I Hatoppgjøret Mot Molde.

  I Sarpsborg, vartet Sarpsborg 08 opp med drømmescoringer på rekke og rad, da Vålerenga gikk på nytt, fortjent tap, deres fjerde strake. Mikkel Maigaard ble tomålsscorer i løpet av de første 45 i en svært underholdende førsteomgang, og Andrej Ilics utligning i det 25. minuttet ble til slutt lite annet enn et trøstemål. Niklas Sandberg scoret et nydelig mål etter snaue halvtimen, før danske Maigaard satte punktum på den underholdende omgangen og sørget for at det stod 3-1 til pause. Vålerenga skapte fornyet spenning i matchen etter hvilen, da Aaron Kiil Olsen headet inn ny redusering ti minutter før slutt. Vålerenga jaget på for en utligning, men poengene ble til slutt igjen i Sarpsborg.

  Nå kan du prøve abonnement på Tipsbladet i fire uker for kun fem kroner!

  Rasisme på Nadderud

  På Nadderud hadde serieleder Bodø/Glimt ingen problemer med å ta seg av nedrykkstruede Stabæk, men kampen vil bli husket for noe helt annet enn festfotballen som ble servert av bodøværingene. Glimt-back Brice Wembangomo ble nemlig utsatt for grov rasisme fra tribunen på Nadderud, og de to lags trenere Bob Bradley og Kjetil Knutsen, samt Mushaga Bakenga, ta en alvorsprat med hjemmefansen.

  – Brice går bort til dommeren og gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting» etter ham. Jeg synes det er helt sjokkerende. Helt bak mål. Og jeg ønsker at de som har gjort det får en lang, lang straff, for det hører ikke hjemme verken på fotballbanen eller andre steder samfunnet, så det må vi få slutt på med det samme, sa en krystallklar Glimt-kaptein til TV 2 i pausen.

  Bodø/Glimt vant for øvrig kampen 4-0.

  Resultater Eliteserien 27. runde

  • HamKam – Viking 3-0
  • Brann – Odd 2-1
  • Lillestrøm – Haugesund 1-0
  • Rosenborg – Molde 3-1
  • Sarpsborg 08 – Vålerenga 3-2
  • Stabæk – Bodø/Glimt 0-4
  • Tromsø – Strømsgodset kl. 19:15
  • Aalesund – Sandefjord mandag kl. 19:00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen