More

  KFUM Oslo klare for Eliteserien

  OBOS-LIGAEN: KFUM Oslo sikret seg klubbens aller første opprykk til den øverste divisjonen da Skeid knepent ble slått 1-0.

  KFUM Oslo hadde søndag muligheten til å sikre seg sitt første opprykk til Eliteserien noen sinne, da nedrykksklare Skeid besøkte Kåffas midlertidige hjemmebane, Intility Arena. Og vertene tok godt vare på muligheten, skjønt det satt langt inne for Johannes Moesgaards mannskap.

  LES OGSÅ: Kontroversiell Newcastle-seier

  Remi André Svindland ble nemlig matchvinner og den store helten for KFUM da han scoret kampens eneste mål midtveis i andreomgang, og målet var nok til å sende Oslo-laget rett opp til Eliteserien, der de slår følge med ligamester Fredrikstad.

  Kfum Oslo
  Remi-André Svindland Sørget For Alle Tre Poengene Og Opprykket For Kfum Oslo I 1-0-Seieren Over Skeid.

  Dermed er KFUM Oslo i ferd med å gjennomføre en vanvittig sesong. Jørgen Isnes var i flere år nære å lede klubben til Eliteserien, uten å lykkes, før han årets sesong tok plass i trenerstolen på Marienlyst for å trene Strømsgodset. Arvtakeren, Johannes Moesgaard, fikk en marerittstart på sesongen, og gikk av banen uten seier i de seks første ligarundene. Når den første seieren kom, sluttet nesten ikke Kåffa å vinne, og dermed er de klare for sin første sesong på øverste nivå i klubbens 84 år lange historie.

  Kapteinen sviktet i Jerv

  Bunnløs jubel i hovedstaden, men lite annet enn fortvilelse i Grimstad. Hødds 2-1-seier over Start, betydde at Jerv måtte ha tre poeng mot Åsane for ikke å havne under nedrykksstreken. På et søkkvått Levermyr var baneforholdene så middelmådige at det aldri var mulighet for å spille feiende flott angrepsfotball. Men, Mathias Wichmann hadde muligheten til å sende laget sitt over streken i siste minutt av ordinær tid, da vertene ble tildelt et tvilsomt straffespark.

  Men, mellom Jerv-kapteinen og tre poeng stod Åsanes keepertrener Erik Østgård, som stod i mål for gjestene. 39-åringen reddet forsøket fra Wichmann på mesterlig vis, og Åsane fikk dermed med seg et svært verdifullt poeng tilbake til Bergen, som kan være helt avgjørende for om oransjetrøyene rykker ned eller blir værende i OBOS-ligaen. Jerv på sin side, reiser til ligamester Fredrikstad i siste ligarunde, avhengig av tre poeng for å spille kvalik om fornyet OBOS-kontrakt.

  Fredrikstad ble ligamestere

  I Østfold så Moss ut til å stikke av gårde med alle poengene i derbyet mot opprykksklare Fredrikstad. Mossingene kom bakpå 0-1 fire minutter etter pause, men snudde kampen i sin favør. 2-1-ledelsen så ut til å holde, men fire minutter på overtid, sørget Henrik Kjelsrud Johansen for balanse i regnskapet og 2-2 på Melløs.

  Det ene poenget var nok for Fredrikstad til å bli kronet ligamestere, og det er lite å si på at de vil bli stående som nummer 1 på tabellen når ligasesongen er over om en uke. Østfoldingene har vært relativt klart best over en hel sesong i OBOS-ligaen, og før siste runde, er det altså avgjort hvilke to klubber som rykker direkte opp til Eliteserien. I motsatt ende av tabellen, lever spenningen videre for Jerv, Hødd og Åsane, som vil kjempe for livet i siste ligarunde neste søndag.

  Resultater OBOS-ligaen 29. runde

  • Bryne – Sogndal 2-1
  • Hødd – Start 2-1
  • Jerv – Åsane 0-0
  • KFUM Oslo – Skeid 1-0
  • Kristiansund – Raufoss 1-2
  • Moss – Fredrikstad
  • Mjøndalen – Kongsvinger 1-3
  • Sandnes Ulf – Ranheim 3-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen