More

  Champions League: HJK Helsinki – Molde

  HJK HELSINKI – MOLDE: Moldes jakt på gruppespillet i Champions League starter i kveld.

  Det er duket for andre kvalrunde til Champions League, og Molde starter jakten på gullkantet deltakelse i høstens gruppespill, når HJK Helsinki står på motsatt side.

  Molde

  Norge har ikke hatt et lag med i gruppespillet siden 2007 da Rosenborg var med. Molde har kommet til gruppespillet én gang tidligere, i 1999. Da fikk møringene bryne seg på blant annet Real Madrid og Porto, og stod til slutt igjen med bare tre poeng og rask CL-exit. Molde har blitt gitt en overkommelig vei til et gruppespill i Europa denne sesongen. Tar de seg forbi HJK Helsinki, venter Klaksvik eller Häcken i neste runde. Avanserer de også derfra, vil de være sikret minimum gruppespill i Europa League.

  Hjk Helsinki - Molde
  Eric Kitolano Scoret Tre Av Moldes Mål I 5-1-Seieren Mot Sarpsborg 08.

  Først må imidlertid HJK Helsinki passeres, og Molde må finne seg i å være relativt klare favoritter. Erling Moes mannskap er nemlig i storform, og har vunnet fire strake i cup og serie. De har også scoret 12 mål på sine tre siste kamper, og har avansert til fjerdeplass i Eliteserien. Forrige serierunde slo de Sarpsborg 08 hele 5-1, der Eric Kitolano ble den store helten med sitt første hattrick for klubben. Nå håper hele Molde at midtbanespilleren tar med seg den fine målformen fra hjemlig spill ut i Europa.

  HJK Helsinki

  I motsetning til mange europeiske klubber på denne tiden, er også HJK Helsinki midt i sesong. Det finske hovedstadslaget ligger på tredjeplass i Veikkausliiga med 31 poeng etter 17 spilte kamper. De har fire poeng opp til ledende SJK. Mange Molde-supportere vil nok dra kjenning på HJKs stopperkjempe Joona Toivio. 35-åringen tilbrakte fem sesonger i rosenes by mellom 2013 og 2017, og har vært en viktig brikke for finnene det siste halvannet året. Denne sesongen har han startet ti av kampene i hjemlig liga.

  Hjk Helsinki - Molde
  Joona Toivio Og Hjk Tok Seg Hårfint Forbi Larne Fc.

  HJK har allerede vært igjennom én runde i kvalifiseringen til Champions League-gruppespillet. De møtte nordirske Larne FC i første runde, og tok seg hårfint videre med 3-2-seier sammenlagt. Returoppgjøret i Belfast gikk til ekstraomganger, og et selvmål av hjemmelagets Shaun Want sendte til slutt finnene videre til kveldens runde. Returoppgjøret på Aker Stadion spilles neste onsdag.

  HJK Helsinki – Molde: Odds fra Norsk Tipping

  • H 5,30
  • U 3,55
  • B 1,67

  Tipset

  • Tomålsseier til Molde
  • Odds: 4,50

  Vi ser vanskelig for oss annet enn en komfortabel Molde-seier her, og tror de får med seg en behagelig tomålsledelse før returen i rosenes by neste uke.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen