More

  Helgens godbit finnes i Milano

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det er liten tvil om hva som er ukens store høydepunkt i Italia. Søndag kveld er det igjen duket for byderby i Milano når Inter og Milan møtes til «Derby della Madonnina». Tradisjonelt var dette et møte mellom overklassen i Inter og arbeiderklassen i Milan, men de forskjellene har stort sett forsvunnet de siste årene. Det er alltid et meget interessant oppgjør i en stor rivalisering der begge lagene som kjent benytter San Siro som hjemmebane.

  Hva skjer med Skriniar?

  Inter holder 2. plassen på tabellen, men det skiller hele 13 poeng opp til serieleder Napoli. Samtidig skiller det kun tre poeng ned til Roma og 6. plassen. Semifinaleplass i cupen ble sikret med 1-0-seier hjemme mot Atalanta tirsdag. Der sto Marcelo Brozovic og Samir Handanovic over med skader. Det ble en jevn cupkamp der Matteo Darmian satt inn vinnermålet rett før timen var spilt. Milan Skriniar var ikke med i troppen og det store spørsmålet nå er hva som skjer med stopperstjernen. 27-åringen er som kjent klar for PSG når kontrakten utløpet til sommeren, men man ble ikke enig med den franske storklubben om å gjennomføre overgangen allerede nå. Trener Simone Inzaghi virker ikke helt overbevist om å benytte Skriniar i tiden fremover heller:

  – Det er ikke noe problem med han. Han er vår spiller frem til 30. juni og vil trene så godt han kan. Han er profesjonell. Så er det opp til meg før hver kamp å bestemme om jeg ønsker å benytte han eller ikke.

  Romelu Lukaku fikk sjansen fra start mot Atalanta, men virket igjen å være helt ute av kampform etter en sesong preget av skader. Det som i alle fall er klart er at Nicolo Barella blir i klubben ut sesongen. Chelsea forsøkte seg med et sent bud rett før overgangsvinduet stengte, men det var aldri tvil om at Inter ønsket å beholde sin store midtbanestjerne.

  Milan i krisemodus

  Milan kommer til søndagens derby med skikkelig krisestemning i laget. Etter å ha rotet bort tilsynelatende trygg 2-0-ledelse i sluttminuttene hjemme mot Roma i serien ble det tap etter ekstraomganger hjemme for Torino i cupen. Deretter fulgte 0-3-smell mot nettopp Inter i supercupen før det ble 0-4-tap for Lazio i serien. Forrige helg skulle den regjerende mesteren slå tilbake hjemme mot et Sassuolo-lag helt ute av form, men endte i stedet opp med fem baklengsmål. Charles De Ketelaere fikk sjansen fra start i serien for første gang på 120 dager, men var totalt usynlig. I forsvaret er Theo Hernandez bare én av mange spillere totalt ute av form. Etter 2-5-tapet meldte italienske medier at trener Stefano Pioli ble kalt inn til møte med direktørene i klubben, men det skal ikke være snakk om at trenerens jobb foreløpig er truet. Det spekuleres imidlertid at det blir omlegging til 4-3-3-formasjon fra og med denne kampen. Klubblegenden Alessandro Nesta er klar på at det ikke er treneren som er problemet:

  – De må styrke troppen. Pioli har ingen spillere som kan komme inn og endre kampene. Ibra og Giroud er gamle og tåler ikke 90 minutter. Vi trenger noen som kan score mål. Etter å ha vunnet Scudettoen må du investere. Laget presser mindre enn forrige sesong og blir stående halvveis. Da spiller motstanderen seg rett gjennom. Dette er grunnet at man er slitne og ikke i toppform. Å spille med høyt press og høy intensitet over lang tid koster spillerne mye fysisk.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen