More

  Helgens godbit: De Kraker!

  PSV Eindhoven – Feyenoord
  Søndag 14. mars, kl. 14.30
  Kampodds
  Coolbet 1,88 4,05 4,01
  Norsk Tipping 1,75 3,65 3,50
  Unibet 1,83 4,00 3,90
  PSV Eindhoven mot Feyenoord er ett av de største oppgjørene i nederlandsk fotball og rivaloppgjøret kalles for «De Kraker». Ni runder før slutt har søndagens møte også stor betydning tabellmessig. Vertene har fortsatt et lite håp om å kunne utfordre Ajax om ligagullet mens Feyenoord kjemper en hard kamp om å sikre seg europacupspill neste sesong.
  Schmidt mot Ihattaren
  PSV Eindhoven har nå kun ligaspillet igjen å konsentrere seg om. I kvartfinalen i cupen ble det 1-2-tap borte mot Ajax mens Europa League-sluttspillet tok slutt allerede i den første runden. Borte mot Olympiakos utlignet laget to ganger, men det endte med 2-4-tap. 2-0-ledelse i returoppgjøret hjemme holdt til avansement på bortemålsregelen, men grekernes scoring i 88. minutt førte til at man ble slått ut. I ligaen skiller det seks poeng opp til tabelleder Ajax som i tillegg har én kamp mindre spilt. I siste hjemmekamp var PSV Eindhoven på vei mot meget viktig seier mot hovedrivalen, men Ajax utlignet på straffespark i 92. minutt. To tidlige scoringer av Eran Zahavi og sent mål av Noni Madueke sikret 3-1-seier borte mot Fortuna Sittard søndag. Der ble Mohammed Ihattaren igjen plassert på benken. 19-åringen har uttalt seg svært kritisk til hvor lite tillit han får av trener Roger Schmidt mens flere av de mer rutinerte spillerne i troppen mener at Ihattarens oppførsel burde medføre at han ikke får plass i kamptroppen engang. 1-3-tap i det omvendte møtet 31. januar, 1-2-1 på de fire siste tilsvarende oppgjørene med magre 3-3 i total målforskjell.
  Varsler sommersalg
  Feyenoord har vært gjennom noen tunge uker med tap for Heerenveen i cupen, så strake U-er mot Twente og Groningen i ligaen, før det ble 2-4-tap for AZ Alkmaar. Lørdag slo imidlertid laget skikkelig tilbake med 6-0-seier hjemme mot VVV Venlo. Gjestene holder dermed 5. plassen på tabellen som gir playoff om europacupspill, men det skiller kun tre poeng opp til AZ Alkmaar og bronsen. I lørdagens oppgjør voktet Nick Marsman buret i Justin Bijlows fravær mens Bart Nieuwkoop sto over med skade. Steven Berghuis var som vanlig den store profilen med både scoring og to målgivende pasninger. I intervjuet med ESPN etter kampen uttalte stjernespilleren seg usikkert om fremtiden:
  – Arne Slot har spurt meg om jeg kunne tenke meg å bli i Feyenoord. Jeg har fortsatt kontrakt én sesong til, men jeg vet ikke hva som skjer. Akkurat nå ta jeg bare én kamp av gangen. Jeg ønsker å avslutte sesongen sterkt og så dra til EM-sluttspillet.
  De store økonomiske problemene i Feyenoord gjør at det er flere enn Berghuis som kan bli solgt til sommeren. Orkun Kokcu var linket til både Leeds og Leicester i januarvinduet, men klubben ønsket ikke å slippe spilleren på lån. Til sommeren blir det trolig salg:
  – Jeg er glad for at klubber som Leeds og Leicester viser interesse i meg til tross for at jeg har vært skadet og ikke spilt så mye. Jeg har kontrakt til 2025, men situasjonen har endret seg. Feyenoord har vært åpne om de økonomiske problemene og at man går i underskudd. Hvis en klubb kommer med et bud til sommeren tror jeg Feyenoord vil lytte til det.
  Forrige uke kom det også rapporter om at Malmö ønsker å hente spiss Nicolai Jørgensen som har mistet startplassen sin til Bryan Linssen. Den svenske storklubben som ledes av tidligere Feyenoord-spiss Jon Dahl Tomasson kan fortsatt handle da overgangsvinduet er åpent ut mars, men det er usikkert om man har mulighet til å betale de fem millionene euro Feyenoord ønsker.
  Tips
  PSV Eindhoven blir naturlige favoritter og 1,88 er godkjent hjemmeodds.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen