More

  Hvem, hva hvor i Premier League

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Skal noen klare å utfordre Manchester City i kampen om Premier League-tittelen? Vil de tre nyopprykkede, Burnley, Sheffield United og Premier League-debutant Luton, makte å overleve? Det er bare ganske nøyaktig én måned igjen til det tas avspark for ny sesong i England, og klubbene gjør nå de siste utskiftningene i spillerstallen – samtidig som det inviteres til sesongforberedelser på gress og i treningsrom.

  Klart mest aktiv i vinduet har Chelsea vært, selv om det så langt stort sett har dreid seg om spillere som har forsvunnet ut. Noe måtte naturligvis gjøres etter forrige sesongs voldsomme kjøpsbonanza. Noe av det samme gjelder i Nottingham Forest, mens det er Arsenal som så langt har brukt mest penger. Tittelen glapp på oppløpet forrige sesong, men med trioen Declan Rice, Jurrien Timber og Kai Havertz inn dørene fremstår The Gunners som en opplagt tittelkandidat også denne sesongen.

  Liverpool antas også å slå tilbake, og de to foreløpige midtbaneinngangene på Anfield vise med tydelighet at Klopp & Co igjen mener alvor.

  Tipsbladet er tett på absolutt alle overganger, både i Premier League, The Championship, League One og League Two. Alle bekreftede overganger finner du her – og denne oppdateres naturligvis daglig.

  Denne artikkelen var først tilgjengelig for abonnenter torsdag, men også denne er oppdatert med aller siste nytt.

  ARSENAL

  Mange mente Arsenal kastet bort en gyllen mulighet til etterlengtet Premier League-tittel forrige sesong. Det kan nok stemme, i en sesong hvor klubber som Chelsea og Liverpool opplevde tunge nedturer. Å stoppe City er imidlertid ikke bare enkelt, for noen. De nevnte utfordrerne vil komme sterkere tilbake kommende sesong, men også Arsenal vil ta nye steg. Ingen viktige brikker forsvinner ut (med et lite unntak for Granit Xhaka som er klar for Leverkusen), mens spillere som Declan Rice, Kai Havertz og Jurrien Timber vil gi Arteta atskillig flere verktøy.

  Bærebjelker som William Saliba, Bukayo Saka, Reiss Nelson og Aaron Ramsdale har signert nye langtidskontrakter. Thomas Partey og Granit Xhaka forsvinner ut, og det gjør trolig også Nicolas Pepe, Folarin Balogun, Albert Sambi-Lokonga, Nuno Tavares and Cedric Soares, men for øvrig virker Arteta å beholde sine viktigste. Totalt sett vil Arsenal være klart styrket ved sesongstart, og fortsatt kan det ankomme flere.

  ASTON VILLA

  Unai Emery gjorde formidabel jobb med Aston Villa forrige sesong. Arvet fra Steven Gerrard et lag som lå i nedrykksumpa, med klare stridigheter innad i laget. Emery snudde opp- ned på alt, og ledet klubben til spill i Europa. I skrivende stund har det vært få forandringer i spillerstallen. Ingen har forsvunnet ut, mens tidligere Leicester-spiller Youri Tielemans i skrivende stund er eneste nykommer. Flere vil imidlertid ankomme, og mye tyder på at Villarreal-forsvarer Pau Torres blir nestemann inn.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Youri Tielemans Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 15

  Leicester-vingen Harvey Barnes skal også stå høyt på ønskelista, mens Emery sies å vurdere gjenforening med Sevilla-keeper Yassine Bounou. Det skal også renskes opp i stallen, og spillere som Morgan Sanson, Calum Chambers, Leander Dendoncker, Keinan Davis, Marvelous Nakamba, Wesley og Jaden Philogene virker alle på vei ut. Cameron Archer, Philippe Coutinho, Robin Olsen og Bertrand Traore går også usikker Villa-fremtid i møte.

  BOURNEMOUTH

  Gary O’Neil ledet Bournemouth til ny Premier League-kontrakt, men ble uansett veid og funnet for lett for nye eiere på Vitality. Klubbens nye eier (Bill Foley) vil se The Cherries spille mer attraktiv fotball, og ambisjonene er høyere enn bare Premier League-status. Andoni Iraola imponerte i ledelsen for Rayo Vallecano, og flere klubber sto klare til å snappe ham. Bournemouth måtte reagere raskt, og dette gikk ut over O’Neil.

  Flere spillere forventes både inn- og ut portene på Vitality, og førstemann inn ble Justin Kluivert. Kluivert jr. vil dermed å ha spilt i Europas fem største ligaer allerede før han fyller 25 år, men så langt har han langt frem til å fylle pappa Patricks sko.

  Hamed Traore spilte i Bournemouth også forrige sesong, men lånet er nå gjort om til permanent avtale. Jack Stacey (Norwich), Jefferson Lerma (Palace), Ben Pearson (Stoke), og Jordan Zemura (Udinese) har forsvunnet ut. Venstrebacken Milos Kerkez (Alkmaar), Newcastle-keeper Karl Darlow og Galatasaray-forsvarer Sacha Boey er av spillere som nylig har blitt linket til et Bournemouth-lag – som Irola lover vil bli et offensivt skue kommende sesong.

  BRENTFORD

  Tre spillere inn i Brentford, så langt. Kevin Schade er gitt permanent kontrakt etter forrige sesong å ha vært innleid fra Freiburg. Fra Freiburg kommer også Mark Flekken, og sistnevnte er naturligvis hentet for å fylle tomrommet David Raya snart vil etterlate seg. Atskillige toppklubber har meldt sin interesse for Raya. Tottenham nektet betale de 40 pundmillionene Brentford krever for sin sisteskanse, mens også Manchester United synes prisen er i overkant stiv. Raya vil nok uansett forsvinne før vinduet stenger.

  Sommerens tredje spillerkjøp ble gjort tirsdag, og mer enn man betalte for Wolves-spiller Nathan Collins har man aldri betalt før. 22-åringen, som har skrevet seksårskontrakt, ble kjøpt for £23 millioner.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Nathan Collins Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 16

  Pontus Jansson har reist hjem til Allsvenskan, men for øvrig er det ingen tungvektere som har forsvunnet ut. Det store for spørsmålet for The Bees er uansett Ivan Toney. Måljegeren er som kjent suspendert i hele åtte måneder, men likevel er det storklubber som vil ønske å kjøpe ham løs fra kontrakten i Brentford. Uansett må Thomas Frank lete etter en ny spiss som kan sørge for de nødvendige nettkjenningene.  Å satse på at Bryan Mbeumo gjør oppgaven i Toneys fravær er neppe spesielt bærekraftig. Nottingham Forest-angriper Brennan Johnson, den 18-årige Watford-angriperen Jack Grieves, Lyon-vingen Romain Faivre og Leeds Uniteds midtbanespiller Crysencio Summerville er av dem som nylig har blitt koblet med The Cherries.

  BRIGHTON

  For aller første gang i Brightons historie gjøres det klart for spill i Europa. Forrige sesongs 6.plass var enorm, og klubbens kjøp- og salg-historikk er formidabel. Spillere ankommer gjerne badebyen for en slikk og ingenting, før de deretter selges for store penger. Marc Cucurella, Ben White, Leandro Trossard og Alexis Mac Allister er eksempler på spillere som har skaffet seg stjernestatus i Brighton, før de er videresolgt med gullkantet fortjeneste. Mye tyder på at Moisés Caicedo er nestemann ut, når Chelsea er av klubbene som ligger langflate etter midtbanespilleren.

  Brighton henter uansett nytt, ofte for småpenger. Mahmoud Dahoud og James Milner har i sommer begge ankommet gratis, for å fylle hullene på midtbanen.

  Fra Watford har samtidig spissen João Pedro ankommet. For Pedro måtte man grave dypere i lommeboka, men Seagulls-ledelsen gjør sjelden feil i overgangsvinduet. Det gjør de nok heller ikke gjennom kjøpet av den unge burvokteren Bart Verbruggen fra Anderlecht. Håper også å få kjøpt Lewi Colvill, men forrige sesongs leiesoldat virker å skrive ny kontrakt i Chelsea. Steven Alzate og Simon Adingra har begge returnert fra vellykkede låneopphold i Belgia, og begge gis nå muligheten til å spille seg inn i varmen på Amex. Den unge italienske midtbanespilleren Simone Pafundi og Manchester Citys Taylor Harwood-Bellis blir linket inn mens andrekeeper Robert Sanchez skal være ønsket av Manchester United.

  BURNLEY

  The Clarets er tilbake i Premier League, og det takket være formidabel jobb av Vincent Kompany. Belgieren hadde enorm oppgave på Turf Moor, men maktet altså å legge om spillestilen og å hente spillerne han trengte for å krone forandringen med overlegent opprykk og ligatittel i The Championship. Jordan Beyer er gitt permanent kontrakt etter imponerende sesong på lån fra Borussia Mönchengladbach. I tillegg har klubben hentet den pålitelige midtstopperen Dara O Shea fra West Bromwich, mens Michael Obafemi er hentet fra Swansea. Fjerde, og i skrivende stund sist, nykommer er sisteskansen Lawrence Vigouroux.

  Burvokteren bidro til opprykk og League Two-tittel for Leyton Orient forrige sesong, og i alle sine tre sesonger på Brisbane Road har han blitt kåret til klubbens beste spiller. Vigouroux er uansett ikke påtenkt jobben som førstekeeper. Arijanet Muric imponerte i buret forrige sesong, og nå virker man også å napp på Manchester City-keeper James Trafford – som holdt nullen gjennom hele Englands vei til tittelen i U21-EM.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League James Trafford England Em Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 17

  Veteranangriper Ashley Barnes er gitt fritt leide til Norwich, men ellers er det vesentligste i stallen intakt. Flere spillere vil hentes inn, og Nathan Tella er av dem øverst på blokka. Tella scoret forrige sesong 15 mål på lån fra Southampton, og Kompany ønsker angriperen med videre. Dortmund-stopper Soumaila Coulibaly meldes på vei til sesonglangt låneopphold.

  CHELSEA

  Det kan være tungt å henge med i svingene på Chelseas overgangsmarked. Spillere både kjøpes og selges over en lav sko etter eierskiftet. I forrige to overgangsvinduer ble det brukt over 600 millioner pund, men 12.plassen sto alt annet en i samsvar med utleggene. Så langt i sommer har det handlet om å rydde stallen, og samtidig hente hjem noen av pengene som ble brukt. I juni ble det da også notert spillersalg for over £200 millioner.

  Mason Mount, Kalidou Koulibaly, Kai Havertz, Mateo Kovacic, Ruben Loftus-Cheek, Edouard Mendy, Cesar Azpilicueta, Tiemoue Bakayoko og N’Golo Kante (av totalt 20 avganger) er av dem som har forsvunnet ut, mens angrepsduoen Christopher Nkunku, Nicolas Jackson og unggutten Kendry Paez er av dem som har ankommet Stamford Bridge.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Nicolas Jackson Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 18

  Og det var naturligvis angripere med nese for mål Chelsea trengte mer enn noe annet. Bare fire Premier league-klubber scoret færre mål enn Chelsea forrige sesong. Flere nykommere forventes inn, og øverst på ønskelista virker Brightons midtbanespiller Moises Caicedo å stå. Arsenal-angriper Folarin Balogun er også ønsket, mens Marc Cucurella kan være på vei til Tottenham.

  Mauricio Pochettino får et nykomponert lappeteppe av en Chelsea-stall å forholde seg til, og klubbens nye eierskap virker ikke å boble over av tålmodighet. Et nykomponert Chelsea-lag vil bli spennende å følge kommende sesong, og fortsatt vet man altså ikke helt hvilke spillere Pochettino får å forholde seg til.

  CRYSTAL PALACE

  Roy Hodgson hadde ingen problemer med å lede Palace til ny kontrakt, etter å ha overtatt etter Patrick Vieira. Veteranen har takket ja til enda en sesong på Selhurst Park, til tross for at han noen dager før ligastart fyller 75 år. Det vil bli gjort forandringer i stallen, og i skrivende stund er det fortsatt uklart hva som skjer med stjernespiller Wilfried Zaha. 30-åringens kontrakt med Palace utgikk 1.juli, og driblefansen står dermed fritt til å velge sin neste arbeidsgiver.

  Paris Saint-Germain er av klubbene som har vist interesse, men Zaha kan like gjerne bli værende i trygge omgivelser med sitt kjære Palace. Ny og ytterligere forbedret Zaha-kontrakt ligger klar til signering når ha neste uke returnerer fra bryllupsreise.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Zaha Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 19

  Marc Guehi skal samtidig være ønsket av flere topp 6-klubber, inkludert Newcastle og Liverpool. Jefferson Lerma er hentet fra Bournemouth, men dette er i skrivende stund eneste nykommer. Albert Sambi Lokonga var ingen suksess på lån fra Arsenal, og midtbanespilleren har returnert til The Gunners – der han nok heller ikke har noen fremtid. Luka Milivojevic, James McArthur og Jack Butland har alle takket for seg. Palace-ledelsen sies å følge utviklingen rundt Allan Saint-Maximin, som tippes å kunne bli solgt fra Newcastle.

  EVERTON

  For andre sesong på rad sto Everton på kanten av stupet, bare for å redde fortsatt Premier League-status gjennom god sluttspurt. For å unngå å havne i samme situasjon igjen, må Sean Dyche være aktiv i overgangsvinduet. Tom Davies har forlatt Goodison etter totalt 13 års tjeneste, mens også Asmir Begovic. Yerry Mina og Andros Townsend har forsvunnet.  Mason Holgate, Dele Alli, Jean-Philippe Gbamin og Andre Gomes kan snart følge etter ut døra. Landslagskeeper Jordan Pickford er samtidig ettertraktet.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Seamus Coleman Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 20

  Lagkaptein og superveteran Seamus Coleman har takket ja til enda ett år med The Toffees, men Everton benyttet seg ikke av muligheten til permanent avtale med Conor Coady – som da heller forsvant til Leicester.

  Blackburn-stopper Scott Wharton skal være ønsket i Coadys posisjon. Det er uansett offensivt skoen trykker som mest for Everton, og kjøpet av Neal Maupay ble av Tipsbladet kåret til en av forrige sesongs aller største blundere. Dominic Calvert-Lewin er mer på sykestua enn på banen, mens Ellis Simms torsdag ble solgt til Coventry. Swansea-angriper Joel Piroe og Arnaut Danjuma er av offensive spillere som kobles med Everton. Kan hende er det også på tide å gi 20-årige Tom Cannon en mulighet? Fortsatt er ingen kjøp bekreftet.

  FULHAM

  Manager Marco Silva har vist ryggrad ved å takke nei til tullete mye penger for å gjøre jobb i Saudi, og at 45-åringen blir værende på Craven Cottage betyr mye. Jobben han har gjort i klubben han overtok etter nedrykket til The Championship står til 20 i stil. Få trodde Fulham ville overleve i toppdivisjonen, men, til tross for åtte kampers karantene på toppscoreren endte man altså på øvre halvdel. Så langt i vinduer har London-klubben forholdt seg rolig.

  Det er som alltid rykter rundt Aleksandar Mitrovic, mens West Ham sies å ha Joao Palhinha som førstevalg når de skal erstatte Declan Rice. Palhinha ble kjøpt for røverpris (£18 mill), og Fulham vil kreve mange ganger dette om de skal selge nå.

  Premier League; Joao Palhinha
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 21

  Tosin Adarabioyo blir også linket bort, mens Wilian er gitt nytt kontraktstilbud etter å ha takket nei til det første. Ettertraktede Antonee Robinson signerte fredag ny femårskontrakt. Fulham har også en «se opp for spiller» i Luke Harris. 18-åringen fikk sin Premier League-debut i oktober i fjor, og den offensive midtbanespilleren vil garantert bli å se mer denne sesongen. 

  I to av sesongens tre første bortekamper venter Manchester City og Arsenal, så her gjelder det å være på tå hev fra start – som de var i sesongstarten mot Liverpool forrige sesong. Yerry Mina og James Ward-Prowse er av flere som skal være ønsket inn før avspark, men i skrivende stund er ingen kjøp bekreftet.

  LIVERPOOL

  Liverpool er ett år bak skjema, men har nå omsider tatt på seg spanderbuksene. Det har vært midtbanen som i størst grad har trengt fornyelse, og kjøpene av Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai lover godt. Fortsatt virker man å skulle hente enda en spiller i midtbaneleddet, men dette kan da samtidig bety at skadeforfulgte Thiago forsvinner ut. I bakhånd har de også Stefan Bajcetic, som var sitt lags bestemann i stort sett alle de elleve kampene han fikk før skaden han pådro seg forrige sesong. 18-åringen må naturligvis gis plass til igjen nå.

  Tyler Morton er også et supertalent, som må gis muligheten etter å ha returnert fra låneopphold i Blackburn.

  Alexis Mac Allister, Liverpool
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 22

  Offensivt er Liverpool godt forspent, i alle fall om Darwin Nunez får senket pulsen en smule når han nærmer seg mål. Det er defensivt Liverpool nok trenger en ekstra brikke. Nat Phillips er en kultfigur, men nok mer en Championship-spiller enn en som kan over tid kan stoles på i en topp 4-klubb.  Joe Gomez hadde en tung forrige sesong, men på sitt beste er han mer enn god nok til å vikariere både som stopper og på høyrebacken.

  Naby Keita, James Milner, Roberto Firmino, Fabio Carvalho (lån) og Alex Oxlade-Chamberlain er av de som har reist, men virker nå å kunne beholde Caoimhin Kelleher. Romeo Lavia og Levi Colwill er akkurat nå spillerne Liverpool linkes hardest til.

  LUTON

  Usle ni år etter at Luton Town spilte om poeng på nivå 5, skal man nå måle krefter med de aller beste. Den stolte klubben fra Bedfordshire rykket ned fra toppdivisjonen sesongen før den skiftet navn til Premier League, og Town falt tungt. Helt ned i Non League måtte klubben før den lange klatringen tilbake kunne starte. Nå er man uansett der, etter nervepirrende play off-finale mot Coventry.

  Premier League-debuten imøteses med stor spenning, og det er jobb å gjøre både med stadion og spillerstall. Barnsleys midtstopper og lagkaptein Mads Andersen er første spiller Luton har betalt penger for etter opprykket, og den anvendelige dansken kan bli en viktig mann. Spranget fra League One til Premier League er imidlertid ganske langt.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League S04 Mads Andersen. Luton Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 23

  Den 26-årige angriperen Chiedozie Ogbene har også signert, etter ni scoringer og fire målgivende for Rotherham i The Championship forrige sesong. Flere vil ankomme, men Luton vil ikke sette økonomien over styr denne sommeren.

  Det gjelder å tenke langsiktig, for klubben som minst vil tjene 50 millioner pund selv om det skulle ende med bare én sesong i Premier League. 17.plass er målet. Henri Lansbury og Sonny Bradley har takket for seg. Tidligere Manchester United-spiller Tahith Chong har dominert i The Championship etter overgangen til Birmingham, og den 23-årige nederlenderen virker å stå høyt på Lutons ønskeliste.

  MANCHESTER CITY

  Så nådde omsider Manchester City målet om europeisk herredømme. Champions League-trofeet er satt i skapet sammen med en drøss av Premier League-pokaler. De himmelblå har vunnet ligaen tre av siste fire sesonger, og de vil nok trone øverst på stort sett alle tabelltips også i sommer. Pep Guardiola har fortsatt dobbel dekning av superspillere på alle plasser, men det hentes som regel en storfisk eller to hver sommer.

  Denne gang virker dette å bli Josko Gvardiol. Den kroatiske Leipzig-stopperen virker å kunne bli verdens dyreste forsvarspiller, når det nå ryktes bud på om lag 100 millioner pund. City slapp billigere unna da Chelsea lot Mateo Kovacic gå for snaut 30 millioner pund. Den kroatiske landslagsspilleren kan brukes i flere midtbaneposisjoner, og blir garantert en utmerket tilvekst.

  Flere kan ankomme, men mye avhenger av hva som skjer med spillere som Aymeric Laporte, Bernardo Silva, Kyle Walker og Kalvin Phillips. Walker antas å bli tilbudt ny ettårskontrakt, men det gjenstår å se om Phillips er med i fremtidsplanene etter den særs tunge debutsesongen i den blå delen av Manchester. Utlån virker å kunne bli en mulighet for den tidligere Leeds-spilleren. İlkay Gündogan, som forrige sesong var av Citys aller viktigste, har som kjent reist til Barcelona. Riyad Mahrez kan slå følge ut døra, etter å ha blitt tilbudt latterlige summer for å fortsette karrieren i ørkenen.

  MANCHESTER UNITED

  Erik ten Hag ga United-fansen en opptur, da det forrige sesong endte med seier i ligacupen, finale i FA-cupen og tredjeplass i Premier League. Nå står comeback i Champions League for tur, og da skulle nok gjerne nederlenderen hatt større slingsmonn i overgangsvinduet enn hva han opplyses å ha. Drøyt 100 millioner pund ble sagt å stå på kontoen for forsterkninger før vinduet åpnet, pluss da hva man måtte klare å hanke inn i spillersalg. Om lag halvparten av pengene ble denne uken lagt på Mason Mount, og da skal det altså fortsatt hentes inn en måljeger og en ny sisteskanse.

  Ukens Største Overganger I Europa. Mason Mount
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 24

  Drømmen om Harry Kane virker ikke å bli oppfylt. Rasmus Højlund virker i stedet å være førstevalget hva gjelder angripere, og den unge danske Atalanta-spilleren spås å ha en stor fremtid. Eintracht Frankfurt-angriper Randal Kolo Muani og den aldrende iranske Porto-spissen Mehdi Taremi har også blitt nevnt som mulige kandidater.

  David de Gea har skrevet avskjedsbrev etter 13 år på Trafford, og Andre Onana virker å bli den som overtar hanskene. Marcel Sabitzer og Wout Weghorst har returnert til respektive moderklubber uten å ha gjort særlig inntrykk forrige sesong. Harry Maguire, Jadon Sancho og Scott McTominay er av dem som kan bli solgt for å skaffe flere midler til nye spillerkjøp.

  NEWCASTLE

  Eddie Howe har, som første Newcastle-manager siden Bobby Robson, ledet klubben til Champions League. Noen forsterkninger må da naturligvis inn, og førstemann inn dørene på St. James’ Park i sommer ble Sandro Tonali. Midtbanespilleren er hentet fra Milan for 55 millioner pund, og han vil garantert bli fulgt av flere nye ansikter. Det er uansett tropp Howe først og fremst må bygge om skal kunne kjempe om Premier League-tittel.

  En kjerne av spillerne sto samtlige minutter på banen forrige sesong, da det ikke var flust med gode alternativer på benk. Og det gjelder da både i forsvar, midtbane og i angrep.

  Sandro Tonali. Ukens Største Overganger
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 25

  Det er imidlertid midtbanen som har sett aller mest sårbar ut, og det var selvfølgelig også derfor Tonali ble førstemann inn. Callum Wilson hadde en formidabel forrige sesong på topp, men 31-åringen har lenge slitt med skadeproblemer. Med Wilson ute blir det tung bør å bære for Alexander Isak. Den anvendelige svensken blir særs viktig denne sesongen, men alternativer må inn og Sevilla-angriper Youssef En-Nesyri har blitt nevnt. 

  Howe sies også å ha forhørt seg om muligheten for lån av både Kalvin Phillips og Conor Gallagher, mens Tino Livramento virker å ha blitt priset i overkant høyt av Southampton.

  NOTTINGHAM FOREST

  Det så lenge tungt ut, men tillit til Steve Cooper var av de viktigste årsakene til at Nottingham Forest til slutt overlevde comeback-sesongen i Premier League. Cooper hadde alt annet enn enkle arbeidsforhold. Klubbens greske eier åpnet lommeboka på vidt gap i forrige sommervindu, og kan hende burde man fokusert mer på kvalitet (som Morgan Gibbs-White og Taiwo Awoniyi) enn kvantitet (som Jesse Lingard og Emmanuel Dennis).

  Spinnville 21 spillere ble hentet inn i sommervinduet, og i løpet av januar var man oppe totalt 30 nyankomne spillere siden opprykket. Hittil i sommer har det vært fokus på rydding, og Jack Colback, Renan Lodi, Jordan Smith, Andre Ayew, Cafu, Jesse Lingard, Lyle Taylor Dean Henderson og Keylor Navas er av dem som har forsvunnet ut.

  Lånet av Chris Wood er gjort permanent, men ellers er det ingen nye inn hos skogvokterne. Brennan Johnson var forrige sesongs viktigste bidragsyter, og Forest-ledelsen må jobbe hardt for å få beholde den lokale stjernespilleren. Brentford og Aston Villa skal alle være villige til å betale store penger for den raske og gode angriperen. Flere vil forsvinne, mens det også vil hentes inn et knippe nye. Chelsea-ving Callum Hudson-Odoi virker å stå høyt på ønskelista, mens den polske sisteskansen Bartlomiej Dragowski, og/eller et permanent kjøp av Manchester United-keeper Dean Henderson virker mest sannsynlig akkurat nå.

  SHEFFIELD UNITED

  Paul Heckingbottom motbeviste de mange kritikerne, da han på kontrollert vis ledet Sheffield United til Premier League. Noen garanti for at oppholdet blir langvarig finnes imidlertid ikke. Klubben er til salgs, og nåværende eier er ikke spesielt interessert i å ta på seg spanderbuksene i overgangsvinduet. Heckingbottom sies å ha fått usle 20 millioner pund å rutte med. Dette betyr ikke bare at man må handle smart og fra lavere hyller, men også at man må ut på lånemarkedet.

  Billy Sharp, Sheffield United
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 26

  Jack O’Connell, Enda Stevens, Kyron Gordon og Billy Sharp har alle forlatt Sheffield United etter opprykket, mens andre klubber viser interesse for viktige spillere som Iliman Ndiaye og Sander Berge. Anis Ben Slimane, Mason Holgate og Benie Traore er av dem som linkes inn, mens Blades-ledelsen i det lengste håper å kunne hente tilbake Tommy Doyle og James McAtee på nye låneopphold.

  Med bare en drøy måned igjen til sesongpremieren mot Crystal Palace begynner det å haste, og Blades-bossen har neppe råd til å gjøre noen som helst feil i rekrutteringen. For fansens skyld får man også håpe klubben er heldigere med skader enn hva man var forrige sesong.

  TOTTENHAM

  Som så ofte på denne tiden av året dreier mye seg om Harry Kane i Tottenham. Den ustoppelige måljegeren er ønsket av gigantklubber, og det er nå bare et år igjen av landslagsangriperens kontrakt med Spurs. Tidligere Celtic-manager Ange Postecoglou har overtatt et Tottenham-lag som leverte en særs ruskete sesong, og uten Kanes stadig like mange scoringer kunne det enda lenger ned på tabellen.

  Daniel Levy har aldri vært den som velvillig graver frem overgangsmidler, og fansen var alt annet enn fornøyd med at man under keeperjakten i juni valgte bort en høyt priset David Raya for heller å gå for Guglielmo Vicario til halve prisen fra Empoli. Kjøpet av James Maddison fra Leicester (med Harry Winks motsatt vei) ble desto bedre mottatt av Spurs-tilhengerne.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Maddison Leicester Scaled Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 27

  Forrige sesongs Juventus-lån Dejan Kulusevski ble, ikke uventet, gitt permanent kontrakt frem til 2028. Pedro Porro er også gitt permanent kontrakt, noe Tottenham forpliktet seg til allerede da de hentet ham på lån i januar. Avhengig av hva som skjer med Kane, er det fortsatt forsvaret som mest av alt trenger en overhaling.

  Trolig ender man med å få kjøpe Clement Lenglet fra Barcelona etter forrige sesongs lån, mens Wolfsburg-forsvarer Micky van de Ven, Leverkusens Edmond Tapsoba og Chelsea-back Marc Cucurella er blant andre forsvarsspillere man mener kan bidra til å gjøre noe med defensiven som så Tottenham slippe inn formidable 63 mål. Offensivt er Tottenham en av mange klubber som meldes å jakte Leicester-ving Harvey Barnes, mens Manor Solomon bare er en legesjekk unna kontrakt.

  WEST HAM

  David Moyes ledet West Ham til pokal i Europa, og dermed sitter igjen skotten trygt på London Stadium. De som er spent på om han i løpet av den kommende sesongen igjen ønskes bort av fansen, bes om ikke å holde pusten. Declan Rice forsvinner som forventet ut, men de 100 pundmillionene man mottar fra Arsenal er godt betalt. Nå jaktes det erstatter, og Juventus-spiller Denis Zakaria og Fulhams Joao Palhinha virker begge å stå høyt på ønskelista. Sistnevnte ryktes å bli priset svært høyt, mens tidligere Chelsea-lån Zakaria trolig kan hentes for £20 millioner.

  Arthur Masuaku har også innbrakt noen små pundmillioner, når han er solgt til Besiktas, mens Manuel Lanzini er av dem som ikke har fått ny kontrakt.

  Fansen drømmer om Joao Felix, men forrige sesongs Chelsea-spiller er også ønsket av Newcastle. Leicester-ving Harvey Barnes, Arsenal-back Nuno Tavares, Chelsea-duoen Callum Hudson-Odoi og Trevoh Chalobah, Milan-angriper Charles de Ketelaere og vår egen Sander Berge er av en flokk spillere som har blitt linket til West Ham de siste uker og dager. Salget av Declan Rice gjør i det minste at det finnes godt med midler til å styrke stallen.

  Så gjelder bare å bruke pengene smartest mulig. West Ham har også unge spennende spillere man håper snart kan ta steget opp i førstelaget, som Gideon Kodua og Divin Mubama. Angelo Ogbonna har signert ny ettårskontrakt, og gyver nå løs på sin niende sesong i Hammers-trøya.

  WOLVERHAMPTON

  Julen Lopetegui ble bare andre Premier League-manager i historien som har maktet å lede en klubb til ny kontrakt etter å ha vært tabelljumbo før avspark 2.juledagsrunden. Det var likevel usikkert om spanjolen skulle bli værende, da Wolves sliter med veldig beskjedent budsjett. Enighet ble oppnådd, men liten tvil om at Lopetegui står foran en tøff utfordring. Ruben Neves falt for fristelsen til å avslutte karrieren som 26-åring, og heller innkassere store penger i ørkenen. Wolves ble gitt 47 millioner grunner til å selge, og kan tross alt være fornøyd med å ha fått godt betalt.

  Man fikk også inn 23 millioner pund for Nathan Collins som gikk til Brentford, mens Conor Coady til Leicester også ga snaut ti millioner. Max Kilman kan gi nye 30 pundmillioner inn, om man velger å takke ja til tilbudet fra Napoli.

  Hvem, Hva Hvor I Premier League Wolves Fans Premier League
  Hvem, Hva Hvor I Premier League 28

  Inn dørene har det ikke vært like stor trafikk. Boubacar Traore ble kjøpt fra Metz etter forrige sesong å ha vært på lån, mens ny tredjekeeper er hentet fra Northampton, i form av 28-årige Tom King.

  Sasa Kalajdzic blir imidlertid som en ny signering, når han er spilleklar. Den østerrikske landslagsangriperen ble kjøpt fra Stuttgart i fjor sommer, men pådro seg alvorlig kneskade allerede 45 minutter ut i debuten. Kalajdzic har siden fulgt sine nye lagkamerater fra sidelinjen, men håper snart å kunne bidra til at ulvene finner veien til motstanders mål. Og det var som kjent offensivt skoen trykket som mest forrige sesong. 31 scoringer fra 38 kamper var klart svakest av alle Premier League-klubber forrige sesong.

  Bekreftede Premier League-transfers

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen