More

  Hard kamp om CL-plassene

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kveldskampen søndag i Serie A er en skikkelig godbit som kan vise seg å bli svært avgjørende i kampen om Champions League-plassene. Napoli ser som kjent helt suverene ut denne sesongen, men bak dem er det jevnt. Fra Inter på 2. plass og ned til Atalanta på 6. plass skiller det kun seks poeng og det er som kjent kun tre av de fem lagene som får Champions League-plass.

  Full effekt av formasjonsbytte

  Milan virket å være helt ute av form med 0-2-5 på syv kamper i alle turneringer i starten av det nye året. Trener Stefano Pioli måtte da ta grep og la om til et tremannsforsvar. Det har gitt ønsket effekt med tre strake 1-0-seirer mot Torino, Tottenham og Monza. Bakgrunnstallene viser også at man har sluppet motstanderne til langt færre klare målsjanser etter formasjonsbyttet. Samtidig har man hatt mindre ballinnehav enn motstanderen i alle tre kampene. Det er i følge Stefano Pioli helt planlagt:

  – Det som virket de to siste årene og lot oss spille flott fotball fungerte ikke lenger

  Corriere della Sera melder at lange samtaler mellom Pioli og Paolo Maldini førte til endringen, men at det samtidig er planlagt å gå tilbake til firemannsforsvaret når selvtilliten er tilbake. Det er i så fall dårlig nytt for Malick Thiaw som har vært en ren åpenbaring etter at han kom inn i midtforsvaret sammen med Fikayo Tomori og Pierre Kalulu etter tidligere knapt å ha fått spilletid denne sesongen.

  Stortalentet glipper

  Tidligere Milan-ikon Ruud Gullit gir også sin vurdering av Milan-sesongen så langt:

  – Det har vært vanskelig for dem. De kjemper, men har fått mange smeller. I 2021/22-sesongen gikk alt rett for dem. Alt som stemte da har nå gått feil. Men, i fotballen vet man aldri. I Champions League vant de det første møtet med Tottenham og dette kan plutselig snu igjen. La oss se hvordan det ender!

  Den regjerende mesteren skal ha jobbet hardt med å hente den nye brasilianske stjernen Vitor Roque fra Athletico Paranaense. 17-åringen gjorde seg bemerket i U20-mesterskapet nylig med seks mål og én målgivende pasning på åtte kamper. Det har fått store klubber som Arsenal, Chelsea, Barcelona og Paris Saint-Germain til å melde sin interesse. Prislappen skal være 30 millioner euro og Sportitalia melder nå at Barcelona leder an. Spillerens agent Andre Cury har tidligere jobbet for Barcelona og Deco er god venn med Athletico Paranaense-direktør Luiz Felipe Scolari.

  Ettertraktet danske

  Atalanta med sjokktap hjemme for Lecce forrige helg og viste igjen sin klare svakhet. Laget kan på sine beste dager slå hvem som helst i Serie A, men man er samtidig altfor ustabile. Rasmus Højlund satt inn trøstemålet tre minutter før slutt og har dermed scoret fem mål på åtte kamper i 2023. Denne uken blir dansken linket til Real Madrid, Milan og Arsenal. Atalanta betalte kun 17 millioner euro for å sikre seg Højlund fra Sturm Graz forrige sommer og den prisen har minst tredoblet seg allerede nå.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen